Rize'de Dereye Yüzmeye Götürülen Kuran Kursu Öğrencilerinden 2si Boğuldu, 2si Yoğun Bakımda

Rize'de Dereye Yüzmeye Götürülen Kuran Kursu Öğrencilerinden 2si Boğuldu, 2si Yoğun Bakımda

Rize'de Dereye Yüzmeye Götürülen Kuran Kursu... Rize’nin Ardeşen ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Tulunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Kuran Kursu'ndan 6 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Fırtına Vadisi'ndeki yapay gölde akıntıya kapıldı. Yüzme bilmeyen 2 öğrenci boğuldu, 2 öğrenci yoğun bakımda. Olayla ilgili 1 kişi gözaltında.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Tulunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Kuran Kursu öğrencisi olan 6 çocuk, Fırtına Vadisi'ndeki yapay gölde akıntıya kapıldı. Yüzme bilmedikleri ortaya çıkan öğrencilerden 2’si boğuldu. Ardeşen Kaymakamlığı, 2 öğrencinin yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Öğretmenleriyle birlikte gölde kano yapmak için girdikleri yapay gölde akıntıya kapılan öğrencilerden ikisi boğularak hayatını kaybetti. Boğulan öğrencilerin 16 ve 17 yaşında oldukları öğrenildi. İki öğrenci kendi çabalarıyla kurtulurken, diğer iki çocuk AFAD, deniz polisi, jandarma, sahil güvenlik, AKUT ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle sudan çıkarılarak Kaçkar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bu öğrencilerin tedavileri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ardeşen Kaymakamlığı'nın açıklamasında, "Kur'an Kursu Hocası gençleri kurtarmak için suya girmiş olup kendisi de boğulma tehlikesi geçirmiştir" denildi. Açıklamada, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan kişinin Kuran kursu hocası olduğu öğrenildi.

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMASI:

"Rize ili Ardeşen ilçemiz Fırtına Deresi’nde serinlemek amacıyla suya giren 6 Kur'an Kursu öğrencisinin akıntıya kapılmaları üzerine 1 Kur'an Kursu Hocası gençleri kurtarmak için suya girmiş olup kendisi de boğulma tehlikesi geçirmiştir. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde sağ olarak kurtarılan 5 kişiden 2'si yoğun bakıma kaldırılmış, 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştır. Arama kurtarma çalışmaları kısa sürede tamamlanmıştır. Arama çalışmalarına 27’si AFAD çalışanı olmak üzere deniz polisi, JAK, sahil güvenlik, 112 Acil Sağlık ve AKUT ekibi, sahil güvenlik devriyesi ve bölgeyi iyi bilen rafting ve kanocu rehberlerin katılımıyla toplamda 63 personel katılmıştır. Olayla ilgili Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, Ardeşen Kaymakamlığı tarafından idari soruşturma başlatılmış olup olayla ilgili bir kişi gözaltına alınmıştır."

CHP RİZE MİLLETVEKİLİ TAHSİN OCAKLI’DAN TEPKİ:

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, olaydan Milli Eğitim Bakanı’nı sorumlu tutarak şu açıklamayı yaptı:

"Ne yazık ki bugün Rize Ardeşen’de çok üzüldüğümüz iki vefat ile bir yoğun bakımda, bir de entübe olan öğrencimiz var. Kuran kursundan çıkan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte dereye girip serinlemek istemişler. Akıntıya kapılan öğrencilerden ikisi hayatını kaybetti, biri entübe durumda, biri yoğun bakımda. Bu çocukların güvenliği ile ilgili her türlü tedbiri almak hem okulun hem de Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğundadır. Bu çocukların ölümünden Milli Eğitim Bakanı sorumludur. Bu çocukların güvenilir bir ortamda eğitim almasını sağlamak zorundasınız. Tedbir almayanlar hesap vermelidir. Dün hafızlık sınavına giren bu çocuklar bugün evlerine dönmek yerine ailelerine cansız bedenleri teslim edilecek. Bu kabul edilemez. Sorumlular hesap vermeli, Milli Eğitim Bakanı istifa etmelidir. Çocuklarımız için bu işin peşini bırakmayacağız."

"Rize'de Dereye Yüzmeye Götürülen Kuran Kursu Öğrencilerinden 2si Boğuldu, 2si Yoğun Bakımda" haberi, 12 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Rize'de Dereye Yüzmeye Götürülen Kuran Kursu Öğrencilerinden 2si Boğuldu, 2si Yoğun Bakımda haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rize'de Dereye Yüzmeye Götürülen Kuran Kursu Öğrencilerinden 2si Boğuldu, 2si Yoğun Bakımda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:56 TFF'den istifa eden isim için skandal iddia!
  2. 02:51 KKTC ve GKRY liderleri New York'ta görüştü
  3. 02:49 Sahte otomobil ilanıyla 5 milyon liralık vurgun: 3 gözaltı
  4. 02:46 Dalaman'da orman yangını: İki hanede 11 kişi tahliye edildi!
  5. 02:44 Dünyaca ünlü dev şirket 1.200 mağazasını kapatıyor
  6. 02:38 AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi!
  7. 02:32 Temel Karamollaoğlu'ndan Yahya Sinvar için başsağlığı mesajı
  8. 02:28 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2025 yılı için yüzde 38 arttı!
  9. 02:24 Sarunas Jasikevicius: "Savunmada inanılmazdık"
  10. 02:20 Halka ücretsiz plaj sunan Muratpaşa Belediyesi'ne bakanlıktan suç duyurusu!
  11. 02:16 Bursalı şirket Alman devini satın aldı!
  12. 02:13 CHP'li Başarır: 'Laiklik bu ülkede özgürlüğün teminatıdır'
  13. 02:09 Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis ligde kalmanın formülünü açıkladı
  14. 02:05 Asya'da yeni salgın: 19 bin hayvan tek seferde telef edilecek!
  15. 01:58 Barınakta ölü hayvanların görüntüleri çıkmıştı: AKP’li başkan vatandaşları suçladı
  16. 01:55 Bakanlık “uygun olmayan plakaları geçerli sayın” dedi: TÜRSAB ise 81 ilde denetimi durdurdu!
  17. 01:52 ABD'de Gazze politikası nedeniyle istifa eden çalışanlar siyasi eylem komitesi kurdu!
  18. 01:44 Milyonlarca kişinin dikkatine: Yeni düzenleme zorunlu hale geldi!
  19. 01:43 Sergen Yalçın'dan eski hocasına olay sözler!
  20. 01:41 Belediye başkanı dahil 9 kişiye soruşturma izni: Depremde 56 kişiye mezar olmuştu!
Gündem Haberleri