RTÜK cezaları Amerika’nın Sesi’nde haber oldu

RTÜK cezaları Amerika’nın Sesi’nde haber oldu

RTÜK cezaları Amerika’nın Sesi’nde haber oldu RTÜK'ün aralarında TELE1'in de olduğu televizyon kanallarına yönelik cezaları gündem oldu. Amerika'nın Sesi de söz konusu cezalara verilen

RTÜK'ün aralarında TELE1'in de olduğu televizyon kanallarına yönelik cezaları gündem oldu. Amerika'nın Sesi de söz konusu cezalara verilen tepkileri haberleştirdi.

AKP ve MHP’nin yönetiminde çoğunluğu oluşturduğu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetine yönelik eleştiri içeren yayınları nedeniyle Fox TV, Halk TV ve Tele1 kanalarına çok sayıda ceza kesmesi tartışılıyor. Muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, ceza kararlarına videolu mesajlarla tepki göstererek, basın özgürlüğünün gerekliliğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Portakal'ın 30, 31 Mart ve 1 Nisan’daki haber programında Corona virüsü salgınıyla ilgili yaptığı yorumlar nedeniyle avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Bu durum Fox TV için ''yayın lisansı iptali'' riskini gündeme getirdi.

AKP-MHP’nin oy çokluğuyla karar aldığı RTÜK, Fox TV için idari yaptırım ve üç kez ana haber bülteni yayını durdurma kararı aldı. RTÜK aynı ihlali tekrarlaması durumunda kanalın Türkiye’deki lisansının iptal edileceği uyarısında bulundu.

RTÜK, ''salgın hastalığa ilişkin pek çok tedbir alınmasına rağmen, devlet yöneticilerini haksızca hedef alan'' Portakal'ın toplumu ''kin ve düşmanlığa'' sevk ettiğini öne sürdü.

RTÜK, 6112 sayılı kanunun 8/1/b maddesinde yer alan "Yayın hizmetleri, …Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz" hükmü gerekçesiyle Fox TV'ye üst limitten idari yaptırım ve üç kez program durdurma cezası verdi. Söz konusu kanuna göre eğer Fox TV’nin aynı hüküm uyarınca yeniden ihlalde bulunduğu yönünde RTÜK’ün kararı olursa kanal, Türkiye’deki yayın lisansını kaybedebilecek.

Böylece RTÜK benzer şekilde eleştiri yayınlaması durumunda aynı hüküm gerekçesiyle Fox TV’yi kapatma noktasına taşıyabilecek.

Türkiye’de RTÜK’ten yayın lisansı olmayan kanalların yasal olarak uydu sistemi gibi mecralardan yayın yapabilmesi mümkün değil.

Ayrıca "İlker Karagöz İle Çalar Saat" programında "ekmek kuyruğunda kavga" haberinin ''gerçekle bağdaşmadığı'' iddiasıyla Fox TV'ye yine üst limitten idari para cezası müeyyidesi uygulandı.

RTÜK, Tele1 kanalına da "Gün Başlıyor" programında gazeteci-sunucu Can Ataklı'nın "Niye herkes şehit? Yani kime şey yapıyorsan o şehit. Herkesin şehidi de kendine oluyor herkesin teröristi de kendine" şeklindeki ifadeleri nedeniyle ceza verdi. RTÜK, Ataklı’nın ifadelerini ''toplumun milli ve manevi değerlerine saygısızlık'' olarak değerlendirerek, Tele1'e üst limitten idari yaptırım ve üç kez program durdurma cezası verdi.

RTÜK, Halk TV'de yayınlanan "Şimdiki Zaman Siyaset" programında canlı yayın konuğu Ali Demirsoy'un "… oradaki 50-60 kişiyi ya bir adaya götürür tecrit ederdim ya da ben biyolog olmam nedeniyle beni kınamayın ya da öldürürdüm. Siz orada 50 kişiyi itlaf etmiş olsaydınız bugün bir milyon adamın ölümünü engellemiş olurdunuz" ifadelerini kanuna aykırı buldu. RTÜK, Halk TV’ye idari yaptırım uygulanmasına karar verdi.

RTÜK, canlı yayında konuk olan oyuncu Berhan Şimşek’in elinde sigara olması nedeniyle Haber Global kanalına da üst limitten idari para cezası verdi.

"RTÜK cezaları Amerika’nın Sesi’nde haber oldu" haberi, 17 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan RTÜK cezaları Amerika’nın Sesi’nde haber oldu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK cezaları Amerika’nın Sesi’nde haber oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:47 Fenerbahçe, İsmail Kartal ile Yola Devam Kararı Aldı
  2. 22:45 Ünlü ton balığı üreticisi, ürünlerini acil toplatıyor: İçinde civa bulundu!
  3. 22:43 Tacizde Bulunan Doktorun Mağdurlarına 138 Milyon Dolarlık Tazminat!
  4. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  5. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  6. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  7. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
  8. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  9. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  10. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
  11. 22:24 Sandık Kokusu final mi yapıyor?
  12. 22:10 Temmuz'da Memur ve Emeklilere Maaş Zammı Şoku!
  13. 22:01 Korhan Berzeg 10 aydır aranıyordu: Kemik parçaları ve kıyafetleri bulundu!
  14. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  15. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  16. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  17. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  18. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  19. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  20. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
Otomotiv Haberleri