Recep Akdağ'dan gençlere çağrı: Kariyeri bırakın, evlenin!

Recep Akdağ'dan gençlere çağrı: Kariyeri bırakın, evlenin!

Recep Akdağ'dan gençlere çağrı: Kariyeri bır... Başbakan Yardımcı Recep Akdağ Erzurum'da AKP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Gençlikle Başbaşa' etkinliğine katıldı. Düzenlenen etkinlik kapsamında gelen soruları cevaplayan Akdağ, gençlere erkenden evlenin çağrısında...

Başbakan Yardımcı Recep Akdağ Erzurum'da AKP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Gençlikle Başbaşa' etkinliğine katıldı. Düzenlenen etkinlik kapsamında gelen soruları cevaplayan Akdağ, gençlere erkenden evlenin çağrısında bulunarak, "En kısa zamanda evlenin. Gençler şimdi kariyer adı altında evliliği geciktiriyorlar. Bunun da doğru olduğuna ben şahsen inanmıyorum. Başbakan yardımcısı olarak kimseye talimat diye söyleyemiyorum. Şu anda erkeklerde evlenme yaşı 28-29. Kadınlarda 26'ya yükseldi ortalama, çok geç. Evlenin, öğrenciyken de evli olabilirsiniz. Hiç önemli değil" dedi.

İbrahim Erkal Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bakana ilginç sorular yöneltilirken, "Bakanım kaç çocuğunuz var? Bu kadar yoğun mesaide onlara nasıl zaman ayırabiliyorsunuz? Nasıl bir baba, nasıl bir eşsiniz?" sorusuna Recep Akdağ şöyle yanıt verdi:

"Bu ikinci kısmını bana değil de eşime ve çocuklarıma sormak lazım. Birinci kısmına cevap verebilirim. Bir de torunum var elinizden öper. Şöyle bir bir prensibim var benim. Damat ve gelinleri de çocuk olarak sayıyorum. 6 çocuğum vardı. Şu anda bu 3'ü eklenmiş oldu. Evet zaman ayıramıyoruz çok fazla ama mutlaka akşamları belli bir saatte bir araya geliyoruz. Burada önemli olan çocuklarıyla ya da ailesi ile geçirdiği zamanı verimli ya da olumlu geçirmek. Buna olumlu zaman geçirmekte diyorlar. Ben sadece kendimden şunu biliyorum. Yorgun argın bazen fiziken yorulma değil. Ruhen çok yoruluyorsunuz bazen. Yorgun argın evinize döndüğünüzde o günün depresyonu diyelim. O günün depresyonu sırtınızdayken evinize döndüğünüzde işte orada ev müthiş bir iyileştirici mekanizma. Beni çocuklar hacıyatmaza benzetiyorlar. Hacıyatmaz nedir biliyor musunuz. Bir çocuk oyuncağı. Yani tekme ile vursanız o yuvarlanır gider ondan sonra mutlaka ayağa kalkıyor. Dengesi öyle kurulmuş. Hacıyatmaz gibi başımızdan ne geçerse geçsin sabah hiçbir şey olmamış gibi işe gidebiliyoruz. Bu ailemizin tamir edici karakterinden. Aile çok önemli. Son yıllardaki araştırmalar hep şunu gösteriyor. Beden ve ruh sağlığınız için. Şişmanlık, hareketsizlik, sigara içmek, alkol kullanmak kötü. Ama bunlardan da önemli olan bir şey var aile hayatı. Bu gösterildi yani. Harvard'da çalışma yapıldı ve gösterildi. Sağlığınız için en önemli husus ailenizle ve yakınlarınızla olumlu ilişkileriniz. İnsan burada İslam'ın mükemmel öğütlerini iyice anlıyor. Ailenin böyle bir tamir edici özelliği var. Ben bundan bugüne kadar çok istifade ettim. 24 yaşında evlendim. 58 yaşına gelmişim. 34 sene olmuş. 34 sene boyunca bundan çok istifade ettim."

Etkinlik sırasında bekarların el kaldırmasını isteyen Recep Akdağ, gençlere evlenme çağrısında bulundu. Akdağ, "En kısa zamanda evlenin. Gençler şimdi kariyer adı altında evliliği geciktiriyorlar. Bunun da doğru olduğuna ben şahsen inanmıyorum. Bunları konuştuğumuz zaman bazen sonradan politik eleştiriler yapıyorlar bize. Şimdi ben bunu Başbakan Yardımcısı olarak kimseye talimat diye söyleyemiyorum. Söylesem kim dinler beni. Ama 24 yaşında evlenmiş biri olarak söylüyorum. Gençler erken evlenin. Şu anda erkeklerde evlenme yaşı 28-29. Kadınlarda 26'ya yükseldi ortalama, çok geç. Evlenin öğrenciyken de evli olabilirsiniz. Hiç önemli değil. Biz 3 çocuğumu aldık 1991 yılında İngiltere'ye gittik. En büyüğü 5 yaşında, öbürü 3 yaşında, diğeri 1 yaşında" dedi.

"Recep Akdağ'dan gençlere çağrı: Kariyeri bırakın, evlenin!" haberi, 03 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Recep Akdağ'dan gençlere çağrı: Kariyeri bırakın, evlenin! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Recep Akdağ'dan gençlere çağrı: Kariyeri bırakın, evlenin! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  2. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  3. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  4. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  5. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  6. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  7. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  8. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  9. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  10. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  11. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  12. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  13. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  14. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  15. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  16. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  17. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  18. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  19. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  20. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
Gündem Haberleri