Reuters'dan Bakan Nebati analizi: Erdoğan kur korumalı hesap için endişeli

Reuters'dan Bakan Nebati analizi: Erdoğan kur korumalı hesap için endişeli

Reuters'dan Bakan Nebati analizi: Erdoğan ku... "Enflasyondan ABD Merkez Bankası'na uzanan bir dizi konuda piyasaları şaşkına çevirdi"

İktidara yakın bazı kaynakların 'Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konusunda endişeli olduğu' öne sürüldü. Reuters ajansı Nebati'nin portresine yer verdiği haberinde, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kur korumalı hesabın halka yeterince anlatılamadığını düşündüğünü iddia etti. Haberde ayrıca, bir iş insanına dayanarak, Nebati'nin geçmişte katıldığı bir toplantıda 'sorulara yanıt vermeyerek çocukluk hikayelerini anlattığı' eleştirisi yer aldı.

Reuters portre haberine, Nebati'nin TRT yayınında sarf ettiği "Rakam vermeyeyim şimdi. Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz gözlerimde?" sözlerini aktararak başladı. Haberde bu sözler 'karakteristik şekilde alışılmadık' diye nitelenirken, "58 yaşındaki bakan, Erdoğan'ın kabinesindeki en görünür işe gelmesinden altı hafta sonra, enflasyondan ABD Merkez Bankası'na uzanan bir dizi konuda piyasaları şaşkına çevirdi" denildi. Reuters, Nebati'nin 'Fed'i beş ailenin yönettiğine' dair iddiasına da abonelerine servis ettiği haberde yer verdi.

"Hükümete yakın bazı kaynaklar bile endişe beyan etti"

Nebati'nin "Ortodoks politikaları bir tarafa koyduk. Artık heterodoks politikalar var. Bunu yaparken de eklektik olmayı sürdüreceğiz" sözlerinin de aktarıldığı haberde, yeni bakanın muhalefetteki siyasetçiler ve ekonomistler tarafından eleştirilmekle kalmayıp, iktidara yakın çevrelerde endişe yarattığı öne sürüldü. Haberde, "Hükümete yakın bazı kaynaklar bile endişe beyan ederek, Türkiye'nin böylesine çalkantılı bir zamanda daha piyasa dostu bir isim seçebileceğini söylüyor" ifadeleri kullandı.

"Erdoğan endişeli"

AKP'li bir vekil de, Reuters'la söyleşisinde, Erdoğan'ın, kur korumalı mevduatın Nebati ve hükümet tarafından bir bütün olarak tarafından yeterince izah edildiğine inanmadığını ve bu planın TL'yi güçlendirmiş olmasına rağmen ilk etkisinin yavaşlaması nedeniyle endişeli olduğunu söyledi.

Reuters, söz konusu portre haber için Nebati'ye ulaşamadıklarını, Hazine ve Maliye Bakanlığı sözcüsünün de sorulara yanıt vermediğini yazdı.

"Nebati'nin bunu hak ettiğini düşünmüyorum"

AK Parti'den üst düzey bir yetkili ise Nebati'nin 'küresel ekonominin zor bir yerde olduğu bir dönemde göreve geldiğini', yeni düzenlemeler yaptığını, Erdoğan'la yakın çalıştığını ve 'TL'nin çöküşünü durdurduğunu' söyledi. İsmi açıklanmayan yetkili, "Bazı kötümser yorumlar yapılıyor ve ben, Nebati'nin bunu hak ettiğini düşünmüyorum" dedi. 

"Çocukluk anılarını anlattı"

Öte yandan, Reuters'ın haberinde, Berat Albayrak'ın bakan yardımcısı olduğu dönemde Nebati'yle ilişkileri olan bir iş insanının yorumlarına da yer verildi. İsmi açıklanmayan iş insanı, Nebati'yi 'dışa dönük ve çok az doğrudan ekonomi eğitimi almış olan bir hikaye anlatıcısı' diye niteledi.

Kaynak, Nebati’nin bakan yardımcılığı döneminde, Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yabancı yöneticilerle toplantılara bazen Albayrak yerine katıldığını söyledi. Kaynak, bu toplantılardan birinde Nebati'nin 'bir yöneticinin sorularını yanıtlamaktan kaçındığını ve bunun yerine çocukluğundan hikayeler anlatmaya başladığını' öne sürdü. Buna göre, söz konusu yönetici 'hiçbir yatırım taahhüdünde bulunmadan toplantıdan ayrıldı'.

"Reuters'dan Bakan Nebati analizi: Erdoğan kur korumalı hesap için endişeli" haberi, 17 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Reuters'dan Bakan Nebati analizi: Erdoğan kur korumalı hesap için endişeli haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reuters'dan Bakan Nebati analizi: Erdoğan kur korumalı hesap için endişeli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  2. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  3. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  4. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  5. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  6. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  7. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  8. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  9. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  10. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  11. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  12. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  13. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  14. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  15. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  16. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  17. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  18. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  19. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  20. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
Gündem Haberleri