Portakal'dan sonra İsmail Saymaz’dan da İnce’ye aynı yanıt: Yalan söylüyor

Portakal'dan sonra İsmail Saymaz’dan da İnce’ye aynı yanıt: Yalan söylüyor

Portakal'dan sonra İsmail Saymaz’dan da İnce... Gazeteci İsmail Saymaz, geçtiğimiz günlerde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin kendisine küstüğünü belirtmişti. Saymaz, Halk TV ekranlarında İnce ile yaşananlara açıklık getirdi.

abcgazetesi.com yazarı gazeteci İsmail Saymaz, Muharrem İnce ile aralarında bir "küslük" olduğunu belirtmişti.

Saymaz, İnce ile aralarındaki duruma dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak "Muharrem İnce bana da küstü. Fakat neden küstü, hangi aşamada küstü, onu anlayamadım. Arıyorum, açmıyor. Bir siyasetçinin, hele hele Cumhurbaşkanı adayının gazeteciye küsmesi çok tuhaf" ifadelerini kullanmıştı.

İsmail Saymaz, Halk TV ekranlarında gazeteci yazar Kadri Gürsel ile sunduğu Konuşmasak Olmaz programında yaşananlara dair açıklamada bulundu.

Saymaz, "Ben İnce'ye sempatisi olan bir insandım. Parti kavgaları ve siyaseti beni ilgilendirmez. Ben bir yıldır ara ara kendisini arıyorum açmıyor. Tuhaf ve anlaşılmaz bir tutum izliyordu. En son 20 Şubat günü kendisinin depremde ilk günden itibaren bulunmasını övdüm. Sonra kendisi bana deprem videosu gönderdi. Ben de bir siyasi bir gazeteciye küser mi dedim" dedi.

Saymaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun üzerinden 10 gün geçti Nevşin ve Fatih'e de küstüğünü öğrendim. Ben bunun üzerine paylaşımda bulundum. Ahmet Hakan aradığında ilk aramada açıyor. Altaylı'yı her gün kendisi arıyor. Benimle ilgili ne var? Benimle ilgili ne olduğunu anlatamamış ama gerekçe şu. 'İsmail Saymaz'ı bir partinin gazetecisi olarak görüyorum. CHP sözcüsü gibi her şeyi CHP adına yapıyor. Bu kadar partili olduğunuz zaman gazeteci değil taraf oluyorsunuz.' Benim yazılarımı okuyanlar Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok eleştirdiğimi de CHP'yi de keskin eleştirdiğim bilir.

Yalan söylüyor, iftira atıyor, kara çalıyor

Muharrem İnce'nin benim gazeteciliğimi bu şekilde ağzına alabilecek bir vasfı yok.

Yaptığım gazetecilik nedeniyle o kadar saldırıların üzerine bir de Muharrem İnce tarafından hedef gösteriliyorum.

O Cumhurbaşkanlığı kampanyasından sonra bahçesinde elma koparırken ben IŞİD yazıları yazıyordum. İnce yaban otları yolarken ben tarikatlarla mücadele ediyordum.

Benim gazetecilik geçmişimde 15 kitap var. Gazetecilik geçmişim karakollarda işkenceden ölenlerden tut da, kışlalarda şüpheli ölümlere, tarikat evlerinde istismara ve tecavüze uğrayan çocuklardan tut da terör mahkemelerinde çürütülenlere dayanır.

Benim sadece yargılandığım davaların sayfa tutarı İnce'nin okuduğu kitapların 3 katıdır.

İncenin benim gazeteciliğimi saygısızca diline dolayacak vasfı yok.

Çokça AKP sözcüsü olan gazeteciyle konuşabiliyor, telefonunu açabiliyor.

Ben, İnce sadece Cumhurbaşkanı adayı olduğunda aşağılanırken o gün onun hukukunu koruduğumuz medyada şimdi İnce üzerinden hedef gösteriliyorum.

Bugün yazdığım yazı, AFAD depremden 36 saat sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yardım istedi. Gündemi belirleyecek yazı iken AKP hesapları gündemi İnce'nin benim üzerime yazdıklarıyla belirledi. İşte incenin etkisi budur.

Ben 25 yıllık gazetecilik hayatım boyunca iktidarın yanında bulunmamışım. Sadece gazetecilik mücadelemi sürdürmüşüm. Herhangi bir siyasi ikbal de düşünmemişim. Ben bir tane CHP milletvekiliyle yan yana görünmedim etkinliklerine gitmedim.

İnce, CHP'de kaybettiği koltuğun hesabını bizim üzerimizden görmeye kalkışırsa bilsin ki kendi mahallesinde o konumunu kazanamayacak.

Bir 23 Haziran'ı 4 yılda anlatıyor bir 15 Mayıs'a da neden olursa ömrünün sonuna kadar da onu anlatır."

