RTÜK’ten ‘Çukur’ ve ‘Yasak Elma’ dizilerine ceza!

RTÜK’ten ‘Çukur’ ve ‘Yasak Elma’ dizilerine ceza!

RTÜK’ten ‘Çukur’ ve ‘Yasak Elma’ dizilerine ... Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, alkollü içecekleri özendirici sahneler olduğunu gerekçe göstererek "Çukur" dizisinin, aile kurumunu hiçe sayan bazı sahneler olduğunu gerekçe göstererek ise de "Yasak Elma" dizisinin yayınlandığı...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, alkollü içecekleri özendirici sahneler olduğunu gerekçe göstererek "Çukur" dizisinin, aile kurumunu hiçe sayan bazı sahneler olduğunu gerekçe göstererek ise de "Yasak Elma" dizisinin yayınlandığı televizyon kanallarına idari para cezası uyguladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun son toplantısında, vatandaşlardan da yoğun şikayet alan dizi filmler gündeme geldi. Üst Kurul izleme uzmanlarının bu konudaki raporlarını değerlendirdi.

ÇUKUR'A BİR CEZA DAHA

Edinilen bilgiye göre Üst Kurul toplantısında daha önce de defalarca yaptırım uygulanan Show TV’de yayınlanan Çukur dizisi bir ceza daha aldı.

Genellikle şiddet içerikli görüntülerinden dolayı cezalandırılan Çukur’a, bu kez ‘alkollü içkileri özendirici sahneleri’ gerekçesiyle müeyyide uygulandı. Üst Kurul, diziyi yayınlayan Show TV’ye 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu’nun 6. maddesinde yer alan ‘Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemez’ hükmünü ihlalden üst sınırdan para cezası verdi.

AİLE KURUMUNU HİÇE SAYMA CEZASI

RTÜK izleme uzmanlarının raporu doğrultusunda FOX TV’de yayınlanan Yasak Elma dizisi de ceza aldı.  Üst Kurul, dizi filmde aile kurumunu hiçe sayan bazı sahnelerin 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 8. Maddesine göre toplumun millî ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle Yasak Elma’ya idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

TLC’YE MEDYUM CEZASI

Toplantıda, TLC kanalında yayınlanan ölülerle ya da ruhlarla konuştuğunu iddia eden medyumun yer aldığı  ‘Long Island Medyumu’ isimli program mercek altına alındı. RTÜK, programın insanların inançlarının ve duygularının istismar edilerek batıl inançlara yönlendirildiği kanaatiyle TLC kanalına idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

İŞKENCE GÖRÜNTÜSÜ, KLİPTEKİ MÜSTEHCEN SAHNE CEZASI

Üst Kurulda ayrıca, ‘Baskın 2’ adlı filmde yer alan açık işkence görüntülerini yayınlayan BLD logolu televizyona, yabancı bir müzik klibindeki müstehcen sahneler nedeniyle Dream TV’ye, tüketicileri yanıltan tele pazarlama satışları gerçekleştirilen SHOPPİNG CHANNEL’a, sağlık beyanı ile bitkisel olduğu iddia edilen ürünlerin tanıtımı ve satışı yapılan VADİM TV, YASİN TV, NİSA TV, PLUS MUSIC ve KARADENİZ TV’ye, kumar oynamayı özendirici yayınları gerekçesiyle S SPORT karalına da çeşitli cezai müeyyideler uygulandı.

KRT’YE TARAFSIZLIK İLKESİ İHLALİ CEZASI

Üst Kurul’da KRT’ye de Haber Merkezi adlı programda sarf edilen sözlerin tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği ve eleştiri sınırlarını aştığı gerekçesiyle ceza verildi.

"RTÜK’ten ‘Çukur’ ve ‘Yasak Elma’ dizilerine ceza!" haberi, 18 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan RTÜK’ten ‘Çukur’ ve ‘Yasak Elma’ dizilerine ceza! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK’ten ‘Çukur’ ve ‘Yasak Elma’ dizilerine ceza! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:47 Dominik Livakovic'i ayrılık kararından vazgeçiren kişi ortaya çıktı
  2. 09:44 Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt: Burası Türkiye
  3. 09:36 Genç kadının anlattıkları ünlü komedyeni şaşırttı: Hoşlandığım çocuğun babası bana yürüdü
  4. 09:31 Carlos Sainz: Daha fazla Avustralya gibi yarışlara ihtiyacımız var
  5. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
  6. 09:15 Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu
  7. 09:10 Tanju Özcan açıkladı: Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız
  8. 09:04 Uğur Dündar'dan Babalık İddialarına DNA Yanıtı
  9. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
  10. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
  11. 08:50 İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
  12. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
  13. 08:41 Şarkıcı Nez'in isyanı: Aylardır aynı kostümü giyiyorum
  14. 08:36 Güçlü Mete’den doğum gününde Ceyda Düvenci’ye aşk ilanı
  15. 08:30 ''Erdoğan ile Şimşek arasındaki ipler, seçim öncesi kopma noktasına geldi"
  16. 08:27 AK Partili adayın Maldivler'de kaldığı otelin 5 gecelik fiyatı dudak uçuklattı
  17. 08:20 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun "Ablamın babası da ünlü" dediği isim Uğur Dündar mı?
  18. 08:14 Nuray Babacan: Kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor
  19. 08:09 İsmail Saymaz: Kepez’in intikamını ‘teleferik’ ile almak
  20. 08:05 Aytunç Erkin yazdı: 28 Şubat’ın “sır” CD’si 2007’de hazırlanmıştı
Yaşam Haberleri