Reels, Facebook'a entegre oldu

Reels, Facebook'a entegre oldu

Reels, Facebook'a entegre oldu Meta, Instagram Reels formatının Facebook uygulamasına da entegre edildiğini duyurdu. Şimdiye kadar Instagram’a özgü olan özellik artık doğrudan ana Facebook uygulamasında kullanılabilecek.

Meta, Instagram Reels formatının Facebook uygulamasına da entegre edildiğini duyurdu. Şimdiye kadar Instagram’a özgü olan özellik artık doğrudan ana Facebook uygulamasında kullanılabilecek.

Facebook Reels özelliği Amerika, Kanada ve Meksika’daki tüm içerik üreticiler için aktif hale getirilirken özelliğin önümüzdeki günlerde diğer ülkelerde de kullanılabileceği açıklandı. 

Meta’nın duyurduğu yeni güncellemeyle birlikte Facebook uygulamasında Reels formatında videolar izlemek ve paylaşmak mümkün olacak. Güncellemeyle birlikte, kullanıcıların  deneyimini daha kaliteli hale getirmek için yeni video oluşturma araçları da kullanıma sunulacak. Oluşturulan videoları, Hikayeler’de, Facebook Watch’ta ve Haber Kaynağı’nda görüntülenebilecek. Ayrıca doğrudan ilgili videonun sayfasından içerik üreticilerin hesabına ulaşmak da mümkün olacak. Platformların çapraz paylaşım özelliğini desteklemesi sayesinde, kullanıcılar isteğe bağlı olarak Instagram’da paylaştıkları videolar Facebook’ta da paylaşabilecekler.

Reels

Gelir etme fırsatları sunan yeni araçlar

İçerik üreticilerinin yayın içi reklamlar ve Stars gibi ürünlerden gelir elde edebilmeleri amacıyla, FacebookReels doğrudan para kazanma seçenekleri de sunacak. Meta ayrıca, reklamverenlere reklamlarının nerede ve nasıl görüneceği konusunda daha fazla kontrol sağlayan araçlar da sunacak. Ek olarak, Meta geçen yılın Ekim ayından bu yana Facebook Reels’lerde gösterilecek tam ekran ve sürükleyici reklam özelliklerini test ediyor. Önümüzdeki aylarda dünya çapında kullanıma sunulacak olan bu özellik ile kullanıcılar Reels reklamlarına tıpkı Facebook’taki organik içeriklerde olduğu gibi yorum yapabilecek, reklamları beğenebilecek, görüntüleyebilecek, kaydedebilecek, paylaşabilecek ve atlayabilecek.

FacebookReels için geliştirilen video oluşturma araçları ise şu şekilde:

  • Remix: Facebook’ta mevcut, herkese açık olarak paylaşılan bir Reels videosunu kendi videonuzla birleştirebilirsiniz. Başka bir içerik üreticisinin videosunun tamamını veya bir kısmını içeren bir Remix oluşturabilirsiniz.
  • 60 saniyelik uzunluk: 60 saniye uzunluğunda videolar oluşturabileceksiniz.
  • Taslaklar: Bir video oluşturduğunuzda “Taslak Olarak Kaydet” butonuna tıklayarak videonuzu kaydetme seçeneğine sahip olacaksınız.
  • Video Şekillendirme: Canlı veya uzun formatta çekilmiş olan videoları şekillendirmek ve kırpmak isteyen içerik üreticileri için yeni video şekillendirme araçları kullanıma sunulacak.

Meta, Facebook’taki Reels uygulamasının farklı sekmelerde kullanılması için yeni güncellemeler de getirecek. Yeni gelecek güncellemeler ile birlikte FacebookReels aşağıdaki sekmelerde kullanılabilecek:

  • Hikayelerde : Siz ve diğer kullanıcılar tarafından herkese açık olarak paylaşılan videolar Facebook’taki Hikayeler’inize ekleyebileceksiniz. Ayrıca herkese açık olarak paylaşılan Hikayeler’den yeni Reels videoları oluşturabileceksiniz. Bu şekilde hem sevdiğiniz videoları arkadaşlarınızla paylaşmanız kolaylaşacak, hem de içerik üreticiler daha fazla görünürlük kazanma şansı elde edebilecekler.
  • Watch’ta Reels videoları: Facebook Watch sekmesi üzerinden Reels videoları oluşturmak ve izlemek mümkün olacak.
  • Haber Kaynağı’nın tepesinde Reels: Facebook Haber Kaynağı’nın üst kısmına yeni Reels videoları izlemek ve oluşturmak için bir Reels butonu eklenecek.
  • Haber Kaynağı’nda önerilen Reels: Haber Kaynağı’nda kullanıcılara takip etmedikleri içerik üreticiler tarafından oluşturulmuş Reels videoları önerilecek.

Samsung Galaxy S22 Ultra kamera testinden sınıfta kaldı!

"Reels, Facebook'a entegre oldu" haberi, 24 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Reels, Facebook'a entegre oldu haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reels, Facebook'a entegre oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  2. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  3. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  4. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  5. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  6. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  7. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  8. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  9. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  10. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  11. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  12. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  13. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  14. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  15. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  16. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  17. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  18. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  19. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  20. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
Teknoloji Haberleri