Rus ve Ukraynalılar Türkiye'yi terk ediyor! Onların yerine kimlerin geleceği artık belli

Rus ve Ukraynalılar Türkiye'yi terk ediyor! Onların yerine kimlerin geleceği artık belli

Rus ve Ukraynalılar Türkiye'yi terk ediyor! ... Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmaların alışılagelmesiyle birlikte Türkiye'ye gelen Ukraynalı turist sayısında 2022'de %67, geçen yıl ise %25 azalma yaşandı. Yüksek enflasyon nedeniyle Rusların da Türkiye'yi terk etmesiyle, boşalan otel odalarını dolduracak olanların kimler olduğu belirlendi.

24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle başlayan süreçte, birçok Ukraynalı turist Avrupa ve Türkiye gibi ülkelere dağıldı.

Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin büyük bir kısmı Ukrayna ve Rusya vatandaşlarıydı, ancak zamanla savaşın durulmasıyla Ukraynalılar ülkelerine dönme eğilimine girdi. Bu nedenle, Türkiye'deki Ukraynalıların sayısı 2022'de %67 düşerken, geçen yıl %25 azaldı.

Ekonomim.com'dan Selenay Yağcı'nın haberine göre; Türkiye'yi terk eden Ukrayna ve Rus vatandaşlarının yerini Polonyalı turistler almaya başladı.

RUSLAR KAÇTI: POLONYALILAR AKIN ETTİ

 

Son yıllarda Türkiye'de ekonomik bozulma ve yaşam maliyetlerindeki artış, döviz kurlarındaki yükselişle birlikte kafe, restoran ve konut fiyatlarının artmasıyla birlikte 58 bin Rus yerleşimcinin Türkiye'yi terk etmesine yol açtı.

Türkiye'den ayrılanların bir kısmı Rusya'ya dönerken, diğerleri daha ekonomik olan Sırbistan ve Karadağ gibi ülkelere göç ediyor. Ayrılanlar arasında konaklama için otelleri tercih edenlerin yanı sıra, Rus ve Ukrayna vatandaşlarının ayrılmasıyla boşalan otel odalarını Polonyalılar doldurmaya başladı.

YILIN EN BÜYÜK SÜRPRİZİ: POLONYA

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Ukrayna pazarındaki kaybı Polonya pazarının önemli ölçüde telafi ettiğini belirterek, Antalya için Polonya'nın önemli bir pazar haline geldiğini ifade etti. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, Polonya pazarının Antalya için 12 ay boyunca canlılık sağlayacak bir pazar haline geldiğini vurguladı. Erken rezervasyon işlemlerinin en erken yapan kesimin İngilizler olduğunu belirten Kavaloğlu, "Ukrayna pazarı halen istediğimiz seviyede değil ancak toparlanma işaretleri görüyoruz. İngilizlerin ardından Almanlar ve Ruslar en büyük ilgiyi gösteriyor. Bu yılın sürpriz ülkesi ise Polonya. Geçen yıl Antalya'da yaklaşık 1 milyon Polonyalı turisti ağırladık. Bu yıl bu rakamın 1 milyon 250 bini geçmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

ALMANYA DIŞINDA DA İLGİ ÇOK YÜKSEK

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın yurt dışında gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetlerinin alternatif pazarların ortaya çıkmasında etkili olduğunu belirtti. Saatçioğlu, Polonya gibi yeni pazarlardan gelen turist sayısının turizm sektörünü şaşırttığını söyledi. Polonya, Hollanda ve İngiltere'den gelen turist sayısındaki artışa dikkat çeken Saatçioğlu, "Geçen yıl 15 milyon 600 bin turist ağırladık, bu yılki hedefimiz 17 milyon. Geçen yıla göre turist sayısında yüzde 20 artış var. Geçen yıl Rus, Alman ve İngilizlerin ardından Polonyalılar dördüncü sırada yer alıyordu. İngiltere ve Polonya'da ciddi bir artış yaşadık. Polonya'da yüzde 35'e kadar bir artış gerçekleşti" şeklinde konuştu. Marmaris'te de Polonya pazarından yüzde 50'nin üzerinde bir artış beklediklerini belirten Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, Polonya pazarının Ukrayna'daki seviyelere ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

"Rus ve Ukraynalılar Türkiye'yi terk ediyor! Onların yerine kimlerin geleceği artık belli" haberi, 25 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Rus ve Ukraynalılar Türkiye'yi terk ediyor! Onların yerine kimlerin geleceği artık belli haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rus ve Ukraynalılar Türkiye'yi terk ediyor! Onların yerine kimlerin geleceği artık belli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 17 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 01:08 Eski iPhone'larda da kullanılabilecek iOS 18 özellikleri açıklandı
  2. 01:00 Videolarının görüntülenme sayısını bu yöntemle artırdı ve sadece 4 ay içinde 415 bin dolar kazandı!
  3. 00:33 Milli halterci Zehranur Aslan'dan büyük başarı elde etti: Avrupa ikincisi oldu
  4. 00:19 Çankırı’da bayramın ilk günü 249 acemi kasap kendini kesti
  5. 00:12 İnsansız kara aracı ALPAR, uluslararası alanda ilk kez sergilenecek
  6. 00:12 Kimse bunu beklemiyordu! Türkiye'nin 30 yıllık dev şirketi iflasın eşiğinde
  7. 00:04 Forbes'in sorusu üzerine yapay zeka yanıtladı: İşte ChatGPT'nin elimizden alacağı o 10 meslek
  8. 00:01 50 Bin emeklinin maaşları bayram sonrası yatırılmayacak şekilde kesildi!
  9. 23:29 Meteorolojinin Kurban bayramının 2. gününde İstanbul hava durumu açıklandı
  10. 22:47 Netanyahu İsrail ordusunun açıklamasını tanımadı: "Bu asla olmayacak"
  11. 22:47 A Milli Takım'a son uyarı yapıldı: O davranışı yapan yanacak!
  12. 22:47 Belçika-Slovakya maçı hangi gün, saat kaçta ve hangi kanalda oynanacak?
  13. 21:21 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: "Rusya ve Rus yönetimi adil bir barışa hazır değil"
  14. 18:41 Otomobilde ÖTV indirimlerine kısıtlama geliyor! Vergi istisna süresi değişecek
  15. 18:41 AKP vekili iddia etti: 30 DEM Partili Belediye Başkanı hakkında soruşturma!
  16. 18:40 ABD'de bir su parkına silahlı saldırı düzenlendi ve birçok kişi yaralandı
  17. 18:40 İsrail'in Gazze'ye 254 gündür düzenlediği saldırılar sonucunda ölenlerin sayısı 37 bin 337 oldu
  18. 18:23 Milyonların tercih ettiği markaydı: Türkiye'nin süt devi iflas ediyor
  19. 16:51 Nissan Qashqai Modeli Güncellendi ve Büyük Bir Dönüşüm Geçirdi! Görenler İnanamayacak!
  20. 16:12 Bunun para cezası 10 kat artıyor: Bayram ardından Erdoğan'a sunulacak
Türkiye Haberleri