RTÜK açıklama getirdi: TUSAŞ saldırısına yayın yasağı!

RTÜK açıklama getirdi: TUSAŞ saldırısına yayın yasağı!

RTÜK açıklama getirdi: TUSAŞ saldırısına yay... RTÜK Başkanı Şahin: "Yerli ve milli savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafınca yayın yasağı kararı alınmıştır."

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tesislerinde bir terör saldırısı meydana geldi. TUSAŞ önünde patlamalar ve silahlı çatışmalar yaşandı. İçeride rehinelerin bulunduğu ve çatışmanın sürdüğü bildiriliyor. Olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edildi.

"YARALILAR HASTANELERE SEVK EDİLİYOR"

Gerçekleşen hain terör saldırısı sonrası şehitlerimizin olduğu bildirildi. Ayrıca, yaralıların çevredeki hastanelere sevk edildiği duyuruldu. Güvenlik güçleri, olay yerinde gerekli müdahaleleri yaparken, durumla ilgili daha fazla bilgi edinmek için çalışmalar devam ediyor.

"TİCARİ ARAÇ PATLATILDI" İDDİASI

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, canlı yayında şu bilgileri aktardı:
"Bir terör saldırısı olduğu yönündeki şüpheler artıyor. TUSAŞ'a giden bir grup var. Bir ticari aracın kapının önünde patlatıldığı yönünde bilgi edindim. İçeriye girmeye çalışanlarla güvenlik arasında çatışma çıktığı söyleniyor. Çatışmanın ara ara devam ettiğini söyleyebilirim. Ankara Valiliği'nden bir açıklama gelecek. O açıklamayı bekliyoruz. TUSAŞ kampüsüne girmeye çalışan bir gruptan bahsediliyor. Ticari taksinin patlatılması sebebiyle terör saldırısı olduğu düşünülüyor."

"TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili yaptığı açıklamada,

"Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı göreve getirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum," ifadelerini kullandı.

RTÜK'TEN TUSAŞ AÇIKLAMASI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili olarak yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Şahin, alınan bu kararın saldırının detaylarının ve gelişmelerinin kontrol altında tutulması amacıyla alındığını belirtti. 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada medyada TUSAŞ’a yönelik terör saldırısı ile ilgili resmi kurumlardan alınmamış bilgi ve görüntülerin yer aldığını ifade ederek, "Yerli ve milli savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafınca yayın yasağı kararı alınmıştır.

Medyamızda, resmi makamların yaptığı açıklamaların haricinde özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum," sözlerini kullandı.

Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafınca yayın yasağı kararı alınmıştır.

Medyamızda, resmî makamların yaptığı açıklamaların haricinde özellikle sosyal medya…

— Ebubekir Şahin (@ebekirsahin) October 23, 2024

"RTÜK açıklama getirdi: TUSAŞ saldırısına yayın yasağı!" haberi, 23 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan RTÜK açıklama getirdi: TUSAŞ saldırısına yayın yasağı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK açıklama getirdi: TUSAŞ saldırısına yayın yasağı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:29 TUSAŞ'taki Terör Saldırısının Arkasında PKK Var! Resmi Açıklama Geldi
  2. 20:22 İnternet neden yavaş? Instagram, YouTube, Twitter, TikTok çöktü mü, ne zaman düzelecek?
  3. 20:01 Galatasaray, 48 Yıl Sonra Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
  4. 19:56 Tüm Televizyon Kanalları Yas İlan Etti: Yeni Bölümler Yayınlanmayacak!
  5. 19:45 'TUSAŞ'a saldıran teröristin kimliği belirlendi' iddiası
  6. 19:40 Yunus Akgün, Avrupa Ligi'nde gol atmayı ihmal etmiyor!
  7. 19:40 İsrail, yaralı çocuğa yardım etmeye çalışan kalabalığı hedef aldı
  8. 19:40 Icardi bu sezonki 6. golünü attı!
  9. 19:30 Özel Diyarbakır’daki programını iptal ederek Ankara’ya dönüyor
  10. 19:25 Teröristler TUSAŞ’a gasp ettikleri ticari taksi ile geldi!
  11. 19:25 Ankara’da Hareketli Gece! TUSAŞ’a Saldırı Sonrası Ambulanslar Peş Peşe Geliyor
  12. 19:21 Bahçeli'den terör saldırısı hakkında açıklama
  13. 19:21 Erdoğan: “(TUSAŞ saldırısı) 4 şehidimiz var 14 yaralımız var”
  14. 19:01 Son Dakika: TUSAŞ'a Terör Saldırısı Gerçekleşti, 4 Şehit 14 Yaralı
  15. 18:59 Taner Tolga Tarlacı'nın 10 Yıllık Hapis Cezası Sonrası İlk Açıklaması! Survivor Yasin Duyurdu
  16. 18:59 TUSAŞ’ın Stratejik Rolü: Türkiye’nin Savunma İhtiyaçlarını Karşılayan Önemli Projeler
  17. 18:33 TUSAŞ saldırısı ardından Özel'den flaş karar!
  18. 18:32 Erdoğan'dan TUSAŞ'taki terör saldırısına ilişkin ilk açıklama geldi
  19. 18:25 Erdoğan'nın Putin ile görüşmesi başladı
  20. 18:22 TUSAŞ'ın Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu kimdir?
Gündem Haberleri