Reuters'a konuşan Türk yetkili: Kabil havalimanının işletmesine Türkiye yardım edecekse güvenliği de biz sağla

Reuters'a konuşan Türk yetkili: Kabil havalimanının işletmesine Türkiye yardım edecekse güvenliği de biz sağla

Reuters'a konuşan Türk yetkili: Kabil havali... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taliban'ın Kabil havalimanının işletilmesi konusunda Türkiye'ye teklifte bulunduğunu söylemişti

Reuters’a konuşan Türk yetkililer, Taliban'ın Kabil havalimanının işletilmesi yönünde Türkiye'ye sunduğu teklifi değerlendirdi.  Yetkililer, teklifin kabul edilmesi durumunda havalimanında güvenliğin de Türkiye tarafından sağlanması gerektiğini söyledi. 

Reuters’ta yer alan habere göre, NATO güçleri Afganistan’dan çekilirken kontrolü ele geçiren Taliban, Türkiye’den Kabil’deki havalimanının işletmesindeki teknik detaylar için yardım istedi.

Reuters’a konuşan bir Türk yetkili, dün Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı çevresinde meydana gelen peş peşe patlamaların, Taliban’ın havalimanında güvenliğin sağlanacağına ve işletmeye yardım edecek Türk operasyon personelini korunabileceğine ilişkin şüphe doğurduğunu söyledi.

Yetkili “Operasyon teknik olarak Türkiye tarafından yapılabilir ancak talebimiz güvenliğin de Türkiye tarafından sağlanması” dedi.

İsmi verilmeyen yetkili, “İşletme ve güvenliği birlikte düşünmek zorundayız. Güvenlik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sağlanmayacaksa bile Türkiye tarafından yürütülmeli. Eski askerlerden, polislerden ya da tamamen özel şirketlerden oluşan bir güvenlik ekibi oluşturulabilir” dedi.

Yetkili, “Güvenliğin Taliban tarafından sağlandığı bir atmosferde Türkiye’nin havalimanı işletmesini üstlenmesi taraftarı değiliz. Dün yaşanan saldırılar da bunun doğru olduğunu gösterdi” dedi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Taliban'ın havalimanı işletmesi konusunda teklifte bulunduğunu açıklamıştı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, Taliban'ın Kabil Havalimanı'nın işletmesi konusunda kendilerine teklifte bulunduğunu açıklamıştı.

Erdoğan, şunları kaydetmişti:

"Taliban'ın Kabil Havalimanı'nın işletilmesi noktasında teklifleri var, bize. Bu konuda şu anda henüz verilmiş bir kararımız yok. Orada her an her türlü ölüm vs. mümkün. Dünkü olayda 72 kişinin ölmesi…

Orada eğer bizim adımız geçerse, kalkıp da Türkiye Cumhuriyeti işletiyor, buna rağmen 72 kişi öldü, buna biz bulaşırsak bunu izah edemeyiz. Onun için bizim şu anda kararımız söz konusu değil. Biz şu anda askerimizi sivil vatandaşımızı önce İslamabad’a, oradan da ülkemize getiriyoruz.

Şu anda uçak seferlerinin başlaması vs. bunlarla ilgili acelemiz yok. Orada sükunet hâkim olduğu zaman gerekli kararı veririz. Afgan halkı bizim asırlarca kardeşimiz olmuş ve onların din, dil vs.. bizimle aynı dünyayı paylaşmış olan insanlardır. Biz onlarla zaten ayrı düşünemeyiz. İnşallah orası da selamete çıksın. Biz de adamlarımızı atalım."

"Reuters'a konuşan Türk yetkili: Kabil havalimanının işletmesine Türkiye yardım edecekse güvenliği ." haberi, 27 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 27 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Reuters'a konuşan Türk yetkili: Kabil havalimanının işletmesine Türkiye yardım edecekse güvenliği .. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reuters'a konuşan Türk yetkili: Kabil havalimanının işletmesine Türkiye yardım edecekse güvenliği .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:09 Sarımsak ve Zeytinyağının Efsanevi Gücüyle Hastalıkları Defedin!
  2. 10:54 CHP'ye iki transfer: Özgür Özel’in bugün iki yeni vekile rozet takması bekleniyor
  3. 10:51 Patent başvurularında yeni ücretler belirlendi
  4. 10:46 Barış Pehlivan: Süleymancıların yeni hedefi Hollanda
  5. 10:42 İnci Taneleri'nde Azem'in kızı Nehir'e hayat verecek oyuncu belli oldu
  6. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
  7. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
  8. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  9. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  10. 09:53 Bülent Serttaş'ın son halini görenler şaşkın! Estetik iddiası!
  11. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  12. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  13. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  14. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  15. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  16. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  17. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  18. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  19. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  20. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
Dünya Haberleri