Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Aşılılar hastalığı bulaştırıyor demek kahve dedikodusudur

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Aşılılar hastalığı bulaştırıyor demek kahve dedikodusudur

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Aşılılar has... Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Aşıyı yaptırmak istemiyorsa yaptırmasınlar aşıyı ama ben aşısız kişiyle aynı ortama girmem" dedi. Şenol ayrıca, aşılıların hastalığı bulaştırdığı söylentisinin 'kahve dedikodusu' olduğunu ifade etti.

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Aşılı hastalandığı zaman da çok kısa sürede hastalığı bertaraf ettiği için, boğazlarındaki virüs yükü çok düşük oluyor ve semptomları çok olduğunda bile en yakınındakine sadece 1-2 gün bulaştırma riski var. 'Aşılılar da bulaştırıyor' demek kahve dedikodusudur" dedi.

RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası'na konuk olan Prof. Şenol, Türkiye'nin aşılamada geldiği duruma ilişkin konuştu. "İşimize, özgürlüğümüze ve çocuklarımızı okullarına göndermek istiyorsak ya hasta olmadığımızı göstererek ya da aşılanıp kalkanlarımızı kuşanarak bu süreci atlatacağız" diyen Şenol, "Dünyayı yaşanılabilir kılmak zorundayız, şu andaki derdimiz o" ifadesini kullandı.

Prof. Şenol'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Aşılı hastalandığı zaman da çok kısa sürede hastalığı bertaraf ettiği için, boğazlarındaki virüs yükü çok düşük oluyor ve semptomları çok olduğunda bile en yakınındakine sadece 1-2 gün bulaştırma riski var. 'Aşılılar da bulaştırıyor' demek kahve dedikodusudur. Aşı öyle herkesin konuşabileceği bir şey değil. Aşılıları karantinaya bile almıyoruz. Aşısız kişilerin enfekte olma ihtimali onlarca kat daha fazla. Aşının canlı bir şey olduğunu sanıyorlar. Yok öyle bir şey burada verilen bir protein ve bağışıklık sistemi ile hafıza ilişkisini sağlıyor.

"Aşısızlarla aynı ortama girmem"

"Aşıyı yaptırmak istemiyorsa yaptırmasınlar aşıyı lakin ben aşısız kişiyle aynı ortama girmem, aşısız esnafın dükkanına gitmem çünkü ben sağlık çalışanıyım kendimden öte bana bulaştıracak olursa hastalarıma risk oluşturmak istemem. Bu nedenle kendimi korumak için 3 doz aşımı yaptırdım. Sağlık sorunum olmadığı halde her yıl grip aşımı yaptırıyorum çünkü hastalarıma risk oluşturmak istemem. Ben belki iki günde atlatacağım lakin hastalarımdan kırılgan birisine çok zarar verebilirim. Aşılarını olmayanlar gidecekleri kapalı bir ortamda antijen testiyle ya da belki doğal yoldan geçirdiler, geçirdiklerini göstererek girsinler. ABD, vize başvurularında verem testi, kızamık aşısı ya da bağışık mısınız diye bakıyor ki haklı çünkü sınırlar ötesi geçişlerdir pandemi riski yaratan. İşimize, özgürlüğümüze ve çocuklarımızı okullarına göndermek istiyorsak ya hasta olmadığımızı göstererek ya da aşılanıp kalkanlarımızı kuşanarak bu süreci atlatacağız.

"Artık riske edemeyiz"

"Mekanlara aşısızların ya da kendi bulaşıcı olmadıklarını kanıtlamayanlar gidiyorsa ben gitmem. Biz artık riske edemeyiz. Dünyayı yaşanılabilir kılmak zorundayız, şu andaki derdimiz o.  Restoran ve kafe sahipleri, sanatçılar çırpındılar. Herkes istediği yerde yaşayabilir lakin birbirine değmeden olmak zorunda maalesef."

"Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Aşılılar hastalığı bulaştırıyor demek kahve dedikodusudur" haberi, 26 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 26 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Aşılılar hastalığı bulaştırıyor demek kahve dedikodusudur haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Aşılılar hastalığı bulaştırıyor demek kahve dedikodusudur 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Sağlık Haberleri