RTÜK, 90 bin kez şikayet edilen ATV 'nin tek bir dosyasını bile görüşmedi

RTÜK, 90 bin kez şikayet edilen ATV 'nin tek bir dosyasını bile görüşmedi

RTÜK, 90 bin kez şikayet edilen ATV 'nin tek... 89 bin 987 kez şikayet edilen ATV ’nin tek bir dosyası görüşülmedi.  Muhalif kanallara ihlal iddialarında bile üst sınırdan ceza veren RTÜK, şikâyet

89 bin 987 kez şikayet edilen ATV ’nin tek bir dosyası görüşülmedi.  Muhalif kanallara ihlal iddialarında bile üst sınırdan ceza veren RTÜK, şikâyet rekoru kıran ve iktidara yakınlığı ile bilinen kanallarda yaşananları görmezden geliyor.

ATV ’ye dokunulmazlık zırhı! Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, iktidar yanlısı kanalların kurul tarafından nasıl korunduğunu hazırladığı bir raporla ortaya koydu.

Rapora göre yılın ilk 6 ayında ATV en çok şikâyet edilen kanal oldu. ATV hakkında RTÜK’e 90 bin şikâyet yapıldı. Taşcı, “Bu kanalla ilgili görüşülen dosya sayısı sıfır. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in iktidar yanlısı ATV kanalının hamisi, koruyucusu gibi davrandığının belgesi. Resmen Şahin tarafından ATV’ye dokunulmazlık zırhı giydirilmiş durumda” dedi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, muhalif kanallara ihlal iddialarında bile üst sınırdan ceza veren RTÜK, şikâyet rekoru kıran ve iktidara yakınlığı ile bilinen kanallarda yaşananları görmezden geliyor. CHP kontenjanından RTÜK'e seçilen Taşcı tarafından hazırlanan çalışmada, aldığı birden fazla maaşla bilinen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in iktidar yanlısı kanalları nasıl koruyup kolladığı anlatıldı.

RTÜK eliyle ATV ’ye dokunulmazlık zırhı!

[caption id="attachment_122913" align="alignnone" width="690"]RTÜK'ün ceza karnesi 89 bin 987 kez şikayet edilen ATV’nin tek bir dosyası görüşülmedi. Muhalif kanallara ihlal iddialarında bile üst sınırdan ceza veren RTÜK, şikâyet rekoru kıran ve iktidara yakınlığı ile bilinen kanallarda yaşananları görmezden geliyor.[/caption]

İLK SIRADA MÜGE ANLI’NIN PROGRAMI VAR

Taşcı’nın raporuna göre, Ocak 2020-Haziran 2020 tarihleri arasında RTÜK'e en çok şikâyet edilen kanal ATV oldu. Bu kanal izleyiciler tarafından 89 bin 987 kez RTÜK'e şikâyet edildi. ATV’ye yönelik şikâyetlerin ilk sırasında Müge Anlı ile Tatlı Sert isimli program yer aldı.

Müge Anlı, araç içerisinde kendisine migren iğnesi yapmayan sağlık çalışanlarını hedef göstermişti. İlhan Taşcı, sağlık çalışanlarını korona günlerinde hedef alan bu yayın nedeniyle RTÜK Başkanlığına şikayet ederek, yayının incelenmesi için başvurmuş, ancak Üst Kurul herhangi bir işlem yapmamıştı. RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, 6 ay boyunca yurttaşların, izleyicilerin şikayet ettiği bir kanalla ilgili tek bir dosya bile Üst Kurul gündemine alınmamasını eleştirirken, “İktidar yanlısı kanallar, RTÜK Başkanı Şahin’in koruması altında. Açıkladığım veriler bunun açık ispatıdır" dedi.

ANAYASAL GÖREVİ ENGELLİYOR

Ebubekir Şahin’in Abdülhamit’e ilişkin TELE 1 kanalındaki eleştiriler üzerine gece yarısı tweet atarak, inceleme başlattığını duyurmasını anımsatan Taşcı, şu değerlendirmeyi yaptı:

“RTÜK Başkanı’ndan aynı çevikliği, hızı, havuz kanalları için de bekliyoruz. İzleyicilerin, yurttaşların 90 bin şikâyeti ortada dururken, tek bir rapor düzenlenmemesi, bu şikâyetlerin görmezden gelinmesi görevi kötüye kullanmaktır. RTÜK’ün yasal görevleri arasında bu şikâyetleri değerlendirmek de vardır. Ama Ebubekir Şahin, kendi siyasi bakışıyla Anayasal bir kurul olan RTÜK’ün görevini yerine getirmesini engelliyor. Anayasa ve yasalarla verilmiş görevi, siyasi hesaplar ve bakış açısıyla yerine getirmiyor. Kurum yasada belirtilen görevini yerine getirse zaten bu kadar şikâyetten sonra ATV hakkında en azından birkaç dosya Üst Kurul gündemine getirilir ve görüşülerek, karara bağlanır.”

DENETİM DEĞİL YANDAŞI KORUMAK

Taşcı, “Bir kanal son altı ayda en çok şikâyet edilenler sıralamasında sirinci oluyor ve hakkında tek bir rapor dahi düzenlenmiyor. Bunun adı denetim değil, yandaşını koruyup kollamaktır. RTÜK Başkanı konuta AKP'yi eleştirenler ve eleştirmeyenler olarak bakıyor. Yasa gereği hepsine eşit olmak zorunda” dedi.

Mahsun Kırmızıgül’den RTÜK Başkanı’na darbeci benzetmesi

"RTÜK, 90 bin kez şikayet edilen ATV 'nin tek bir dosyasını bile görüşmedi" haberi, 28 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan RTÜK, 90 bin kez şikayet edilen ATV 'nin tek bir dosyasını bile görüşmedi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK, 90 bin kez şikayet edilen ATV 'nin tek bir dosyasını bile görüşmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Politika Haberleri