Politikacıya 'yalan söyletmeyen' gazeteci viral oldu: Bu zırvaların hiçbirini duymak istemiyorum

Politikacıya 'yalan söyletmeyen' gazeteci viral oldu: Bu zırvaların hiçbirini duymak istemiyorum

Politikacıya 'yalan söyletmeyen' gazeteci vi... Yeni Zelanda'da bir gazeteci, koronavirüs ile ilgili komplo teorilerini tekrarlayarak oy almaya çalışan bir politikacının canlı yayında yalan söylemesine izin vermedi.

Yeni Zelanda'da bir gazetecinin, genel seçim sürecinde korona virüsü salgını konusunda yanlış bilgi yayan bir siyasetçiyle canlı yayında yaptığı söyleşi viral oldu. Newshub programının siyaset editörü Tova O’Brien'ın, seçim sürecinde korona hakkındaki komploları yayarak oy toplamaya çalışan siyasetçi Jami-Lee Ross ile söyleşisi 7 milyondan fazla izlendi. Tova O’Brien, çok sayıda akademisyen ve gazeteciden de takdir topladı.

'KORKU VE HİSTERİYİ KAMÇILADINIZ'

Programda, İlerle Yeni Zelanda (Advance New Zealand) partisinin eş başkanı Jami-Lee Ross, cumartesi günü düzenlenen seçimlerde parlamentoya girememesinin ardından canlı yayına çıktı. Ross, gazeteci O’Brien'ın siyasetle ilgili sorularına kaçamak yanıtlar verirken, bir noktada koronavirüsü griple karşılaştırıp 'ölüm oranlarının düşük olduğunu' söylemeye kalkıştı. Siyasetçinin sözünü kesen O’Brien, 'programında yalan söylenmesine izin vermeyeceğini' belirtip, "Ne yaptığınızı gayet iyi biliyorsunuz, toplumun hassas kesimleri arasında korku ve histeriyi kamçılıyordunuz" dedi.

'BU ZIRVALARI TELEVİZYONDA ANLATAMAZSINIZ'

Ross yeniden komplo teorileriyle yanıt vermeye çalışınca O’Brien siyasetçinin sözünü kesip, "Hayır, hayır, hayır. Bu zırvaların hiçbirini duymak istemiyorum. Programa çıkıp gerçek olmadığı kanıtlanmış şeyleri anlatacaksanız, bunu yapamam" diye tepki gösterdi. 

 

'YANLIŞ BİLGİ YAYAN BİR SİYASİ HAREKETİN PARÇASIYDINIZ'

Ross, Yeni Zelanda tarihinin en yüksek oy oranıyla seçilen İşçi Partisi'nin politikaları hakkında 'sadece bazı sorular sorduğunu' savununca, "Yanlış bilgiyi yayan bir siyasi hareketin parçasıydınız" cevabını aldı. 

'RUHUNUZU SİYASİ HIRS İÇİN SATTINIZ'

O’Brien Ross'a ayrıca, ülkede komplo teorilerini yaydığı için tepki çeken Billy Te Kahika'yla seçim öncesi neden ittifak kurduğunu da sordu. "Niçin Billy Te Kahika ile aynı yatağa girdiniz?" diyen gazeteci, "Billy Te Kahika sosyal medyada çok büyüyordu" yanıtını alınca "Ruhunuzu siyasi hırs için sattınız" dedi. Yeni Zelandalı gazeteci programı, "Hayal görüyorsun dostum" sözleriyle kapatmayı da ihmal etmedi.

CNN: ABD'DE ÇOK SAYIDA HAYRANINIZ VAR

O’Brien'ın bu tavrı, Kovid krizi ve 'post-gerçeklik' tartışmalarının gölgesinde seçime hazırlanan ABD başta olmak üzere, dünyanın birçok yerinde takdirle karşılandı. Görüntüler sosyal medyada viral olurken, CNN'in Washington temsilcisi Jack Tapper 'siyasi röportaj becerisi sayesinde O’Brien'ın ABD'de çok fazla hayranı olduğunu' söyledi.

 GLENN GREENWALD: GÖRDÜĞÜM EN İYİ SÖYLEŞİLERDEN BİRİ

ABD'nin yasadışı dinleme programına dair haberleriyle tanınan gazeteci Glenn Greenwald, söyleşiyi bir 'ustalık dersi olarak' niteledi. Greenwald, "Hayatımda bir siyasetçiyle yapıldığını gördüğüm en iyi söyleşilerden biri. Aynı zamanda en eğlencelilerden de biri" ifadesini kullandı. 

'ONA FIRSAT VERDİM'

O’Brien ise viral olmasından sonra yaptığı açıklamada, program editörlerinin bazı sorular hazırladığını ama bu soruları sormaktan neden vazgeçtiğini şöyle anlattı: 
"Oturduğumuzda ona iyi davranmamı söyleyince soruları bir kenara bıraktım. Kendisine siyasi kariyeri, yaptığı tercihler ve incittiği insanlar hakkında konuşma fırsatı vermek istedim." (DUVAR)

"Politikacıya 'yalan söyletmeyen' gazeteci viral oldu: Bu zırvaların hiçbirini duymak istemiyorum" haberi, 19 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 19 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Politikacıya 'yalan söyletmeyen' gazeteci viral oldu: Bu zırvaların hiçbirini duymak istemiyorum haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Politikacıya 'yalan söyletmeyen' gazeteci viral oldu: Bu zırvaların hiçbirini duymak istemiyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  2. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  3. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  4. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  5. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  6. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  7. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  8. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  9. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  10. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  11. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  12. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  13. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  14. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  15. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  16. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  17. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  18. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  19. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  20. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
Dünya Haberleri