RTÜK'ten Netflix'e sansür, Akit TV'ye ceza

RTÜK'ten Netflix'e sansür, Akit TV'ye ceza

RTÜK'ten Netflix'e sansür, Akit TV'ye ceza Netflix’in 9 Eylül’de yayınlanacak yeni filmi Minnoşlar’ın tanıtım afişindeki görseller sebebiyle filmin kaldırılmasına karar verildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleriyle ilgili haberde KJ'ye "Anırkabir" yazan AKİT TV'ye de para cezası verildi

Netflix’in 9 Eylül’de yayınlanacak yeni filmi ‘Minnoşlar’, tanıtım afişindeki görselde çocukları metalaştırdığı ve pedofiliye özendirdiği gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olmuştu. RTÜK, söz konusu filmin kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdi. Ayrıca RTÜK, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleriyle ilgili haberi yayınlarken KJ'ye "Anırkabir" yazan AKİT TV'ye para cezası verdi.

İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan radyo ve televizyonların RTÜK denetimine alınmasından sonra Üst Kurul ilk kez bir seç-izle platformunun dosyasını görüştü. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Netflix hakkında hazırlanan kapsamlı uzman raporunu masaya yatırdı.

"KATALOGDAN ÇIKARILSIN"

Üst Kurul’da öncelikle Netflix’te 9 Eylül 2020 tarihinde yayınlanacağı duyurulan “Minnoşlar” isimli filmin fragmanında yapımın 11 yaşında bir çocuğu konu almasına karşın 18 yaş üstü yetişkin izleyicileri hedeflemesi üzerinde duruldu. Uzman raporunda yer alan çocukların erken yaşta yetişkin yaşantısı içinde yer aldığı, istismar ve kötüye kullanım içeren bir yapımın potansiyel çocuk istismarı davranış örüntülerini ortaya çıkarabileceği değerlendirildi. RTÜK, müzakereler sonucunda bahse konu yapımla Netflix’in, 6112 sayılı Kanun’un 8. Maddesinin 1. Fıkrasının (ğ) bendinde yer alan “yayın hizmetleri….. Çocuklara, güçsüzlere ve engellilere karşı istismar içeremez ve şiddeti teşvik edemez” hükmünü ihlal ettiği ve bu sebeple yayıncı kuruluşun söz konusu programı kataloğundan çıkarması gerektiğine oy birliğiyle karar verildi.

AKİT TV'YE PARA CEZASI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde devlet erkânının Anıtkabir ziyaretini, canlı yayında ‘Anırkabir’ KJ’siyle veren AKİT TV hakkında inceleme başlatmıştı. RTÜK’ün Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığı söylemleriyle dikkati çeken AKİT TV’ye para cezası verildiği öğrenildi. RTÜK, Netflix’te 9 Eylül’de yayınlanacak ve çocuk istismarı içerdiği iddiasıyla eleştirilen Minnoşlar filmiyle ilgili olarak da kararını açıkladı. Sözcü'de yer alan habere göre, kararda “Filmin katalogdan çıkarılması gerektiğine oy birliğiyle karar verildi” denildi.

"RTÜK'ten Netflix'e sansür, Akit TV'ye ceza" haberi, 03 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 03 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan RTÜK'ten Netflix'e sansür, Akit TV'ye ceza haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK'ten Netflix'e sansür, Akit TV'ye ceza 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  2. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  3. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  4. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  5. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  6. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  7. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  8. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  9. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  10. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  11. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  12. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  13. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  14. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  15. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  16. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  17. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  18. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  19. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  20. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
Gündem Haberleri