Pulitzerli gazeteci Seymour Hersh'ten analiz geldi! Demir kaplamalı pinyata mı?

Pulitzerli gazeteci Seymour Hersh'ten analiz geldi! Demir kaplamalı pinyata mı?

Pulitzerli gazeteci Seymour Hersh'ten analiz... "Amerikan istihbarat çevrelerinde Ukrayna'nın savaşı kazanma şansının oldukça zayıf olduğunu herkes görüyor. Geçen yılki büyük karşı saldırısı başarısız olduktan sonra ordunun cephanesi azalmış durumda" Açıklamasına devam etti...

Biden'ın Orta Doğu ve Ukrayna'daki dış politika sorunları, özellikle seçim yılına denk gelmesi nedeniyle korkutucu olsa da, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş müzakere edilmiş bir sonuca değil, askeri bir sonuca doğru ilerliyor olabilir. Vladimir Putin'in ordusu Ukrayna'da her zamankinden daha fazla yerleşmiş durumda ve zayıf donanıma sahip Ukrayna ordusu, en iyi ihtimalle dört bölgesinden birini tamamen kaybedecek şekilde durma noktasına gelmiş durumda. Şikayet etmeye gerek yok, bu temelde bir yenilgidir.

1157203-1-t.jpg

Geçen hafta sonu Rusya cumhurbaşkanının tartışmasız yeniden seçilmesi tam bir demokratik rezaletti, özellikle de bunun hapisteki muhalif Alexei Navalny'nin ölümünden sonra gerçekleştiğini hatırlarsanız. ay Putin, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden bu yana en yüksek katılımın gerçekleştiği seçimde oyların yüzde 87'sini kazandı. Olayı nasıl anlatacağımızı bilen Amerikalı bir yetkiliyle konuştuğumuzda bana "Rusya'daki son seçimlerle aynı süreçti" dedi. "Ruslar bu şekilde oy kullandı çünkü kendi çıkarları bunu gerektiriyordu. Öyle ya da böyle, halk Putin'e oy vermek zorundaydı."

Kendi başlattığı zorlu ve pahalı savaşın ortasında bile Putin, ev sahibinin bir ev sahibi olduğuna inanıyordu. Batı'nın yaptırımları ve militarizmi onun gücünü zayıflatacaktır. İdeoloji yüzünden kör olan Biden, rejim değişikliğinin şekerini yemek istediğini gösterdi ancak Putin'in demirden bir pinata olduğu ortaya çıktı.

Amerikan başkanı hâlâ kancayı yakalamaya çalışıyor. Bu bağlamda Biden'ın 7 Mart'taki konuşmasının başında Putin'e ve Ukrayna'daki savaşa değinmeyi seçmesi şaşırtıcı olmadı. Kendisi ve dış politika ekibi göreve geldiğinden beri Putin'i zayıflatmayı yapılacaklar listesinin üst sıralarına koydu. Kongre'ye Rusya'nın "ileri adım attığını" ve Putin'in hedefinin "Avrupa'da ve ötesinde kaos ekmek" olduğunu söyledi. "Bu odada Putin'in Ukrayna'da duracağını düşünen biri varsa, sizi temin ederim ki o durmayacak... Tarih bizi takip edecek. Avrupa tehlikede."

Öte yandan, Rusya'nın NATO'ya ve Batı Avrupa'nın birliğine yönelik acil tehdidinin seçim yılında Amerikan askerlerini riske atmak için yeterli olmadığını ironi yapmadan açıkladı." ABD'nin Ukrayna'daki çatışmaları "Ordu yok ve ben onu öyle tutmaya kararlıyım" dedi.

Elbette, yaşamlarımızı Washington D.C.'de geçiren biz gazeteciler, bu tür siyasi konuşmaların önemli olmadığını ve bunun ne anlama geldiğini biliyoruz. önemlidir. Biden'ın söylediği gibi değil. insanlar sadece söylemediklerini söylemekten hoşlanırlar.
ABD istihbarat çemberinde Ukrayna Herkes Rusya'nın savaşı kazanma şansının zayıf olduğunu görüyor: geçen yılki büyük başarısızlıktan sonra ordunun cephanesi zayıf. Askeri uzmanlar, Putin'in doğu Ukrayna ve ele geçirdiği, Rusya sınırından ortalama 20 mil uzakta bulunan dört sınır bölgesi üzerindeki hakimiyetini sıkılaştırmayı planladığını söylüyor. Ukrayna'nın ikinci büyük şehri olan Kharkiv'i işgal edeceğini öngörüyor. Ukrayna, savaşın başında Rusya'nın Kharkiv'e yönelik saldırılarını püskürttü ve başarılı karşı saldırıların ardından nihayet 2022'de şehrin kontrolünü ele geçirdi. O zamandan bu yana birkaç ay boyunca şehirdeydim.

17. 19. yüzyılda kurulan Kharkiv, II. Dünya Savaşı'ndan hayatta kalan son Alman tank tümenlerinden birinin dört acımasız savaşına sahne oldu. Ukrayna ve Rusya. Özel bir statüsü var.

Almanya 1943'teki son savaşı kazandı ancak bu, bitkin Nazi ordusunun savaşın son büyük zaferi olacaktı. Şehir artık yeni bir Rus saldırısına karşı savunmasız durumda.

