Putin'den Nükleer Silah Açıklaması: Kullanılacak mı?

Putin'den Nükleer Silah Açıklaması: Kullanılacak mı?

Putin'den Nükleer Silah Açıklaması: Kullanıl... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit olmadığı sürece nükleer silah kullanma ihtimalinin bulunmadığını ifade etti. Detaylar için tıklayınız..

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında düzenlenen ana oturumda gündemdeki çeşitli konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna ile Müzakereler

Putin, Ukrayna ile müzakereler konusuna değinerek, tüm silahlı çatışmaların barış anlaşmalarıyla sonuçlandığını vurguladı. "Yeterince önemli bir Avrupa ülkesinin eski liderlerinden biri bana, tüm bu anlaşmaların ya askeri yenilgiye ya da zafere dayanabileceğini söylemişti. Biz elbet zafer elde edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Kiev ile Müzakere Hazırlığı

Moskova'nın çıkarlarını koruyacak anlaşmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Putin, mevcut Kiev yönetimiyle anlaşma yapmanın zor olduğunu belirtti. "Ukrayna'da iktidar meşruiyetini kaybetti. Bu, ülke anayasasında da yer alıyor," dedi. Ancak Kiev'in müzakere yapmak istemesi halinde bir temsilci bulabileceğini söyleyen Putin, "Biz bu müzakerelere hazırız. Ancak, bazı varsayımlarla değil, önce Minsk'te, sonra da İstanbul'da üzerinde anlaştığımız şartlar çerçevesinde hazırız," dedi.

Nükleer Silah Kullanımı

Nükleer silah kullanımı konusuna da değinen Putin, gerilimi Rusya'nın değil İngiltere'nin başlattığını iddia etti. Nükleer saldırıların gerçekleşmesi durumunda çok sayıda kurban olacağını belirten Putin, bu noktaya gelinmeyeceğini umduğunu söyledi. Rusya ve ABD'nin füze saldırısına karşı uyarı sistemine sahip olduğunu, ancak Avrupa'nın hazırlıksız olduğunu belirtti. Rusya'nın elindeki nükleer silahların ABD'nin Japonya'da kullandığı silahlardan dört kat daha güçlü olduğunu vurgulayan Putin, boş yere nükleer savaştan bahsedilmemesi çağrısında bulundu.

Nükleer Doktrinde Değişiklik Olabilir

Rusya'nın nükleer doktrininde her şeyin yazılı olduğunu belirten Putin, "Nükleer silahların kullanımı, ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit söz konusu olduğunda istisnai durumlarda mümkündür. Böyle bir durumun oluştuğuna inanmıyorum. Böyle bir ihtiyaç yok," dedi. Nükleer doktrinin yaşayan bir araç olduğunu ifade eden Putin, dünyadaki gelişmeleri dikkatle izlediklerini ve bu doktrinde değişiklik yapmayı göz ardı etmediklerini söyledi. Gerekirse nükleer silah denemeleri yapabileceklerini belirten Putin, şu ana kadar bu denemeleri yapmadıklarını aktardı.

Silah Tedariki ve Askeri Seferberlik

Rusya'nın Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelere yönelik adımları sorulduğunda Putin, "Henüz silah tedarik etmiyoruz. Ancak bunu, askeri nitelikte de dahil olmak üzere, belirli baskı altındaki devletlere ve bazı meşru yapılara sağlama hakkımızı saklı tutuyoruz," dedi.

Putin, Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle Rusya'da yeni bir askeri seferberlik ihtiyacı olmadığını vurguladı. Geçen yıl seferberlik kararı olmadan 300 binden fazla kişinin gönüllü olarak orduya katıldığını ve bu yılın başından itibaren 160 binden fazla kişinin sözleşme imzaladığını belirtti. Ayrıca, bu yıl Donbas'ta ve diğer çatışma bölgelerinde Rus ordusunun 47 yerleşim birimini ve 880 kilometrekarelik alanı Ukrayna ordusundan aldığını paylaştı.

"Putin'den Nükleer Silah Açıklaması: Kullanılacak mı?" haberi, 07 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Putin'den Nükleer Silah Açıklaması: Kullanılacak mı? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Putin'den Nükleer Silah Açıklaması: Kullanılacak mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Dünya Haberleri