Rize Valisi Çeber’den tepki çeken Ayder açıklaması

Rize Valisi Çeber’den tepki çeken Ayder açıklaması

Rize Valisi Çeber’den tepki çeken Ayder açık... Rize Valisi Kemal Çeber Ayder Yaylası'nda yapımına başlanan otoparka ilişkin yaptığı açıklamada, "1732 araçlık, yaklaşık 500 tanesi otobüs olmak üzere bir otopark yapıyoruz

Rize Valisi Kemal Çeber Ayder Yaylası'nda yapımına başlanan otoparka ilişkin yaptığı açıklamada, "1732 araçlık, yaklaşık 500 tanesi otobüs olmak üzere bir otopark yapıyoruz. Buradan gittiğiniz zaman, otopark olan alanda hiç kimse beton bir yapı ve beton bir manzara görmeyecek. Katlı otopark tamamen dağın içerisine yerleştirilecek. Otoparkta aracınızdan indiğinizde, çıktığınız terasta yaylanın güzelliğini yaşamaya başlıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayder'i kirlettik" çıkışı ile gündeme gelen, Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında yer alan otopark projesi inşaatı sürüyor. 1732 araçlık otoparkın, yaylanın girişinde dağ yamacının içine inşa edileceği ve üzerinin çimle kaplı olacağı öğrenildi. Otoparkın yüzde 15’i tamamlandı. Plana göre yaylaya ulaşanlar, araçlarını otoparka bıraktıktan sonra üstteki seyir terasına çıkacak. Ziyaretçiler, buradan trambüslerle yayla merkezine ulaşacak. Yaylanın alt kodunda çift yönlü yeni yol da yapılacak. Ayder Yaylası ve civardaki Ausor, Hüser ve Kavron yaylalarına gitmek isteyenler, bu yolu kullanacak.

Rize Valisi Kemal Çeber, DHA'ya çalışmayı şöyle anlattı: "Ayder'de dönüşüm faaliyetini yaparken esas amacımız doğanın korunması. Bir başka dikkat ettiğimiz husus, orada devam eden sosyal yaşamın bu faaliyetlerden çok etkilenmemesi. Dönüşümü yaparken, turizm sektöründen geçinen insanların rezervasyonlarının iptal edilmemesi gibi sosyal amaçları da güdüyoruz. Bunun için de yaylanın en önemli sorunu olan otopark sorunu üzerine yoğunlaştık. 1732 araçlık, yaklaşık 500 tanesi otobüs olmak üzere bir otopark yapıyoruz. Buradan gittiğiniz zaman, otopark olan alanda hiç kimse beton bir yapı ve beton bir manzara görmeyecek. Katlı otopark tamamen dağın içerisine yerleştirilecek. Otoparkta aracınızdan indiğinizde, çıktığınız terasta yaylanın güzelliğini yaşamaya başlıyorsunuz. Yine aynı noktada bulunan ve yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan termal oteli de yıktık. Burada termal otel inşaatlarımız da başladı. 6 blok halinde oluşan inşaat ve konaklama tesisleri ile ilgili faaliyetler devam ediyor. Ayder’in üst tarafında bulunan Gelintülü Şelalesi’ni seyrettirecek cam teras inşaatı da devam ediyor. Ayder içerisinde şu anda son şeklini tam olarak vermediğimiz yolumuzu yaptık. İnşaatı devam eden havaalanımızla Ayder’i buluşturacak yolumuzu da yapıyoruz, güzergah çalışmaları tamamlanmak üzere.” "Ayder’i olması gerektiği hale getirebileceğimiz kadar getireceğiz" diyen Vali Çeber, “Burada Ayderimiz, Trabzon'da Uzungöl'ümüz, Çağrankaya Yaylamız, Sırt Yaylamız, hemen hemen bir belde haline gelmişler. 40 yıl, 70 yıl vatandaşlarımız ne yazık ki biraz hoyratça kullanmış. Bunların hepsine örnek olacak bir yapı ve doğayı Ayder’de oluşturacağız. 2022 Şubat ayında yeni Ayder’i görmeyi hedefliyoruz. İnsanlar baktığı zaman ‘tamam yenisi böyle olacak’ diyecek, o silueti görmüş olacağız. Diğer taraftan kalan çalışmalar devam edecek" diye konuştu.

"Rize Valisi Çeber’den tepki çeken Ayder açıklaması" haberi, 03 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Rize Valisi Çeber’den tepki çeken Ayder açıklaması haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rize Valisi Çeber’den tepki çeken Ayder açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
  2. 16:02 Hyundai'den Elektrikli Yarış Otomobili: motor sporlarının geleceğini şarj ediyor!
  3. 15:59 Deniz Tekin'in yeni mesleği herkesi şaşırttı: Müziği bıraktı
  4. 15:57 Türkiye'yi eve kapatacak kötü günler kapıda! Bilim insanları korkutan açıklamayı yaptı
  5. 15:51 YSK, olağanüstü itirazlara ilişkin 20 yeni kararını açıkladı
  6. 15:37 Fenerbahçe’de, Olympiakos maçına hazırlandı!
  7. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  8. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  9. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  10. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  11. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  12. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  13. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  14. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  15. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  16. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  17. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  18. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  19. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  20. 13:04 İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından altına olan talep artıyor
Yerel Gündem Haberleri