Psikologlar uyardı: Nihai sonuç toplumsal çürümedir

Psikologlar uyardı: Nihai sonuç toplumsal çürümedir

Psikologlar uyardı: Nihai sonuç toplumsal çü... Türk Psikologlar Derneği, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gibi tanınmış akademisyenlerin görevlerinden alındığı KHK hakkında bir açıklama yayınladı.  Uygulamanın demokratik rejimlerde kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada,...

Türk Psikologlar Derneği, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gibi tanınmış akademisyenlerin görevlerinden alındığı KHK hakkında bir açıklama yayınladı.  Uygulamanın demokratik rejimlerde kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, “ Bu temel özgürlükler tahrip edilirse demokratik bir zeminde bir arada yaşama imkânımız da, sosyo-ekonomik olarak ilerleme imkânımız da, çocuklarımızın kaliteli eğitim alma hakkı da ortadan kalkar. Nihai sonuç, toplumun ruh sağlığının bozulması ve toplumsal çürümedir'' uyarısı yapıldı.

ARTIK YETER! İTİRAZ VE ÇAĞRI

Dernek’ten yapılan “Artık yeter! İtiraz ve çağrı'' başlıklı açıklama şu şekilde:

“15 Temmuz 2016’da ülkemiz, birçok yurttaşımızın canına mal olan uğursuz bir darbe girişimi atlattı. “Bu darbe girişimine neden olanlarla daha etkin mücadele edebilmek'' gerekçe gösterilerek Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi ve o zamandan beri OHAL’de yaşıyoruz. OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile şimdiye kadar aralarında binlerce akademisyenin de bulunduğu 130 bin civarında kamu görevlisi kamu görevlerinden ihraç edildi. Yargı süreçlerinin bağımsızlığı ve tarafsızlığı tartışılır olduğundan bu 130 bin kişinin kaçının gerçekten darbe girişimiyle bir ilgisi olduğunu henüz bilemiyoruz.

Ama şunları biliyoruz:

-            Kamu görevinden ihraç edilip üniversitelerden tasfiye edilen akademisyenler arasında ne darbe girişimiyle ne terörle hiçbir ilgisi olmayan, olamayacak yüzlerce akademisyen mevcuttur. Yapılan bir akademisyen kırımıdır.

-             Bu akademisyenlerin arasında birçok psikoloji akademisyeni de bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımızın her birinin ne denli sağlam bilimsel ve insani standartlara sahip olduğuna, şiddet karşıtlıklarına ve demokratlıklarına hepimiz yakından tanığız.

-             Bu akademisyenlerin tamamen hukuk-dışı bir şekilde tasfiye edilmesinin tek nedeni iktidara sevimli gelmeyen muhalif duruş ve düşüncelere sahip olmalarıdır. Başka hiçbir gerekçe inandırıcı değildir.

-             Bilim insanları düşünürler, araştırırlar, düşüncelerini ve bulgularını açıklar, tartışır, ufkumuzun genişlemesine katkıda bulunur, toplumu bilgilendirirler. Bilim insanlarının işleri budur. Düşünce açıklamak, kitap, makale yazmak ve bildiri imzalamakla darbe girişimcisi veya terör destekçisi olunmaz.

-             Demokrasinin temelinde düşünce ve örgütlenme özgürlüğü vardır. Düşünce özgürlüğünün önemli bir başlığı da akademik özgürlüktür. Demokratik bir toplumda beğenmediğimiz düşüncelerle mücadele etmenin yolu tasfiye ve yasaklamalar değil, konuşma ve tartışmadır.

-             Bu temel özgürlükler tahrip edilirse demokratik bir zeminde bir arada yaşama imkânımız da, sosyo-ekonomik olarak ilerleme imkânımız da, çocuklarımızın kaliteli eğitim alma hakkı da ortadan kalkar. Nihai sonuç, toplumun ruh sağlığının bozulması ve toplumsal çürümedir.

Akademisyenlerin siyasi olarak tasfiye edilmeleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Arkadaşlarımıza sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Otoriter, keyfi yönetim anlayışına itiraz ediyoruz. Demokratik hukuk devleti talep ediyoruz.

Arkadaşlarımız bir an önce işlerine iade edilmelidirler. Hükümet’ten bunun gereğini yapmasını, üniversite rektörlüklerinden ve YÖK’ten hukuk-dışı işlemlerden uzak durmasını talep ediyor ve tüm toplumu kendi geleceği için bu talebimizi desteklemeye çağırıyoruz.

"Psikologlar uyardı: Nihai sonuç toplumsal çürümedir" haberi, 10 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Psikologlar uyardı: Nihai sonuç toplumsal çürümedir haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Psikologlar uyardı: Nihai sonuç toplumsal çürümedir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  2. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  3. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  4. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  5. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  6. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
  7. 02:04 Monaco, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'ya karşı dengeyi sağladı
  8. 02:04 Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor
  9. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  10. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  11. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  12. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  13. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  14. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  15. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  16. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  17. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  18. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  19. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  20. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
Gündem Haberleri