Resmi Gazete'de yayımlanmıştı, İSPARK'ta sertifikalı otopark ve vale görevlileri çalışacak

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı, İSPARK'ta sertifikalı otopark ve vale görevlileri çalışacak

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı, İSPARK'ta ser... Resmî Gazete'de yayımlanan meslek standartlarının belirlenmesi kararı ile otopark ve vale işletmeciliği yapan kurumlar personelleri ve sektörde çalışmak isteyenler mesleki yeterlilik belgelerini almaya başlıyor. İlk uygulama İSPARK'tan.

Otopark ve vale görevlilerini kapsayan meslek standartlarının Resmî Gazete'de yayınlanması ile otopark ve vale işletmeciliği yapan kurumların personelleri ile sektörde çalışmak isteyenler mesleki yeterlilik belgelerini almaya başlıyor.

Bu kapsamda, sektörün nitelikli personel ihtiyacının karşılanması, kaliteli hizmetin ve müşteri memnuniyetinin üst seviyeye çıkartılması hedefleniyor. Pilot bölgenin İstanbul olduğu uygulama Türkiye’ye yayılacak.

Meslek standardının yayınlanmasının ardından, mesleki yeterliliğin kazandırılması konusunda 2 ayrı meslek grubu olarak ‘Otopark ve Vale Görevlisi’ yeterlilik çalışmaları da 2019 yılında tamamlandı. Otopark ve vale görevlilerini kapsayan meslek standartlarının Resmî Gazete'de yayınlanması ile 2020 Haziran ayında Otopark İşletmecileri Derneği (OİD), mesleki belge ile iki meslek grubunun nitelikli olarak sektöre kazandırılması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşları İSPARK ve UGETAM ile “İş Birliği ve Münhasırlık Protokolü” imzaladı.

Bu kapsamda, İSPARK’ın otopark personelleri sınava tabi tutuldu. Sınavda başarı elde eden personeller bugün Cemile Sultan Korusu’nda düzenlenen törenle Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından onaylanan belgelerini aldı. Belge takdim törenine İSPARK Genel Müdürü aynı zamanda OİD başkanlığını da yürüten Murat Çakır, UGETAM Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Edin, dernek yönetim kurulu üyeleri, büyükşehir belediyesi, İSPARK yöneticileri ve çalışanları katıldı. Böylece İstanbul’un ilk mesleki yeterlilik belgesine sahip otopark görevlileri sahadaki yerini almış oldu.

"Amacımız sektördeki arkadaşların meslek tanımınlarının yapılmasıydı"

 OİD Başkanı Murat Çakır,

“Amacımız bu sektörde çalışan arkadaşlarımızın bir mesleki yeterliliğe ulaşması ve meslek tanımlarının yapılmasıydı. Bununla ilgili olarak yıllarca süren çalışmalarımız meyvesini verdi."

Personele farklı alanlarda birçok eğitim verildi

Çakır şu ifadeleri kullandı: 

“Personelimiz sahada İstanbullulara hizmet verirken karşılaşabilecekleri teknik, güvenlik, iş sağlığı güvenliği ya da hizmet kalitesini artırmaya yönelik eğitimler aldılar. Sınavlarımız da bu çerçevede gerçekleşti. Aldıkları mesleki yeterlilik sertifikasıyla birlikte hem Türkiye’de hem de uluslararası düzeyde bu mesleği yapabileceklerinin kanıtını da almış oldular”  

Tüm personelin belge alması hedefleniyor

“Biz sahada çalışan İSPARK çalışanlarının tamamını belgelendirmek istiyoruz. İlk etapta 25 arkadaşımızın belgesini aldık.  Bundan sonra da peyderpey tüm arkadaşlarımızın bu mesleği yeterliliğe sahip olmaları için çalışıyor olacağız”

"Daha yetkin, daha bilgili, daha iyi hizmet veren bir meslek grubunu İstanbullulara sunmak istiyoruz"

UGETAM Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Edin ise vatandaşlara daha iyi hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi ve şunları aktardı:

“Otopark görevlisi dediğimiz bu meslek grubu vale görevlilerini de kapsıyor. Daha yetkin, daha bilgili, daha iyi hizmet veren bir meslek grubunu İstanbullulara sunmak istiyoruz. İstanbulluların daha iyi hizmet almasını istiyoruz. Sadece bunlarla sınırlı kalmayacak, özellikle vatandaşa dokunan farklı alanlarda da bu tarz meslek belgelendirmelerine devam edeceğiz. Başta apartman görevlileri olmak üzere farklı meslek gruplarında da bu belgeler sırasıyla devam edecek. Esas hedefimiz hizmet veren personelin İstanbullulara daha güler yüzlü daha iyi hizmet verebilmesi için belli standartlarda hem eğitilmesini hem de belgelendirilmesini sağlamak”

 

 

"Resmi Gazete'de yayımlanmıştı, İSPARK'ta sertifikalı otopark ve vale görevlileri çalışacak" haberi, 08 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Resmi Gazete'de yayımlanmıştı, İSPARK'ta sertifikalı otopark ve vale görevlileri çalışacak haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Resmi Gazete'de yayımlanmıştı, İSPARK'ta sertifikalı otopark ve vale görevlileri çalışacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  2. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  3. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  4. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  5. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  6. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  7. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  8. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  9. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  10. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  11. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  12. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  13. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  14. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  15. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  16. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  17. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  18. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  19. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  20. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
Gündem Haberleri