Rusya'nın El Bab'da verdiği mesaj: İhanetin mazereti olmaz

Rusya'nın El Bab'da verdiği mesaj: İhanetin mazereti olmaz

Rusya'nın El Bab'da verdiği mesaj: İhanetin ... Rusya'nın Fırat Kalaknı Operaasyonu kapsamında El Bab'da görev yapan Türk birliğini bombalaması sonucu 3 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı. TSK, olayın ardından yaptığı açıklamada "Rusya askerlerimizi kazaen vurdu" dedi....

Rusya'nın Fırat Kalaknı Operaasyonu kapsamında El Bab'da görev yapan Türk birliğini bombalaması sonucu 3 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı. TSK, olayın ardından yaptığı açıklamada "Rusya askerlerimizi kazaen vurdu" dedi. Rusya tarafı ise " Rus savaş uçakları Türkiye'nin verdiği koordinatlar doğrultusunda hareket ediyordu" açıklaması yaptı.

ABC GAzetesi ve TELE1 TV Ortadoğu Temcilcisi Ömer Ödemiş, El Bab'da yaşanan olay hakkında çarpıcı bilgiler paylaştı. TELE1 TV'de Musa Özuğurlu'nun 'Gün Başlıyor' programına katılan Ödemiş, Rus savaş uçaklarının El Bab'da görev yapan Türk askerini vurmadan önce yaşanan gelişmeler hakkında önemli bilgiler verdi ve eylemin ne anlama geldiği hakkında Rus kaynakların değerlendirmelerini paylaştı.

Ömer Ödemiş'in açıklamaları şu şekilde:

"Olay vahim bir olay. 3 askerimiz yaşamını yitirdi. Talihsiz bir açıklama geldi TSK'dan. 'Bizi yanlışlıkla vurdular' dediler. Moskova'daki kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre, Rusya bu olay için özür dilemedi. Yalnızca koordnasyon eksikliğinden kaynaklandığı şeklinde bir açıklama var. Vurulan binaya TSK 5 gün önce taşınmış. Yeni karargah olarak kullanılmaya başlanan bir bina. Yani yanlışlıktan öte, vurulan yrin istihbaratının detay bilgisinin olması da söz konusu. Oranın yeni karargah olarak kullanışlmaya başlandığı istihbaratı alınmış durumda. Yine aynı kaynaklardan ewdindiğimiz bilgilere göre Rusya, Türkiye'yi Moskova mutabakatına uymamakla suçluyor. Moskova mutabakatında El Bab'a girmeme şartı vardı.Suriye ordusu El Bab'a girecek, Türk ordusu ise çekilecekti. Anak bir kaç gündür El Bab'a girmeye yönelik hamleler yapılması karşısında, Rusya bir hava opersyonu ile bu uyarıyı yapmış oluyor. Son iki günde El Bab'da hayatını kaybeden asker sayısı 13'e çıktı. 2 civarında da yaralı olduğu söyleniyor. 

"Çok trajikomik bir açıklama yapan TSK, "Yanlışlıkla vurulduk" diyor. Rusya, 'yanlışlıkla vurduk' demiyor. Yine Moskova'dan edindiğimiz bilgilere göre, Rus uçağının askerleri vurmasından önce Putin ile Erdoğan arasında iki telefon görüşmesi oluyor. El Bab'dan askerlerin çekilmesi konusunda uyarı yapılıyor. Olayın arkasında da bir görüşme daha yapılıyor. Askeri olarak baktığımızda, TSK'nın orada bulunma amacının ötesinde bir durum var. Neden oradasınız ve neden hala El Bab'a girme çabası var?"

"Ruslarla yapılan anlaşmaya göre, TSK El Bab'dan Menbiç'e doğru çekilecek ve o bölge tamamen Suriye ordusuna bırakılacak. Dün El Bab'ın kuzey bölgesinde Suriye ordusu ile Türkiye'nin desteklediği ÖSO arasında çatışmalar yaşandı. ÖSO'nun El Bab'a girme hamlesine Suriye ordusu karşılık verince geri çekilmek durumunda kalıyorlar."

İHANETİN MAZERETİ OLMAZ

"AKP iktidarı Rusya ile ABD arasında gidip gelen bir dış politikalarla, onları kandırmaya çalışarak ne yapmaya çalışıyor? Suriye sahasında olacaksa, Rusya'nın o sahadaki söz hakkını kabul etmek durumundasınız. Buna rağmen ne yapılmaya çalışılıyor? El Bab'a girilse bile nasıl bir sonuç bekleniyor? El Bab, Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak istediği bölgen,in içinde değil. Ruslar "İhanetin mazereti olmaz. Anlaştıysak eğer, bu mutabakata uyulması lazım" diyor. Bu saldırı, Türkiye'yi daha önceki mutabakata çekmeye yönelik bir uyarı olarak değerlendiriliyor. Türkiye'nin açıklamalarından da anlaşılıyor ki, uyarı amacına ulaşmış."

TSK, AKP'NİN ELİNDE REHİNE GİBİ DAVRANIYOR

Türkiye ordusu AKP'nin elinde rehin olmuş gibi davranıyor. Siyasetin elinde rehin gibi hareket ediyor. 

">

"Rusya'nın El Bab'da verdiği mesaj: İhanetin mazereti olmaz" haberi, 10 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Rusya'nın El Bab'da verdiği mesaj: İhanetin mazereti olmaz haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rusya'nın El Bab'da verdiği mesaj: İhanetin mazereti olmaz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:42 NASA'nın bulgu aracı Mars'ta eski yaşam emareleri keşfedildi
  2. 01:38 Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası gerçek mi?
  3. 01:33 Fatih'te tramvay faciası yaşandı: Raylara düşen bir kişi öldü
  4. 01:30 Polisin durdurduğu TIR'dan 86 kilo 950 gram esrar çıktı
  5. 01:27 Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleme kararı! Trump'un amacı ne?
  6. 01:25 Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde Havalimanı'na saldırı düzenledi
  7. 01:22 Kız meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldürdü!
  8. 01:19 Manisa'da 4 araçlı zincirleme trafik kazası: 9 yaralı var! Son dakika
  9. 01:01 TRT'den Şaşırtan Hamle: Paris 2024 Açılışında LGBTİ+ Mesajlarından Sonra Yayın Kesildi!
  10. 00:56 Bu Hisseye Yatırım Yapanlar Dikkat: Tüm İşlemler Sınırlanacak!
  11. 00:35 BYD'den Büyük Hamle: Ailelerin Beklediği Elektrikli MPV Modeli Çıktı!
  12. 00:29 Ünlü Türk marketi iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı!
  13. 00:22 Emekliler çok umutsuz: Yurttaşın enflasyon beklentisi yüzde 113 olarak açıklandı!
  14. 00:22 143 yıllık köklü kulüp iflas etti! Herkes şok oldu
  15. 00:10 Olimpiyatlara gidip 500 bin eurosunu çaldırdı! Fenerbahçe efsanesine dev şok!
  16. 00:09 Şarj Edilebilir Hibrit Araçlarda Şok ÖTV İndirimi: Fiyatlar 500 Bin Lira Düşebilir!
  17. 00:08 Final iddiası konuşuluyordu: Kanal D'den o dizi için karar çıktı! Apar topar gitti
  18. 00:06 Bakan Yumaklı'dan duyuru: Bugün hesaplara yatıyor!
  19. 00:05 Özgür Özel "Eğer taşıyamıyorsan bırak küfeyi, milletin sırtına yüklenme. Biz bu milleti taşırız"
  20. 00:04 Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Paris'te Büyük Soygunla Sarsıldı!
Gündem Haberleri