Geçtiğimiz Cuma seçim sonrası bir röportajda Putin, Başkan Volodimir Zelensky liderliğindeki Ukrayna hükümetiyle barış müzakerelerinin koşullarını yineledi. Putin, Rusya yanlısı bir televizyon muhabirine, "Sırf Ukrayna ordusunun cephanesi bitti diye müzakerelere başlamamız saçma olurdu" dedi. "Ancak biz ciddi müzakerelere elbette açığız ve tüm çatışmalar gibi bu anlaşmazlığı da barışçıl yollarla çözmeye hazırız."

"Müzakerelere hazır mıyız?" sen sor Elbette öyleyiz ama Karşı Tarafın arzuları, psikotrop ilaç aldıktan sonra görülen "arzulu düşünce" ile aynı değil. Eğer "illüzyon" yaratıyorsa biz onun parçası değiliz. Bu tür bir durumda olduğu gibi sahadaki gerçeklere dayalı tartışmalar istiyoruz."

Biden, savaşan iki ordunun liderleri arasındaki görüşmeler hakkında bilgisi olan Amerikalı bir yetkiliyle konuştuğumu söyledi. Zelensky ile birlikte çalışan yönetim yetkilileri barış görüşmelerinde önemli ilerleme kaydedilmesi olasılığını değerlendiriyor. Gerçek şu ki, "tartışmalı bölgeler" - yani dört bölge ve eski Ukrayna kontrolündeki Kırım - "kuzeyden güneye, doğudan batıya her şey Rusya'ya bırakılmış gibi görünüyor. O halde bu konu hakkında konuşmayı bırakıp deneyelim. anlaşmaya varmak için." Bunu yapmak zorundayız." Şu anda "Putin Lviv'e (Batı Ukrayna'da, Polonya sınırına yakın) bile gidebilir. Peki mevcut iktidar konumunun ne faydası olacak? Amerika dışarıda sallanıyor ve evde barış mı? Kharkiv'i istiyor ve eğer Zalenski'yi teslim olmaya zorlarsa bunu alacak."

"Birkaç ay önce, Putin'in yeniden seçilmesinden ve Zelenski'nin askeriyeden çekilmesinden önce makul müzakerelerin eşiğindeydik. Amerikalı liderler bu olasılığı öğrendiğinde Zelensky'ye bir ültimatom verdiler: "Pazarlık yapmayacaksınız ya da anlaşma yapmayacaksınız, aksi takdirde [Ukrayna'nın yıllık olarak aldığı] 45 milyar dolarlık savaş dışı parayla hükümetinize destek vermeyeceğiz. Biden yönetimi çok politik. .Rus NATO'sunun Rus canavarıyla yüzleşip onu yenmesi tehlikesine kendini adamıştır. Rotayı değiştirmesine imkan yok, dolayısıyla nihai son kaçınılmaz görünüyor. Ukrayna'nın kazanmasına imkan yok ve Putin tarihi bir sembol haline geldiğinde sona erecek. Rusya'da. Ulusal mücevheri [Kharkov] Batı'dan ele geçirmiş olmak."

ABD yaptırımları Putin'i askeri planlarından alıkoyamayacak. Etkisizliği de kaosa katkıda bulunuyor. The Economist, başarısızlığın boyutunu şu şekilde özetliyor: "Rusya ekonomisi tamamen dönüşüme uğradı. Yaptırımlardan kaçınmak için petrol ihracatı küresel güneye ihraç ediliyor. BMW'den HandMini'ye kadar Batılı markaların yerini Çinli ve yerli markalar aldı... Ülkenin muhalefeti adeta boğuldu."

Kimsenin Rusya'yı suçlayamayacağı Economist dergisi de İngiltere'nin Soğuk Savaş deneyiminden yararlanarak şu uyarıda bulundu: "Rusya'nın 1945'ten sonraki küresel kurumları, özellikle de kapasitesi rahatsız ediyor BM Güvenlik Konseyi hafife alınmamalı. Rusya, liberal dünya düzeninin nihilist ve öngörülemez bir düşmanı haline geldi; Amacı bu düzeni bozmak ve sabote etmektir. "Tıpkı kendisini nükleer savaş başlıkları ile güçlendiren Kuzey Kore veya bölgesel siyasi hamleleriyle tanınan İran gibi."

Biden yönetiminin beslediği dünya işte böyle. Ukrayna savaşında orta yolu bulmayı reddetmesi ve İsrail'in Gazze'de devam eden saldırısını yönetmedeki başarısızlığı. Biden Biden Kasım ayındaki başkanlık seçimini kaybederse, Trump'a karşı kampanyasında siyasi bir engel haline gelecek.

Başkan, bu durumda Ukraynalılara ölmeleri için para ödemeye devam edeceğine söz veriyor. Aslında sona ermesi oldukça muhtemel bir vekalet savaşı... Yaptığı en iyi şey Gazze'de ateşkesten bahsetmeye başlamak ve Ukrayna cephesine ABD askeri göndermeyeceğine söz vermek oldu. Seçimden önce daha fazlasını yapabilir mi? Hoşça kalın.

Seymour Hersh kimdir?
Seymour M. Hersh, Araştırmacı Gazeteci...

"Pulitzerli gazeteci Seymour Hersh'ten analiz geldi! Demir kaplamalı pinyata mı?" haberi, 24 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Pulitzerli gazeteci Seymour Hersh'ten analiz geldi! Demir kaplamalı pinyata mı? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Pulitzerli gazeteci Seymour Hersh'ten analiz geldi! Demir kaplamalı pinyata mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Dünya Haberleri