PSG ve Barcelona Arasındaki Dev Rekabet: UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali Heyecanı Başlıyor

PSG ve Barcelona Arasındaki Dev Rekabet: UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali Heyecanı Başlıyor

PSG ve Barcelona Arasındaki Dev Rekabet: UEF... PSG ile Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde yarın karşılaşacak. İki dev takım arasındaki rekabet kıyasıya geçecek. Neymar'ın liderlik ettiği PSG, evinde avantaj arayacak.

Paris Saint-Germain ile Barcelona arasındaki heyecan dolu mücadele yarın başlıyor! UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya gelecek olan bu iki dev takım, tarihi rekabetlerini bir kez daha sahaya yansıtacak. Parc des Princes Stadyumu'nda oynanacak olan ilk maç, futbol tutkunlarını heyecanlandırırken, Neymar'ın liderliğindeki PSG'nin ev sahibi avantajını nasıl değerlendireceği merak konusu. İspanyol devi Barcelona ise Lionel Messi önderliğindeki güçlü kadrosuyla zorlu bir mücadele verecek. Her iki takımın da amacı, avantajlı bir skor elde ederek rövanş maçına avantajlı bir şekilde çıkmak. Futbolseverler, bu mücadeleyi heyecanla beklerken, unutulmaz anlar ve büyük rekabet için gün saymaya başladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek finalinde ilk maç, Paris Saint-Germain (PSG) ile Barcelona arasında yarın Parc des Princes Stadyumu'nda oynanacak. Bu maç, iki dev kulübün Şampiyonlar Ligi'nde 13. kez karşı karşıya geleceği bir mücadeleyi beraberinde getiriyor.

Paris Saint-Germain ile Barcelona arasındaki geçmiş maçlara bakıldığında, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 12 kez karşı karşıya geldikleri görülüyor. Bu maçlardan PSG 4 kez galip gelirken, Barcelona da 4 kez kazandı. Ayrıca 4 maç da berabere sonuçlandı. PSG bu mücadelelerde 21 gol atarken, Barcelona ise 23 gol kaydetti.

Son olarak, iki takım 2020-2021 sezonu Şampiyonlar Ligi son 16 turunda karşılaştı. PSG, deplasmanda oynanan ilk maçı 4-1 kazanırken, rövanşta ise 1-1 berabere kalarak tur atlayan taraf oldu.

Paris Saint-Germain bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde F Grubu'nda Borussia Dortmund, Milan ve Newcastle United ile mücadele etti ve grubu 8 puanla 2. sırada tamamlayarak bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Real Sociedad ile eşleşen PSG, ilk maçı 2-0 kazandıktan sonra ikinci maçta da 2-1 galip gelerek çeyrek finale çıktı. Barcelona ise Porto, Shakhtar Donetsk ve Royal Antwerp ile mücadele ettiği grup aşamasını 12 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Napoli ile eşleşen Barcelona, ilk maçı 1-1 berabere tamamladıktan sonra rövanşta 3-1 galip gelerek çeyrek finale yükseldi.

Bu rekabette en golcü oyuncu ise kariyerinde hem Barcelona hem de PSG forması giymiş olan Neymar. Neymar, PSG'ye karşı oynadığı 4 maçta 7 gol atmış durumda. Lionel Messi, 6 golle ikinci sırada yer alırken, Kylian Mbappe ve Luis Suarez ise 4 golle onu takip ediyorlar.

"PSG ve Barcelona Arasındaki Dev Rekabet: UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali Heyecanı Başlıyor" haberi, 09 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan PSG ve Barcelona Arasındaki Dev Rekabet: UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali Heyecanı Başlıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. PSG ve Barcelona Arasındaki Dev Rekabet: UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali Heyecanı Başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  2. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  3. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  4. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  5. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  6. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  7. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  8. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  9. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  10. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  11. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  12. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  13. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  14. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  15. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  16. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  17. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  18. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  19. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  20. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Spor Haberleri