Reina şüphelisi Danimarka'da hakim karşısına çıktı

Reina şüphelisi Danimarka'da hakim karşısına çıktı

Reina şüphelisi Danimarka'da hakim karşısına... İstanbul'da yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını  kaybettiği Reina saldırısını gerçekleştiren DEAŞ üyesi Abdulkadir Masharipov'a silah ve mühimmat temin ettiği öne sürülen 42 yaşındaki İbrahimjon  Asparov, Danimarka'da...

İstanbul'da yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını  kaybettiği Reina saldırısını gerçekleştiren DEAŞ üyesi Abdulkadir Masharipov'a silah ve mühimmat temin ettiği öne sürülen 42 yaşındaki İbrahimjon  Asparov, Danimarka'da hakim karşısına çıktı. 
Kolding Şehir Mahkemesinde zanlının Türkiye'ye iadesine ilişkin  görülen ikinci duruşmaya zanlı Asparov ile avukatı video konferans yoluyla  katıldı. Hakim, şüphelinin tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı 13  Eylül'e erteledi.

Zanlı Asparov, Türkiye'nin talebi üzerine ilk olarak Danimarka Polis  İstihbarat Teşkilatının (PET) devreye girmesiyle 29 Haziran'da Güneydoğu Jutland  polisi tarafından gözaltına alınmış, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. Türkiye'nin girişimiyle ikinci defa gözaltına alınan Asparov, 20 Temmuz'da çıkarıldığı mahkemeye üç polis, bir tercüman ve avukatı eşliğinde  gelmişti.

Savcı Dorthe Möller-Andersen duruşmada, Türkiye tarafından Asparov'a  yöneltilen suçlamaların özetini okumuş ve şüphelinin Türkiye'ye iade kararı  netleşinceye kadar öncelikle 4 hafta tutuklu kalmasını istemişti. Savcının talebini yerinde bulan hakim, İbrahimjon Asparov'un  tutukluluğuna karar vermiş, Asparov'un avukatı ise bu karara itiraz etmişti.

'İADE MAHKEME KARARINA BAĞLI'
Danimarka kamu yayın kurumu DR'ye konuşan Savcı Dorthe  Möller-Andersen, Türkiye'nin 18 gün içinde Danimarka'ya İbrahimjon Asparov için iade isteğinde bulunması gerektiğini bildirmişti.
Türkiye'nin Asparov'un iadesine yönelik isteğinin Kraliyet Savcısı  (Devlet Savcısı) tarafından olumlu karşılanması durumunda, şüphelinin bu kararı  mahkemeye taşıma hakkı olduğunu belirten Möller-Andersen, iade kararının ilk  olarak Şehir Mahkemesi, ardından da Temyiz Mahkemesinde görülme olasılığının  bulunduğunu ifade etmişti.

Ortaköy'deki eğlence kulübü Reina'ya yılbaşı gecesi Abdulkadir Masharipov tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 39 kişi yaşamını  yitirmişti. Saldırıyı DEAŞ üstlenmiş, Masharipov ise 17 Ocak'ta  gerçekleştirilen operasyonda İstanbul Esenyurt'ta yakalanmıştı. Masharipov'a,  saldırıda kullandığı silah ve mühimmatı Danimarka'da yaşayan Özbek asıllı  İbrahimjon Asparov'un verdiği iddia edilmişti.

"Reina şüphelisi Danimarka'da hakim karşısına çıktı" haberi, 16 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Reina şüphelisi Danimarka'da hakim karşısına çıktı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reina şüphelisi Danimarka'da hakim karşısına çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  2. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
  3. 16:15 Elden kira ödemeyin! dikkat sizin de başınız yanabilir
  4. 16:12 Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!
  5. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
  6. 16:02 Hyundai'den Elektrikli Yarış Otomobili: motor sporlarının geleceğini şarj ediyor!
  7. 15:59 Deniz Tekin'in yeni mesleği herkesi şaşırttı: Müziği bıraktı
  8. 15:57 Türkiye'yi eve kapatacak kötü günler kapıda! Bilim insanları korkutan açıklamayı yaptı
  9. 15:51 YSK, olağanüstü itirazlara ilişkin 20 yeni kararını açıkladı
  10. 15:37 Fenerbahçe’de, Olympiakos maçına hazırlandı!
  11. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  12. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  13. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  14. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  15. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  16. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  17. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  18. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  19. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  20. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
Gündem Haberleri