Prof. Toros, İstanbul’da çamur yağmurunun sebebini açıkladı

Prof. Toros, İstanbul’da çamur yağmurunun sebebini açıkladı

Prof. Toros, İstanbul’da çamur yağmurunun se... Profesör Dr. Hüseyin Toros'un açıklamlarına göre, gece saatlerinde İstanbul'a yağan çamurlu yağmurun sebebi, Afrika'dan gelen çöl tozları

İstanbul'a çamur yağdı. Prof. Dr. Hüseyin Toros, İstanbul'da gece saatlerinde yağan çamurun nedeninin Afrika'dan gelen çöl tozları olduğunu söyledi.

İstanbul'da gece saatlerinde etkili olan yağış sabah saatlerinde vatandaşları şaşırttı. Araçlarının üzeri çamurla kaplanan sürücüler sabah saatlerinde ilk iş oto yıkamacıların yolunu tuttu. Çamur yağmurunun sebebini açıklayan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Ülkemizin batısında alçak basınç merkezi var. Alçak basıncın özelliği saatin ters yönünde hareket eder. Yani Afrika'dan almış olduğu tozu ülkemize getirir. Türkiye atmosferinde Salı günü de etkili olacak. Salı gününden itibaren rüzgar yön değiştireceği için yavaş yavaş kuzey batı kesiminden başlayarak çöl tozları ülkemizi terk edecek" dedi. https://tele1.com.tr/istanbulaa-gece-camur-yagdi-351488/ Prof. Dr. Toros, sağlık açısından herhangi bir tehlikesinin olmadığını belirterek, "Yağışla beraber havadaki çöl tozunu araçların ve parlak yüzeylerin üzerinde izlerini görebiliyoruz. Yağmur buluttan aşağı doğru harekete ederken havada ne varsa alarak aşağı doğru getiriyor. Dolayısıyla havada bol miktarda toz olduğu için tozu alarak iniyor ve araçların üzerinde çamura neden oluyor" diye konuştu.

"Soğuk hava etkisinde kalacağız"

Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, İstanbul'da hava sıcaklıklarının Çarşamba akşam saatlerine kadar azalarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde kent genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının yaşanacağı uyarısını değerlendiren Prof. Dr. Toros, "Sistem doğuya doğru hareket ediyor. Yarın itibarıyla güneye doğru hareket ettikçe sistem üzerimizden geçtikten sonra güneyli hava değil, kuzeyli hava almaya başlayacağız. Kuzeyli hava soğuk hava getirecek. Soğuk hava etkisinde kalacağız. Sıcak yerini soğuğa bırakacak. Soğuğun çok olduğu yerlerde, yüksek kesimlerde yağış kendini kar olarak gösterecektir. Bahar ayları sıcak ve soğuk havanın farkı fazla olduğu için yağışlardaki hareket çok fazla olacağı için kuvvetli düşey gelişimli yağışlar meydana gelir. Dolayısıyla mahalli olarak yer yer kendini çok hissettirebilir. MGM'yi takip etmekte fayda var" diyerek İstanbulluları uyardı.

"Prof. Toros, İstanbul’da çamur yağmurunun sebebini açıkladı" haberi, 22 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Prof. Toros, İstanbul’da çamur yağmurunun sebebini açıkladı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Prof. Toros, İstanbul’da çamur yağmurunun sebebini açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:24 Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı
  2. 09:20 Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: Ankara’da vekâletler çekişmesi
  3. 09:12 Mehmet Tezkan: Örtülü Faşizm Yasası geliyor
  4. 09:07 Canlı yayında 8 yaşındaki kızı için 'müstehcen' ifadeler kullanan kadına gözaltı
  5. 09:01 Bakan Yerlikaya duyurdu: Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
  6. 08:52 Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı
  7. 08:48 AK Partili belediye köy okulu için ayrılan ödenekle cip alacak
  8. 08:44 Özgür Özel: Erdoğan beni kandıramaz
  9. 08:38 Arda Kural'dan aylar sonra paylaşım
  10. 08:34 Ünlü çift evlendi: Melisa Aslı Pamuk evliliğini yeni soyadıyla duyurdu
  11. 08:30 İYİ Parti'den istifa eden Bilal Bilici'nin katılacağı parti belli oldu
  12. 08:26 Adalet Bakan Yardımcısı Gürlek, Ankara Emniyet Müdürü’nü aramış: ‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
  13. 08:21 Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
  14. 08:17 Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
  15. 08:15 Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
  16. 08:06 Fehmi Koru: Cezalar bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı
  17. 08:02 Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente sağanak yağış uyarısı
  18. 03:49 İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
  19. 03:47 Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
  20. 03:37 Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!
Gündem Haberleri