Pro Type klavye, Pro Click mouse ve dahası

Pro Type klavye, Pro Click mouse ve dahası

Pro Type klavye, Pro Click mouse ve dahası Razer, oyunculara yönelik hazırladığı ürünlerle bilinen premium bir marka. Firma, yazımızda da bahsedeceğimiz “klasik üçlü” setiyle hem yüksek performans ve konforlu kullanım, hem de nostalji imkânını aynı anda sunuyor.

Biliyorsunuz, son yıllarda çoğu üründe farklı renk seçenekleriyle karşılaşıyoruz ve özellikle 90’lı yıllara geri dönecek olursak, “beyaz” rengin fazlasıyla kullanıldığını hatırlıyoruz. Beyaz, bir zamanlar pek çok teknoloji sever için “sadelik ve temizlik” anlamını taşıyordu, şimdi ise “nostalji” anlamı da var.

Bu yazımızda size bahsedeceğimiz Razer ürünleri şunlar:

– Razer Pro Type kablosuz mekanik klavye
– Razer Pro Click kablosuz mouse
– Razer Pro Glide yumuşak mouse pad

Bu üç ürün, birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışırken, bir yandan uyumlu görsellik faktörünü de yansıtıyor.

Razer'dan beyazlı set: Pro Type klavye, Pro Click mouse ve dahası

Razer Pro Type : 90’lar esintili, ama günümüz teknik imkânlarını fazlasıyla sunan bir klavye

Razer Pro Type kablosuz mekanik klavye, aslında ismi itibarıyla iki önemli detayı en baştan sunuyor. Bunlardan ilki, kablosuz olarak çalışıyor olması. İkincisi de mekanik yapıda, yani çok hızlı cevaplar verebiliyor olması. Bu, özellikle oyun tutkunları için önemli bir detay.

Ürünümüz, beyaz renkte ve oldukça sade bir tasarımda. Az evvel de söz ettiğimiz gibi, sanki 90’lı yıllardan çıkıp gelmiş bir görüntüye sahip. Eğer o yıllarda bir PC aldıysanız bilirsiniz, kutudan standart bir klavye ve mouse çıkardı. Lakin Razer’ın çok daha gelişmiş teknolojiler kullandığı da açık.

Öncelikle, sade ve ergonomik bir tasarımı olduğu için bu klavyenin masanızda fazla yer kaplamayacağını söylememiz gerekiyor. Öte yandan, tuşların yanlardan içe doğru kıvrımlı tasarlanması da doğru basışlar için önemli. Tuşların aydınlatma sistemine sahip olması da bir diğer artı.

Razer Pro Type klavye, beraberinde gelen USB alıcısı sayesinde kısa sürede PC’nize bağlanabiliyor. İster 2.4GHz kablosuz bağlantı gerçekleştirin, isterseniz de Bluetooth aracılığıyla kablosuz bağlantı gerçekleştirin. Ürün, 4 farklı cihaza kadar kablosuz bağlantı gerçekleştirebiliyor.

Razer, bu ürününde Orange, yani turuncu mekanik switch’ler kullanıyor. Bu sayede klavye, pek çok mekanik klavyeye kıyasla daha sessiz çalışırken, hafif dokunuşları dahi etkili şekilde algılayarak hemen sonuca gidebiliyor. Bu da oyunlardaki performanslarınız için “sessiz ve ölümcül” anlamını taşıyor diyebiliriz.

80 milyon tuş vuruşuna kadar dayanıklı olan klavye, özellikle FPS oyuncularının hoşuna gidecektir. Tabii ki klavye üzerinde özelleştirmeler yapmak da mümkün. Bunun için Razer Synapse 3 programını kurmalısınız. Böylelikle tuşların aydınlatma sisteminden görev atamalarına kadar pek çok düzenleme yapabiliyorsunuz.

Razer Pro Type klavye, 900 gram ağırlıkta ve yanında gelen kablosunun uzunluğu da 2 metre. Ürün, tek şarj ile aydınlatma sistemi açıksa 12 saate kadar, aydınlatma sistemi kapalıysa da 84 saate kadar kablosuz kullanım sunabiliyor.

Razer'dan beyazlı set: Pro Type klavye, Pro Click mouse ve dahası

– Razer Pro Click: Avucunuza rahatlıkla oturuyor ve kontrolü ele almanızı sağlıyor

Razer Pro Click, iddialı bir tasarımı ergonomi ile buluşturabilen ve hemen her işiniz için rahatlıkla kullanabileceğiniz bir mouse. Evet, yalnızca oyunlardan söz etmiyoruz, ötesi de var. Firma, ergonomi odaklı hareket edebilmek için tasarım tarafında Humanscale ile çalışmış ve ortaya başarılı bir sonuç çıkarmış diyebiliriz.

106 gram ağırlıktaki mouse’un kavislendirilmiş üst kısmı, avucunuzu rahatlıkla konumlandırmanızı sağlıyor. Yine yanlardaki kıvrımlı hatlar, yumuşak dokulu yüzeyler sayesinde sağlam tutuş imkânını artırarak tamamlayıcı rol üstleniyor.

Sağ elini tercih eden kullanıcılar için uygun bir yapıda olan ürün, Razer 5G optik sensörüyle yüksek performansa sahip. 16000 DPI değerinden söz ediyoruz ki, bu gerçekten ciddi bir değer. Örneğin, online FPS’lerde, pek çok rakibinize kıyasla daha hızlı hareket edebilmeniz için bu mouse size yardımcı olabilir.

Razer Pro Click, beraberinde gelen USB alıcısı sayesinde kablosuz olarak çalışıyor.

Programlanabilir 8 tuşu bulunan mouse’un ömrü ise yaklaşık 50 milyon tıklama.

Ve pil ömründen de söz edelim. Ürün, Bluetooth modundayken tek şarj ile 400 saate kadar kullanım sunabiliyor. Eğer 2.4GHz kablosuz modu aktifleştirilmişse, bu sefer 200 saate kadar kullanım mümkün oluyor.

Razer'dan beyazlı set: Pro Type klavye, Pro Click mouse ve dahası

– Razer Pro Glide: Yumuşak bir yüzeyde yol almayı kim istemez?

Güzel bir klavyeniz ve güzel bir de mouse’unuz var. Eh, haliyle bunlara bir de kullanım konforunu artıracak mouse pad gerekli. Burada da Pro Glide yardımınıza koşuyor.

Yumuşak dokulu yüzeyi ve kaymaz yapısı sayesinde ister gündelik işlemlerinizle ilgileniyor olun, isterseniz de heyecanlı oyunlarla vakit geçiriyor olun, sağlam bir zemin üzerinde yol alabiliyorsunuz.

3mm incelikteli ürün, Razer’ın belirttiğine göre uzun süreler sağlam bir şekilde kullanılabilir. 360 x 275 boyutlarındaki bu pad’in farklı bir boyut seçeneği olmadığını ve yalnızca gri renk olarak geldiğini de belirtelim. Beyaz renkteki klavye ve mouse’unuz ile gayet uyumlu görüneceğini de söyleyebiliriz.

Oppo yeni yıl paketiyle kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edin

"Pro Type klavye, Pro Click mouse ve dahası" haberi, 17 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Pro Type klavye, Pro Click mouse ve dahası haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Pro Type klavye, Pro Click mouse ve dahası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
Teknoloji Haberleri