CHP''den istifa eden ismin adaylık başvurusu kabul edilmedi!

CHP''den istifa eden ismin adaylık başvurusu kabul edilmedi!

CHP''den istifa eden ismin adaylık başvurusu... CHP''den 2014''te istifa eden Ergün Özgün''ün adaylık başvurusu kabul edilmedi.

İzmir'de, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den aday gösterilmediği gerekçesiyle partiden istifa ederek, bağımsız aday olan Menderes Belediyesi eski Başkanı Ergün Özgün, 2019 seçimi için CHP'den aday adayı olmak istedi; ancak İl Başkanı Deniz Yücel, başvuru dosyasını almadı.

Yücel, 2014'teki olayların, örgütün ve İzmir kamuoyunun hafızasında olduğunu, bu nedenle başvuruyu kabul edemeyeceğini söyledi.

CHP'nin 2014 yerel seçimlerinde aday göstermediği Ergün Özgün, partiden istifa ederek, bağımsız belediye başkan adayı oldu. CHP, Ahmet Pala ile AKP ise Bülent Soylu ile yarışa katıldı. Ergün Özgün, seçimlerde 4 bin 357 oy aldı. CHP, Menderes'te 349 oyla belediyeyi AKP'ye kaptırınca eleştirilen kişi Özgün oldu.

CHP'lilerin seçim kaybettirdiği iddiasıyla eleştirdiği Özgün, yıllar sonra yeniden partisine dönme kararı aldı. Bir kez daha CHP'den Menderes belediye başkan aday adayı olmak isteyen Ergün Özgün, dosyasını İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e vermek istedi. Yücel ise Özgün'ün dosyasını almadı.

Ergün, "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile aramızda bir çelişki vardı. O çelişkilerin yansımaları olarak da bugün İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, başvuru dosyasını teslim almayacağını söyledi. Ben de kendisine partinin, genel başkanın ve genel başkan yardımcılarının Türkiye’de üye olsun, olmasın herkesin başvuru yapabileceği yönündeki genelgesini hatırlattım. Fakat kendisi il başkanı olarak dosyayı kabul etmeyeceğini, almayacağını söyledi. Ben de kendisine beni tanıyıp tanımadığını sordum. Beni tanımadığını belirtti. İlk defa konuştuğumuzu söyledi. Ben de 'O halde ben sizin yanınıza gelmeden kanıyı oluşturmuşsunuz. Bu bir karar değil talimat' dedim" diye konuştu.

'PARTİNİN YETKİLİ ORGANLARI DEĞERLENDİRECEK'

O talimatın sahibinin de muhtemelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olduğunu dile getirem Özgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü Kocaoğlu'nun, 2014 yılında yanlış ve hatalı politikaları nedeniyle CHP İzmir’de bir çok ilçede seçimi kaybetti. Aziz Kocaoğlu tarafından doğrudan atanan belediye başkanları seçimi kaybetti. CHP seçimi kaybetmedi. Menderes’te seçimi kaybeden Aziz Kocaoğlu ve onun adayıdır. CHP İzmir İl Başkanı genelgelere aykırı olarak da benim adaylık başvurumu kabul etmeyeceğini söyledi. Zorla dosyamızı il başkanlığına verme durumumuz yok. Partimizin yetkili organları, bu durumu değerlendirecektir. İl Başkanı'nın tasarruf yetkisinin nereye yaslandığını, genel merkez değerlendirecektir. İzmir’de hala Aziz Kocaoğlu’nun söyledikleri ön planda değerlendiriliyor. 2014’te yapılan yanlışların aynısın devam etmesini istemiyoruz. O dönemde yanlış yapanlar hala yanlış yapmaya devam ediyor İzmir siyasetinde."

İl Başkanı Deniz Yücel ise Ergün Özgün'e "2014 yılındaki olaylar örgütün ve İzmir kamuoyunun hafızasında. Başvurunuzu kabul edemem; ancak siz örgüte destek verebilirsiniz. Kapımız herkese açıktır. Ancak başvurunuzu kabul edemem. Üyelik başvurunuzu alabilirim. Bu konudaki takdir Genel Merkez'indir" dedi.

"CHP''den istifa eden ismin adaylık başvurusu kabul edilmedi!" haberi, 19 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP''den istifa eden ismin adaylık başvurusu kabul edilmedi! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP''den istifa eden ismin adaylık başvurusu kabul edilmedi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  2. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  3. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  4. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  5. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  6. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  7. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  8. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  9. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  10. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  11. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  12. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  13. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  14. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  15. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  16. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  17. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  18. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  19. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  20. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
Politika Haberleri