RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Halk Tv'ye verilen cezaya ilişkin: Biz bir siyasi partiye karşı bir müeyyide u

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Halk Tv'ye verilen cezaya ilişkin: Biz bir siyasi partiye karşı bir müeyyide u

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Halk Tv'ye v... Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Halk Tv'ye verilen program durdurma ve para cezası hakkında konuştu.

"Biz bir siyasi partiye karşı bir müeyyide uygulamadık" diyen Şahin, bazı siyasi parti liderlerinin iftiralarına maruz kaldığını söyledi. Şahin konuşmasında, "Hemen hemen tüm siyasi parti liderleri, dünden beri hem şahsıma hem de kurumumuza yönelik nefret söylemini de yaygınlaştıracak şekilde zaman zaman iftiralar, zaman zaman da iftiranın ötesinde tehditlere varan açıklamalarda bulundu. Şimdi biz bir siyasi partiye karşı bir müeyyide uygulamadık ki. Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde yayın yapan lisanslı bir yayın kuruluşuna karşı uygulamış olduğumuz bir müeyyideydi bu" dedi.

RTÜK, geçtiğimiz gün Halk TV'deki "Sözüm Var" isimli programda "Ali Rıza Arslan’a oğlunun kemiklerinin yedi yıl aradan sonra torba içinde teslim edilmesine ilişkin" değerlendirmeleri, “Terörün amaçlarına hizmet eden sonuçlar doğuracak nitelikte” kabul ederek programa 5 kez program durdurma cezası ve Halk Tv'ye para cezası vermişti.

Verilen cezanın ardından karar, başta muhalefet liderleri olmak üzere birçok tepki toplamıştı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise bugün "Medyada Nefret Söylemi Paneli"nde konuştu. Halk Tv'ye verilen ceza hakkında ise Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Almış olduğunuz kararlar sebebiyle nefret söyleminin odağı haline gelmekteyiz"

"Geleneksel medyadaki nefret söylemi hızla artış göstermekte. Aynı zamanda yeni medyanın ve sosyal medyanın da aynı söylem yarışında olmasını maalesef üzülerek görmekteyiz. İfade özgürlüğü demokrasinin gereğidir ve anayasal bir haktır. Ancak her hak ve özgürlük gibi ifade hürriyetinin de yine anayasalar ve yasalarca belirlenmiş hukuki sınırları vardır. Yapmış olduğumuz görevler, vermiş olduğumuz müeyyideler ve almış olduğunuz kararlar sebebiyle zaman zaman tam da nefret söyleminin odağı haline gelmekteyiz.

"Siyasi partiye karşı bir müeyyide uygulamadık ki"

Hemen hemen tüm siyasi parti liderleri, dünden beri hem şahsıma hem de kurumumuza yönelik nefret söylemini de yaygınlaştıracak şekilde zaman zaman iftiralar, zaman zaman da iftiranın ötesinde tehditlere varan açıklamalarda bulundu. Şimdi biz bir siyasi partiye karşı bir müeyyide uygulamadık ki. Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde yayın yapan lisanslı bir yayın kuruluşuna karşı uygulamış olduğumuz bir müeyyideydi bu. Başka bir televizyon kanalına bu ceza verilseydi, müeyyideler uygulansaydı böyle bir tepkiyle, bu tür paylaşımlarla biz karşı karşıya kalacak mıydık, çok merak ediyorum.

Yarın öbür gün başka bir medya kuruluşu, kendi çizgilerinde olmayan bir yayın kuruluşuna bir müeyyide uyguladığımız zaman bakalım ne yapacaklar? Çok merak ediyorum. Bu kadar insanları ayrıştırmak, bu kadar insanları farklı alanlarda kategorize etmenin karşılığı elbet onları da etkiler lakin bunun doğru olmadığını, nefret söylemini bu kadar körüklemenin sonuçlarının toplumun her kesimini eklediğini de buradan belirtmek istiyorum." (AA)

 

"RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Halk Tv'ye verilen cezaya ilişkin: Biz bir siyasi partiye karşı bi." haberi, 15 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Halk Tv'ye verilen cezaya ilişkin: Biz bir siyasi partiye karşı bi.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Halk Tv'ye verilen cezaya ilişkin: Biz bir siyasi partiye karşı bi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Medya Haberleri