Portakal da yalan söylüyor dedi

Geçtiğimiz hafta Nevşin Mengü'yle yaşadığı polemikle gündem olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye Fatih Portakal'dan sert tepki geldi. İnce, Portakal için 'Programa katılmadığım için bana kızdı' ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin ardından Fatih Portakal elinde Whatsapp yazışmaları olduğunu belirterek, "Yalan söylüyorsunuz Muharrem Bey" dedi.

Fatih Portakal yaşanan olaylarla ilgili şu ifadeleri kullandı;

Muharrem İnce aday oluyor anladığımız kadarıyla. En sondan bir önceki açıklamasında, 'Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun lehine çekilebilirim. İkna edilmesi gerekenler var' demişti. Dün bir açıklama daha yaptı. 'Adaylığa karar verdim. Beni değil beni isteyenleri, 80 bin genci ikna edin' dedi. En son açıklama bugün yapıldı. YSK'ya gidecek ve adaylık başvurusu yapacak diye.

"Yalan söylüyorsunuz Muharrem Bey"

Muharrem İnce adına üzüldüm. Birkça gündür haberler var; Nevşin, İsmail, ben... Fatih Altaylı, Muharrem İnce'le konuşmuş. Not aldım; Benim Fatih'le sorunum yok. 'Beni aradı, programa davet etti, programa katılmayacağım dedim kızdı.' demiş. Külliyen yalan! Yalan söylüyorsunuz Muharrem Bey.

"Yazışmalar elimde"

Ben buna cevap vermeyecektim ama itham edildiğim için cevap veriyorum. Whatsapp yazışmalarımız elimde. Ben bunları göstermeyeceğim ama o yazışmaları dün hem bir arakadaşıma okuttum hem de ben bir kez daha okudum. Ben sizi aramadım bir kere siz bana yazdınız,'O ankete benim ismimi neden koymadınız?' diye. Ben sizi programa davet ettim. Ben katılamam dediniz. O zaman perşembe günü katılın dedim. 'Ben size katılmayacağım bundan sonra' dediniz. Ben de neden katılmayacağınızı sordum. Ondan sonrasını zaten yazmıyorum.

"Bak böyle üstüme gelmeyin"

Nazik bir dille dedim. Ben zaten öyle bir insanım. Kaba bir insan değilim. Nerede ne konuşacağımı bilirim. Muharrem Bey'le aramızda iki yaş var. Yaşım yaşına uygun, terbiyem terbiyesine uygun. Öyle ben kızmışım falan külliyen yalan. Bak bir daha böyle üstüme gelmeyin. O Whatsapp yazışmalarını gösteriveririm. Onu da söyleYEyim. Yeter. Ben kızmadım. İster katıl ister katılma bana ne. Ama yalan konuşmayın. Burada yalan konuşuyorsunuz. Ben sizi aramadım siz beni aradınız. Ben sizi davet ettim siz katılmayacağım dediniz ben de tamam dedim. Başka da bir şey demedim. Başarılar diliyorum. Eğer aday olmak istiyorsanız söz vermiştim size aylar öncesinden. Gideceğim imzamı da atacağım aday olsun diye. Sinan Oğan için de atacağım.

 

"Portakal'dan sonra İsmail Saymaz’dan da İnce’ye aynı yanıt: Yalan söylüyor" haberi, 20 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Portakal'dan sonra İsmail Saymaz’dan da İnce’ye aynı yanıt: Yalan söylüyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Portakal'dan sonra İsmail Saymaz’dan da İnce’ye aynı yanıt: Yalan söylüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:48 Elon Musk'ın Twitter'deki Mavi Tik Devrimi: Premium Üyelik Sahipleri İçin Ücretsiz Erişim
  2. 17:42 Şarkıcı Katy Perry’nin canlı yayında elbisesi koptu! Ne yapacağını bilemedi
  3. 17:39 Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!
  4. 17:36 Microsoft'tan BAE merkezli yapay zeka firmasına dev yatırım yapıldı
  5. 17:25 Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar sonrasında iptal edildi
  6. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
  7. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
  8. 17:04 Güney Koreli K-Pop Yıldızı Park Bo Ram Aniden Yaşamını Yitirdi
  9. 17:00 Galatasaray, Siltaş Yapı Pendikspor Maçı İçin Florya'da Hazırlıklara Başladı
  10. 16:59 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin açıkladı: "Teleferik kazası adli bir olaydır"
  11. 16:56 ‘Erdoğan ile arasında kriz var’ iddialarına Şimşek’ten yalanlama geldi
  12. 16:52 Trump’ın tarihi 'sus payı' ödemesine ilişkin açılan dava başladı
  13. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  14. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  15. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  16. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  17. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  18. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  19. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  20. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
Politika Haberleri