Ralf Schumacher: Perez'in koltuğu için Albon veya Ricciardo düşünülebilir

Ralf Schumacher: Perez'in koltuğu için Albon veya Ricciardo düşünülebilir

Ralf Schumacher: Perez'in koltuğu için Albon... Eski Formula 1 pilotu Ralf Schumacher, Sergio Perez'in gelecek sezon Red Bull pilotu olarak kalacağına inansa da sporda 'hiçbir şeyin imkansız olmadığını' itiraf etti.

Meksikalı pilot, altı yarışlık galibiyet serisi yakalayan Dünya Şampiyonası lideri ve takım arkadaşı Max Verstappen'e karşın son beş sıralama turunun hiçbirinde Q3'e kalamadı.

Schumacher, Perez'in gelecek yıl da koltuğunda kalacağına kesin gözüyle bakarken, olası bir durumda Perez'in yerine geçebilecek iki potansiyel isimden söz etti.

Albon, 2019 yılında sezon ortasında Pierre Gasly yerine Red Bull'a getirilmişti. Tayland asıllı İngiliz pilot, 2020 yılında da yerini korumuştu.

Ancak 2020 yılında Perez'in Sakhir Grand Prix'sini kazanmasıyla Red Bull, Perez'i Verstappen'in yanına getirmeyi tercih etti ve Albon, 2022'nin başında Williams'a geçmeden önce üçüncü pilot rolüne düştü.

Albon, 2023'te mükemmel bir form yakalayarak Williams'ın takım lideri olarak kendini kanıtladı ve Kanada'da takım patronu James Vowles'ın deyimiyle 'şampiyon sürüşü' gerçekleştirerek yarışı yedinci sırada bitirdi.

Altı kez yarış kazanan Schumacher, Perez'in takımdan gideceğini düşünmese de Red Bull'un bir değişiklik düşünmesi halinde, Albon'un ve Daniel Ricciardo'nun Red Bull'un aklındaki ilk isimler olabileceğine inanıyor.

Schumacher, Sky Deutschland için kaleme aldığı köşe yazısında, "Perez şu anda baskın bir aracın her şey demek olmadığını gösteriyor. Yine de gelecek yıl Red Bull'da olacağına kesinlikle inanıyorum." 

"Eğer Alex Albon özgür olsaydı - ki değil - ya da Ricciardo eski formunu gösterebilseydi ikisi de Perez yerine düşünülebilirdi."

"Ama Albon'un bir sözleşmesi var ve bu nedenle takımdan ayrılacağını sanmıyorum. Ancak Formula 1'de neredeyse hiçbir şey imkânsız değildir." dedi.

Ricciardo'ya gelince, Salı günü Silverstone'da Red Bull için Pirelli lastik testini başarıyla tamamladıktan sonra, aniden Nyck de Vries'in yerine AlphaTauri ile Macaristan Grand Prix'sinde gride geri dönmesine karar verildi. 

McLaren'de geçirdiği iki zor yılın ardından kendisini yenilenmiş hissedecek olsa da; Schumacher, bir süredir grid dışında olduğu göz önüne alındığında, Avustralyalı pilotun geri döndüğünde kendisini nasıl bir durumda bulacağından emin değil.

Schumacher, "Daha fazlasını umuyoruz ama sonunda nasıl bir performans göstereceğini göreceğiz."

"Bence kısa bir ara ona kesinlikle iyi geldi ve şimdi daha rahat bir yaklaşım sergileyebilir."

(Zeynep Taş)

"Ralf Schumacher: Perez'in koltuğu için Albon veya Ricciardo düşünülebilir" haberi, 15 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 15 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Motor Sporları kategorisi altında bulunan Ralf Schumacher: Perez'in koltuğu için Albon veya Ricciardo düşünülebilir haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ralf Schumacher: Perez'in koltuğu için Albon veya Ricciardo düşünülebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Motor Sporları konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 13:02 Ağız Kokusuna Doğal Çözüm: Limon Kabuğu!
  2. 12:58 Ezme Salatasının Sırrı Ortaya Çıktı: Lokanta Usulü Tarifle Evde Lezzeti Yakalayın!
  3. 12:54 4 Mayıs 2024 günlük burç yorumları!
  4. 11:00 Bu bulmacada gizli bir kedi sizi bekliyor: Deneyen 110 kişiden 2’si bulabildi
  5. 10:48 Afyonkarahisar'da göçmenlerin nikah ücreti 25 kat artırılarak 10 bin TL’ye yükseltildi
  6. 10:35 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir'in olaylı gecesi: Gazetecilere tekme tokat saldırdılar
  7. 10:30 Bakan Işıkhan duyurdu: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
  8. 10:25 Zam fırtınası devam ediyor: Alkol, sigara ve akaryakıt ürünlerine dev zam kapıda
  9. 10:21 Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
  10. 09:53 Sigara cep yakacak: Bir zam daha geldi
  11. 09:48 Ekrem İmamoğlu: Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
  12. 09:43 Miras paylaşımında yeni süreç: Her evlat kendi payı için bunu yapmak zorunda
  13. 09:36 Seren Serengil'in 'hasta yemeği' gündem oldu: Sushi ile iyileşmeye çalıştı
  14. 09:32 Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
  15. 09:25 "Daltonlar" suç örgütüne operasyon: 14 kişi gözaltında
  16. 09:20 Yerli diziler ekranında yaprak dökümü
  17. 09:18 İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
  18. 08:54 SBK'den "tezgah kuruldu" iddiası: Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
  19. 08:50 Hastanelerde randevu sorunu
  20. 08:46 Diyanetten beş yıldızlı otelde müzikli eğlenceli toplantı: “Fotoğraf paylaşmayın”
Motor Sporları Haberleri