Reuters: Türkiye Paris İklim Anlaşması için 3,1 milyar euro kredi alacak

Reuters: Türkiye Paris İklim Anlaşması için 3,1 milyar euro kredi alacak

Reuters: Türkiye Paris İklim Anlaşması için ... Reuters, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşmasını onaylamasının ardından Fransa, Almanya ve Dünya Bankası'ndan toplam 3,1 milyar euroluk kredi alacağını ileri sürdü.

Medyascope'un Reuters haber ajansından aktardığı habere göre Türkiye, Paris İklim Anlaşması’nı onaylaması ve parlamentoda yürürlüğe koymasının ardından, temiz enerji hedeflerine ulaşması için Dünya Bankası, Fransa ve Almanya‘dan 3,1 milyar euroluk kredi alacak.

31 Ekim’de İskoçya’nın Glasgow şehrinde başlayacak 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’ndan (COP26) önce imzalanması planlanan mutabakat zaptı ile Ankara, büyük miktarda uluslararası kredi alacak. Paranın 2 milyar euroluk kısmı Dünya Bankası, 1 milyar eurosu Fransa ve 200 milyar euroluk bir kısım ise Almanya tarafından finanse edilecek.

Görüşmelerden haberdar bir kaynak Reuters’a verdiği demeçte, “Miktara ilişkin anlaşma sonuçlandı, bu yüzden Türkiye Paris İklim Anlaşması’nı parlamentodan geçirdi” dedi. Diğer dört kaynak ise mutabakatın son halinin henüz kararlaştırılmadığını, tüm taraflar imzalayana dek hiçbir şeyin kesin olmadığını söyledi. Reuters, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın herhangi bir yorumda bulunmadığını da haberde belirtti. 3,1 milyar euro’yu doğrulamayan Alman bir kaynak da müzakerelerin devam ettiğini söyledi ve “Şu anda bir mutabakat zaptı yok” dedi.

Dünya Bankası Sözcüsü, kredi desteği konusunda yorumda bulunmadı fakat Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı onaylamasını memnuniyetlere karşıladıklarını aktardı. Sözcü, “Bu bağlamda, etkili projelere ulaşması için Türkiye’ye desteğimizi artırmaya hazırız” dedi. Haberde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son yıllarda ilişkilerinin gergin seyrettiği vurgulanırken, Paris’in bu anlaşmayı “her şeye rağmen” onayladığını belirtti.

Türkiye, Nisan 2016’da Paris İklim Anlaşması’nı imzalayan ilk ülkelerden biri olmuş fakat parlamentodan geçirmemişti. Geçtiğimiz ay Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda iklim değişikliği konusunda açıklamalarda bulunmuş ve “Yeryüzüne en çok kim zarar verdiyse, doğal kaynakları kim vahşice sömürdüyse, iklim değişikliği ile mücadeleye de en çok katkıyı onlar sağlamalı” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Paris İklim Anlaşması’nı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunacaklarını belirtmiş ve anlaşma, 6 Ekim’de oybirliği ile TBMM’de kabul edilmişti. Paris İklim Anlaşması, küresel sıcaklık artışını 2 derecenin altına indirmeyi hatta 1,5 dereceye kadar düşürmeyi hedefliyor. Şu an dünya genelindeki artışın 1,1 derece olduğu biliniyor.

"Reuters: Türkiye Paris İklim Anlaşması için 3,1 milyar euro kredi alacak" haberi, 15 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Çevre kategorisi altında bulunan Reuters: Türkiye Paris İklim Anlaşması için 3,1 milyar euro kredi alacak haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reuters: Türkiye Paris İklim Anlaşması için 3,1 milyar euro kredi alacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Çevre konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  2. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  3. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  4. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  5. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
  6. 03:15 Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
  7. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  8. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  9. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  10. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  11. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  12. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
  13. 02:04 Monaco, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'ya karşı dengeyi sağladı
  14. 02:04 Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor
  15. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  16. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  17. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  18. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  19. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  20. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
Çevre Haberleri