RTÜK Hukuk Müşavirinin neden olduğu skandallardan birinin tarafı da Acun Ilıcalı oldu:

RTÜK Hukuk Müşavirinin neden olduğu skandallardan birinin tarafı da Acun Ilıcalı oldu:

RTÜK Hukuk Müşavirinin neden olduğu skandall... Muhalif yayın organlarını cezalandırma kuruluşuna dönüşen RTÜK’te hukuk müşaviri skandalı yaşanıyor.

Özlem Sevgi Keleş adlı müşavirin devamlı hatalı sevk ya da işlemlere imza atması sebebiyle kurumun zor dönemler geçirdiği öne sürüldü. Ceza alan ya da çeşitli hükümlere itiraz eden kuruluşların başvurularına zaman zaman yanıt vermeyen müşavirin, kurulun çalışmalarını aksatan işler yaptığı da iddia edildi.

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, işini yapmadığı için soruşturma altında olan RTÜK Hukuk Müşavirinin neden olduğu skandallardan birinin tarafı da Acun Ilıcalı oldu. İddiaya göre, dijital yayın platformlarına yönelik yönetmeliği beğenmeyen ve RTÜK’e ödeme yapmasını öngören düzenlemenin iptalini isteyen Ilıcalı, Danıştay’a iptal başvurusunda bulunmuş oldu. RTÜK Hukuk Müşavirliği ise bu başvuruya karşı savunmasını zamanında yapmadı. Gazeteci Barış Pehlivan tarafınca da yıl başlangıcında gündeme getirilen bu skandalın peşinden Hukuk Müşavirinin soruşturması genişletildi. Ancak hazırlanan rapora rağmen müşavir hakkında hâlâ karar verilmedi.

Taşçı: Açıkça korunuyor 

Müşavirin ısrarlı kusurlu işlemlerinin bir kesime avantaj sağlamış olabileceğini kaydeden RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, BirGün’e konuştu. Taşcı, “RTÜK başkan yardımcısı temmuz ayında, hukuk müşaviri idaresindeki bölümün kusurlu ve hatalı yazışma ve savunma eksikliklerinden hareketle kınama cezası istemli raporunu tamamlayarak, RTÜK Başkanına sundu. Aradan geçen süreye rağmen hâlâ raporun gereği yapılmadı. Oysa bu mevzuda Üst Kurul iki kez karar almış ve gereğinin yapılması talimatını vermişti. Bu tablo bile Hukuk Müşavirinin, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafınca açıkça korunduğunu ortaya koyuyor. Burada önemli bir noktaya da işaret etmekte yarar var. Hukuk Müşaviri hakkında inceleme araştırma kararı verilmesinin peşinden aynı birimin Üst Kurula sunduğu bilgi ve raporlarda 8 hata daha tespit edildi” ifadelerini kullandı.

Son kurul toplantısında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e raporun gereğinin neden yapılmadığını soran Taşçı, "Kendisi ‘inceleme süresi hakkı bulunduğunu, gereğini yapacağını’ ifade etmiştir. Ancak şu ana kadar bir somut karar çıkmamıştır. Kurumun ve kamunun hukukunu savunmakla görevli personelin, bu tarz şeyleri gözardı etmesi, hiç kimse tarafınca sümen altı edilemez” dedi.

"RTÜK Hukuk Müşavirinin neden olduğu skandallardan birinin tarafı da Acun Ilıcalı oldu:" haberi, 18 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan RTÜK Hukuk Müşavirinin neden olduğu skandallardan birinin tarafı da Acun Ilıcalı oldu: haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK Hukuk Müşavirinin neden olduğu skandallardan birinin tarafı da Acun Ilıcalı oldu: 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 21:21 Sunumlarla küçüklere nasıl yemek yedirilir?
  2. 21:19 En çok çalınan otomobiller ve nedenleri
  3. 21:16 Alışkanlıklarınız entelektüel olup olmadığınızı ortaya koyuyor!
  4. 21:13 Şarj cihazları kullanılmadığı zamanlarda fişte bırakılmamalı
  5. 21:10 İster yeyin ister buzluğa doldurun: İşte evde döner ekmeği yapımı
  6. 21:07 Whatsapp'ta çığır açacak yeni özellik duyuruldu!
  7. 21:06 En ucuz otomatik vitesli araçlar belirlendi!
  8. 21:06 Bakan Göktaş'tan başörtüsü ayrımcılığına tepki gecikmedi: "Bağnaz Zihniyet"
  9. 20:59 Akintola sahada olamayacak!!
  10. 20:30 Cem Yılmaz estetik furyasına katıldı!
  11. 20:15 Emeklilere peş peşe müjde! SGK duyurdu: 6 ay boyunca ücretsiz hizmet verilecek!
  12. 19:59 En çok getirilen ve IMEI kaydı yaptırılan telefon markası şaşırttı!
  13. 19:59 Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
  14. 19:53 Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti
  15. 19:47 Ajda Pekkan, Sezen Aksu'nun Sahneye Veda Kararını Değerlendirdi: 'Tansiyonum Yükseliyor!'
  16. 19:42 Canan Karatay: Ev Temizliğinde Sirkenin Gücü
  17. 19:39 19 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  18. 19:36 Bağırsaklarınızı bu yöntemle temizleyin: Doğal yöntemlerle rahatlayın
  19. 19:33 Yoğurtlu çılbır tarifi
  20. 19:18 İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!
Medya Haberleri