PTT erişim ağı ile Dünya'yı sarıyor!

PTT erişim ağı ile Dünya'yı sarıyor!

PTT erişim ağı ile Dünya'yı sarıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, UPU Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu'nda Türkiye'nin posta sektöründeki rolünü vurguladı. Forumda, UPU’nun 2026-2029 stratejileri, küresel iş birliği ve teknolojik yenilikler ele alınacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa ve Orta Asya'dan posta hizmetleri sektörünün üst düzey lider ve paydaşlarını bir araya getiren UPU Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu'na katıldı. Bakan Uraloğlu, forumda yaptığı konuşmada, Evrensel Posta Birliği'nin (UPU) 9 Ekim 1874'te kurulduğunu hatırlatarak, "1840 yılından bu yana köklü bir geçmişe ve güçlü bir kurumsal yapıya sahip olan Posta ve Telgraf Teşkilatımız, artık ikinci yüzyılını yaklaşıyor. Posta ve Telgraf Teşkilatımız, UPU'nun kurucu üyelerinden biri olarak her dönemde yakın iş birliği içinde olmuştur." dedi.

"ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR SEKTÖRÜN YOLUNU AÇACAĞIZ"

Uraloğlu, Türkiye'nin UPU başkanlığını üstlendiği "İstanbul Dönemi"nin PTT ve Türkiye için başarılı bir dönem olarak tarihe geçtiğini belirtti. "O dönemde edindiğimiz bilgi ve tecrübeler, PTT’nin UPU içindeki rolünün artmasına da vesile oldu. Bu forumda, UPU’nun küresel posta ağı oluşturma ve geliştirme sürecindeki rolü ile küresel iş birliğini sağlamak için atılması gereken adımları ele alarak, çok daha güçlü bir posta sektörünün yolunu açacağız." ifadelerini kullandı.

"DUBAİ STRATEJİSİNİ ŞEKİLLENDİRMEYE BAŞLAYACAĞIZ"

Uraloğlu, forumda UPU’nun 2026-2029 dönemi stratejilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacaklarını belirterek, üç ana temayı masaya yatıracaklarını ifade etti: Küresel bağlantı ve iş birliğini geliştirmek, küresel posta ekosisteminde yenilikler yapmak ve gelişmiş iş birliği kanalıyla posta gelişimini desteklemek. "Bu şekilde, Dubai’deki stratejileri şekillendirmeye başlayacağız." dedi.

"ANKARA'DAN DUBAİ'YE YOL HARİTASI ÇIKARACAĞIZ"

Forumda ele alınacak konular arasında temel politika ve düzenleyici zorluklar, küresel posta pazarında verimliliğin artırılması, sınır ötesi posta tedarik zincirlerinin optimizasyonu, gelişmiş platformlarda iş birliği ve yenilik teşviki gibi önemli mevzular yer alacak. "Teknolojik gelişmelerden ve müşteri odaklı yaklaşımlardan nasıl yararlanabileceğimiz, posta hizmetlerinin çeşitlendirilmesinde etkili stratejiler, dijital çağdaki posta hizmetlerine katkılar ve kapsayıcılığın nasıl teşvik edileceği gibi konuları ele alarak, Ankara'dan Dubai'ye bir yol haritası çıkaracağız." dedi.

"PTT, 1.347 NOKTAYA HİZMET GÖTÜRÜYOR"

Uraloğlu, PTT’nin 184 yıllık geçmişiyle birçok alanda hizmet sunduğunu belirtti. "PTT, 3 bin 655 işyeri ve 38 bin 874 çalışanıyla birçok uluslararası başarıya imza atmaktadır. 1.347 noktada hizmet sunmakta, banka ATM’sinin olmadığı yerlerde ise 68 adet PTTMATİK ile hizmet vermektedir. UPU’daki 26. dönem başkanlığı, PTT’nin küresel bir oyuncu olma kararlılığını kuvvetlendirmiştir." dedi.

