Prof. Dr. Saltık’tan AVM eleştirisi: Vakalar kamufle edilebilir

Prof. Dr. Saltık’tan AVM eleştirisi: Vakalar kamufle edilebilir

Prof. Dr. Saltık’tan AVM eleştirisi: Vakalar... Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, Halk TV'de 19 Mayıs'a giden süreçte yaşananları anlattı. Türkiye'nin 'normalleşme takvimi'ni sert bir şekilde eleştirdi.

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, Halk TV'de 19 Mayıs'a giden süreçte yaşananları anlattı. Türkiye'nin 'normalleşme takvimi'ni sert bir şekilde eleştirdi.

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, Halk TV'de Şule Aydın ile Haber Masası'nda konuştu. Ahmet Saltık, tarihte 19 Mayıs'a giden süreci ve sonrasında yaşananları anlattı.

Saltık, Türkiye'de koronavirüs sürecine ilişkin erken normalleşmeye başladığımızı söyleyerek AVM'lerin açılmasını eleştirdi.

Saltık'ın açıklamaları şöyle:

"Mustafa Kemal Paşa 19 Mayıs 2020'den 101 yıl önce Karadeniz'in dalgalarıyla boğuşuyordu o eski ve harap Bandırma vapuruyla. Bir yandan da İngiliz donanmasının yakın izlemiyle kıyılara yakın giderek kayalara çarpma riskiyle Samsun'a yolculuğa çıkmıştı.

Bu sıradan bir yolculuk değildi. İstanbul'da altı ay kalmıştı. 13 Kasım 1918'de imzalanmasını izleyen 14 gün kadar Suriye Cephesi'ndeki Yıldırım Orduları'nın grup komutanıydı. Mütakereyle birlikte ana vatan Anadolu topraklarının da işgali başladı. Batı emperyalizmi Vahdettin'in hain işbirliğine karşın sözünde durmadı. O söz yalnızca silahlar bırakılacak bir anlaşmalar için görüşmeler başlanacaktı ancak işgaller başladı. Mustafa Kemal kritik Suriye Cephesi'nde Toros Tünelleri'nde Adana'yı, Hatay'ı, Gaziantep'i, Suriye'yi ve Irak'ı korumaya çalışırken bir yandan da Saray'dan da emirler geliyordu, işgalin kolaylaştırılması, karşı çıkılmaması veya bunun geçici olacağı yönünde. İstifa ederek ya da görevini bırakarak trene atlayıp Haydarpaşa'ya gelmişti. İlginç bir biçimde 13 Kasım 1918 günü de İtilaf kuvvetleri başta İngiltere, İtalya Fransa olmak üzere 70'i aşkın gemiyle İstanbul'da Boğaz'ı işgal etmişti. Çok acı bir tablo söz konusuydu. Kemal Paşa'nın ağzından şu sözcükler döküldü: Geldikleri gibi giderler...Bana sorarsınız, Kurtuluş Savaşı'nın psikolojik başlangıcı bu olmuştur.

Kendisiyle birlikte Bandırma Vapuru'nda 19 kişi vardı. Bu 19 kişiden 3'ü hekimdi. Bunlardan biri Refik Saydam'dı.

Nutuk'ta başlangıç bölümünde Vahdettin için alçak, soysuz sözcüklerini kullanır. Vahdettin kendisini güya Anadolu'ya gönderecektir. Kemal Paşa bunu aynen yazar. Paşa paşa istersen sen vatanı kurtarabilirsin demiştir güya Vahdettin. Vahdettin hayranlarının gözlerini açmaları gerekir.

Boynunda idam fermanıyla Mustafa Kemal Kurtuluş Savaş'ını örgütlerken tek adam mantığıyla değil hep ben diye değil, benliğini geri çekerek halkın vatan sevgisini öne çıkararak adeta bir sosyolog, tarihçi, siyaset bilimci gibi örgütler. Okuduğu 4 bin kitabın 800'ü tarih ile ilgilidir.

İstanbul Hükümeti ile işbirliği yapmak denenir ancak hain Vahdettin iradesini İngilizlere satmıştır. Nitekim sonunda İngiliz gemisi Malaya'ya sığınarak gider. "

"TÜRKİYE SALGINDAN KIRILIRKEN MECLİS TATİLDE"

"27 Aralık'ta Kemal Paşa'nın Ankara'ya ulaştığını görüyoruz. Ankara'nın Kurtuluş savaşı için merkez seçildiğini görüyoruz. 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışı vardır. TBMM'nin açılışı olağanüstü önemdedir. 16 Mart 1920'de İngiliz işgal birlikleri Meclis-i Mebusan'ı basıp mebusları esir alıp Malta'ya sürüp çoğunu da öldürdükten sonra 16 Mart 1920'de 40 gün geçmeden yeniden meclis kurulur. Bugün meclis tatilde,Türkiye salgından kırılıyor ve meclis başkanı hiç sıkılmadan yapacak bir işimiz yok diyor. Meclis alarm içinde, sürekli toplantı içinde olmalı. Bugünkü yönetimimizde bütün yetkiler tek adamda."

"RAKAMLARA DUYARSIZLAŞTIK"

"AVM'lerin açılışının beşinci ve altıncı günlerinde aşağı yukarı beş yüz altı yüz dolayında olgu artışı görüyoruz. Eğer hata yapmazsak kısa sürede salgın eğrisi inecek demiştim. Hatalar nedeniyle ortaya çıkabilecek vakalar bir biçimde kamufle edilebilir.

11 Mart'tan bu yana bir tülü bin 114'ün altına düşemiyoruz. En önemlisi de bu rakamlara duyarsızlaştık.

4 bin 171 insanımızı yitirdik. Sakarya Savaşı'nda 10 bin dolayında şehidimiz var. Duyarsızlaşmamamız gerekiyor."

"TÜRKİYE'DE NÜFUSUNA ORANLAR ÜÇ VAKA VAR"

"Dünyada yangın devam ediyor, 88 bin 858 yeni tanı alınan hasta sayısı dün tüm dünyada 80 bin 90 bin bandında gidiyor. Tırmanmaya devam ediyor. Dünya genelinde henüz plato yaratılmış değil. Turizm Bakanı, turizm döneminin açılacağını söyledi. Rusya bizim kadim komşumuz, Rusya'dan Türkiye'ye milyonlarca turist aldı. Alınacak önlemler sınırda. PCR testi yapılacak veya test örneği alınacak şeklinde çıktı, Turizm Bakanlığı'nın genelgesi. Kapıdaki turistlere üç saat içinde test yapabilecek donanımımız yok. Bu mümkün değil böyle bir lojistiğimiz yok.

Bir de sağlık turizmini açma olayı var. Aynı şekilde kapıda test örneği alma seçeneği var. Bunları bütünleştirirsek deyim yerindeyse biz kabak çekirdeği gibi erken açıldık. Türkiye'de nüfusuna oranla üç katı vaka var."

"Prof. Dr. Saltık’tan AVM eleştirisi: Vakalar kamufle edilebilir" haberi, 19 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan Prof. Dr. Saltık’tan AVM eleştirisi: Vakalar kamufle edilebilir haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Prof. Dr. Saltık’tan AVM eleştirisi: Vakalar kamufle edilebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
    2. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
    3. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
    4. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
    5. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
    6. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
    7. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
    8. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
    9. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
    10. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
    11. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
    12. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
    13. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
    14. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
    15. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
    16. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
    17. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
    18. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
    19. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
    20. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
    Otomotiv Haberleri