Reina saldırganı Rakka'da mı?

Reina saldırganı Rakka'da mı?

Reina saldırganı Rakka'da mı? Rai Al Youm gazetesi, çoğu turist onlarca kişinin hayatını kaybettiği Reina’daki terör saldırısıyla ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Gazete Duvar'ın aktarımına göre Rai Al Youm, “katilin Rakka’ya kaçmış...

Rai Al Youm gazetesi, çoğu turist onlarca kişinin hayatını kaybettiği Reina’daki terör saldırısıyla ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Gazete Duvar'ın aktarımına göre Rai Al Youm, “katilin Rakka’ya kaçmış olabileceği'' yönündeki iddialara yer vererek, bu durumun Türkiye’nin güvenliği açısından büyük bir tehlike arz ettiği ifade edildi:

“IŞİD’in üstlendiği ve İstanbul’da bir gece kulübünü hedef alan saldırının failinin örgütün başkenti konumundaki Rakka’ya ulaştığı yönündeki haberler eğer doğruya, bu durum Türkiye’nin güvenliği açısından büyük bir başarısızlıktır.

Türkiye’nin güvenlik güçleri olayla ilgili birçok kişiyi gözaltına aldı. Bunlardan biri de saldırganın Konya’da oturan karısı. Ancak bu, bütün bu gözaltına alınanların olayla bağlantıları olduğu anlamına gelmiyor.

Güvenlik önlemlerindeki bu eksiklik belki Türkiye ve Erdoğan aleyhinde savaş ilan eden IŞİD’i cesaretlendirecektir. Gerçi IŞİD, kendisine karşı askeri müdahalede bulunan ve Cerablus’tan sonra El Bab’a yönelen Erdoğan’dan intikam almak için cesaret konusunda teşvike muhtaç değil.

Ülkenin güven ve istikrara ihtiyacı olduğu bu dönemde, bu saldırıdan kaynaklı Türkiye’nin güvenlik konusundaki heybeti oldukça zarar gördü. Güvenlik birimlerinin bu olayın önlenmesi ve saldırganın yakalanması konusundaki başarısızlığı, bundan sonra birçok turistin tarih ve turizm başkenti İstanbul’u ziyaret etme konusunda tereddüte düşürecek. Zaten daha önceki saldırı ve patlamalar da bunu hedefliyordu.''

''İSTİHBARATIN BAĞIŞIKLIĞINA GÖLGE DÜŞTÜ’

Lübnanlı akademisyen Muhammed Nureddin, Katar’da yayınlanan El Şark gazetesindeki yazısında ise, Reina saldırısının Türkiye ile ilgili “istikrarsız ve güvensiz bir ülke'' şeklinde bir intiba yarattığını dile getirdi. Nureddin, saldırıdan sonra akla gelen soruların cevabının ise bölgesel gelişmelere bağlı olduğunu ifade etti.

“Yılbaşı kutlamaları esnasında İstanbul’daki, Reina gece kulübüne yönelik saldırı Türkiye’yi sarstı. Bu saldırının tehlikesi birden fazla unsurdan kaynaklanıyor. Bunlardan birincisi, Rus büyükelçi Andrey Karlov’un öldürülmesinden sonra 10 gün içerisinde meydana geldi. İkincisi, bu saldırı turistleri hedef aldı. Bu durum da iki yıldır sıkıntı yaşanan turizm sektörünü daha da vurdu. Üçüncü, saldırının hedefinde olanların toplanmalarına vesile olan durum Hristiyanlıkla ilgili (Noel kutlaması) ve saldırgan da ''Allahu ekber’ diye bağırdı. Bu da saldırıya dini bir anlam yüklüyor. Dördüncü unsur ise, bu saldırı Türkiye ile ilgili ''istikrarsız ve güvensiz’ olduğu şeklinde bir intiba uyandırıyor.

Bu saldırı Türk istihbaratının bağışıklığına da gölge düşürdü. Saldırı bir çok soruyu da beraberinde getirdi. Bu soruların cevabı ise Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar ve bölgesel durumla alakalı.''

">

"Reina saldırganı Rakka'da mı?" haberi, 08 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 08 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Reina saldırganı Rakka'da mı? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reina saldırganı Rakka'da mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  2. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  3. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  4. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  5. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  6. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  7. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  8. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  9. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  10. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  11. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  12. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  13. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  14. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  15. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  16. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  17. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  18. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  19. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  20. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
Gündem Haberleri