"210'DAN FAZLA NOKTAYA GÖNDERİM SAĞLANIYOR"

Uraloğlu, PTT’nin uluslararası posta ve kargo gönderimi yaptığı 210’dan fazla noktayı vurguladı ve Türkiye’nin dünya ekonomisinde ilk 10’a girmeyi hedeflediğini belirtti. "Bu hedefe bilim, teknoloji ve dijitalleşme ile ulaşabileceğimiz açıktır. Tüm dünya olarak posta ekosisteminde yeniliği ve teknolojiyi teşvik etmenin yollarını aramalıyız." dedi.

"FORUMUN YARARLARI OLACAK"

Son olarak, forumun tüm dünya posta hizmetleri için önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Bakan Uraloğlu, forumun başarılı geçmesini temenni ederek, "Türkiye, 6 Şubat 2023'te büyük depremler yaşadı. Bu dönemde PTT, gerekli hizmetleri sağladı. Tüm posta teşkilatımıza teşekkür ediyorum ve kimseye böyle bir afet yaşatmamasını diliyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.

"PTT erişim ağı ile Dünya'yı sarıyor!" haberi, 16 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan PTT erişim ağı ile Dünya'yı sarıyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. PTT erişim ağı ile Dünya'yı sarıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:23 Oyuncu Merve Kayaalp intihar etti
  2. 01:19 "Fazla Seks Kadınlarda Ömrü Uzatıyor, Erkeklerde Kısaltıyor: Bilim Şaşırtan Sonuçları Açıkladı!"
  3. 01:18 BM Genel Kurulu'ndan İsrail’e Çekilme Talebi: Tarihi Karar Filistin’den!
  4. 01:10 Pelin Akil’den Ferit-Diyar Eleştirilerine Cevap!
  5. 01:07 Kızıl Goncalar'ın yayın tarihi belli oldu!
  6. 01:00 Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı iddia: "Sinan Oğan hem normalleşti hem de zenginleşti!"
  7. 00:55 MasterChef'te Dokunulmazlık Mücadelesi! Hangi Takım Kazandı, Kimler Eleme Adayı Oldu?
  8. 00:45 Hız ve görsel zeka testi: 3 tek yengeci 15 saniyede bulabilir misin?
  9. 00:44 Yeni Evli Acun Ilıcalı ve Çağla Altunkaya, Oğulcan Engin'in 5. Yıl Kutlamasında! Balayı Bekliyor
  10. 00:43 Zekanı Kanıtla! Gizli İpuçlarını Bulmak İçin Sadece 5 Saniyen Var! 100 Kişiden Biri Geçebildi!
  11. 00:40 Ümit Özdağ: “Erdoğan’dan gelen parlamenter sistem önerisini muhalefet kabul edebilir”
  12. 00:38 Kansere Yol Açan 4 Enfeksiyon Ortaya Çıktı! Mide ve Rahim Ağzı Kanserleri Risk Altında
  13. 00:37 Gözleri dolduran Seat Leon'un fiyatları güncellendi: Eylül ayında bu fiyatlarla satışta!
  14. 00:33 Final Fantasy XVI ve God of War bu hafta PC platformunda oyuncularla buluşuyor
  15. 00:32 Fatih Erbakan: "Ahlaklı belediyecilik dönemi başlamıştır"
  16. 00:29 Angelina Jolie oğlu için seferber oldu: Dünyanın en iyi plastik cerrahlarıyla görüşüyor
  17. 00:28 Myanmar’da Yagi Tayfunu Felaketi: Ölü Sayısı 268’e Ulaştı
  18. 00:25 Amerika'ya gitmek isteyenlere müjde! Yakında başlayacak, kısa sürede bitecek: Başvurular ücretsiz!
  19. 00:24 Lokantalarda Teknolojik Devrim: Cep Telefonuyla Sipariş Verme Dönemi Başlıyor!
  20. 00:22 Erdoğan 12 ilin valisini görevden aldı!
Gündem Haberleri