Rusya'nın Ukranya'ya karşı barış koşulları ortaya çıktı: "Büyük tavizler isteniyor!"

Rusya'nın Ukranya'ya karşı barış koşulları ortaya çıktı:

Rusya'nın Ukranya'ya karşı barış koşulları o... Rusya'nın Ukrayna ile barış koşullarını açıklamasıyla ortaya çıkan belgede, Kiev'in savaşın ilk haftalarında ne kadar büyük tavizler vermeyi düşündüğü ve Putin'in öne sürdüğü şartlar detaylıca ele alındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 2022 tarihli ve barış koşullarını içeren belgesi, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ) tarafından paylaşıldı.

Belgede, 24 Şubat 2022'de başlayan savaşın ardından hazırlanan ve 15 Nisan tarihli olan 17 sayfalık belgede, Ukrayna'nın "askeri bloklara katılmayan, daimi olarak tarafsız bir devlete" dönüştürülmesinin planlandığı bildiriliyor.

Belgeye ilişkin yapılan değerlendirmelerde, belgenin Kiev'in savaşın ilk haftalarında zorlandığı bir dönemde Ukraynalı müzakerecilerin ne kadar büyük tavizler vermeyi düşündüğünü gösterdiği ifade ediliyor. Ayrıca, Batı'nın askeri desteğinin kesilmesi ve Rusya'nın önemli toprak kazanımları elde etmesi durumunda Kremlin'in Ukrayna'yı vermeye zorlayabileceği tavizlerin de hatırlatıldığı belirtiliyor.

Belgede, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin devam ettirilmesine izin verilirken, ülkenin NATO gibi askeri ittifaklara katılmasına müsaade edilmeyeceği belirtiliyor. Ayrıca, Ukrayna ordusunun belirli bir ölçüye kadar küçültülmesi, asker ve tank sayısından füzelerinin azami atış menziline kadar birçok şeyin sınırlandırılması ve yabancı silahların kullanılmasının yasaklanması talep ediliyor. Belgede ayrıca, Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'ı kontrol altında tutmaya devam edeceği bildiriliyor. Bununla birlikte, Kremlin yönetimi Rusçanın devlet daireleri ve mahkemelerde Ukraynaca ile eşit şekilde kullanılmasını istiyor.

Haberde ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Şubat'ta Mısır'a yaptığı ziyarette savaşın sonlanması için Türkiye'nin tekrar arabuluculuk rolünü üstlenmek istediğini belirttiği hatırlatılırken, "Barışın sağlanmasına yönelik yeni girişimlerin yakın gelecekte pek olası görünmediği" yorumu yapıldı.

Rusya ve Ukrayna arasında 11-13 Mart 2022'de Antalya'da düzenlenen görüşmelerde, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve dönemin Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşmişti. Görüşmeler aralıklarla sürmüş, ancak haziranda sonlanmıştı.

Navalni'nin cenaze töreni sırasındaki tartışmalar - Sibirya'da tutulduğu cezaevinde 16 Şubat'ta hayatını kaybeden Rus muhalif Aleksey Navalni'nin bugün Moskova'da düzenlenecek cenaze töreninde, naaşın taşınması için araç bulunamadığı bildirildi.

Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmiş, dünkü açıklamasında "Kimliği belirsiz kişilerin morgları aradığını ve onları tehdit ettiğini, naaşı almamaları için baskı yaptıklarını" söyledi. Muhalif siyasetçinin yardımcısı Leonid Volkov ise Birleşik Krallık'ın kamu yayıncısı BBC'ye "Halkın Navalni'yle vedalaşmasına izin verecekler mi bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Rus yetkililer, 47 yaşındaki politikacının ani ölüm sendromu nedeniyle yaşamını yitirdiğini bildirmişti. Ukrayna askeri istihbarat şefi Kirilo Budanov ise Navalni'nin kan pıhtılaşması nedeniyle öldüğünü düşündüklerini belirtmişti.

Rus gazeteci Sokolov'a para cezası - Rus devletine ait RT'nin aktardığına göre, Novaya Gazeta'nın genel yayın yönetmeni Sergey Sokolov, Rus ordusunu itibarsızlaştırdığı gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

Moskova'da dün görülen duruşmada, gazetenin aralıkta yayımladığı "Kimsesiz Çocuklar" başlıklı haberde Rus ordusunun itibarsızlaştırıldığı belirtilerek, Sokolov'a 30 bin Rus Rublesi (yaklaşık 10 bin 300) ceza verildi. Söz konusu haber, Ukrayna cephesinde savaşmak için Rus ordusuyla sözleşme imzalayan yetimlerle ilgiliydi.

Kremlin'i hedef alan haberler yapan gazetenin basımı Mart 2022'de durdurulmuştu. Lisansları iptal edilen ve internet sitesi kapatılan gazete, bunun ardından Telegram'dan haber yayımlamaya başlamıştı. Ayrıca, gazetenin eski genel yayın yönetmeni Dmitri Muratov da Eylül 2023'te "yabancı ajan" ilan edilmişti.

"Rusya'nın Ukranya'ya karşı barış koşulları ortaya çıktı: "Büyük tavizler isteniyor!"" haberi, 02 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Rusya'nın Ukranya'ya karşı barış koşulları ortaya çıktı: "Büyük tavizler isteniyor!" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rusya'nın Ukranya'ya karşı barış koşulları ortaya çıktı: "Büyük tavizler isteniyor!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 17:37 Süper Lig Yolunda Kritik Karşılaşma: Eyüpspor vs Göztepe!
  2. 17:33 MSB'den 2024 Askerlik Yeri ve Sevk Tarihleri Duyurusu
  3. 17:29 Hamas'tan İsrail'e Koşulsuz Ateşkes Talebi: Son Durum Ne?
  4. 17:24 Türkiye'nin İsrail Kararına ABD'den İlk Yanıt: İlişkilerimizi Zedelemez
  5. 17:18 Güney Brezilya'da Şiddetli Yağışlar: Baraj Çöktü, 30'dan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti
  6. 17:15 Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş Belirsizliği: İç Transfer Hareketliliği Devam Ediyor
  7. 16:08 Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
  8. 16:05 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Trabzonspor, 12 Yıl Sonra Samsun'da!
  9. 15:49 İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
  10. 15:47 Nisan Ayında Otomotiv Satışlarında Yüzde 22,3'lük Düşüş: Fiat Liderliğini Sürdürüyor
  11. 15:46 Britney Spears'tan sinir krizi geçirdiği iddiasına yanıtladı: 'Bu işin arkasında annem var'
  12. 15:43 Amcasının Heimlich manevrası 3 yaşındaki yeğenini ölümden kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında!
  13. 15:42 Ali Koç, TFF seçimine ilişkin açıklamada bulunuyor
  14. 15:37 Apple'ın Geliri Beklentileri Aştı, Ancak iPhone ve iPad Satışlarında Düşüş Gözlendi
  15. 15:32 Fransız bankasından dolar-TL açıklaması geldi: Yıl sonunda 36 lira olacak
  16. 15:27 DEM Parti-CHP görüşmesi sonra erdi: Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum
  17. 15:27 Nisan Ayında Türkiye Enflasyonu Yükseldi
  18. 15:25 Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
  19. 15:19 Arda Güler'in Yükselişi: Real Madrid'de İlk 11'e!
  20. 15:13 Borçlarını ödeme yeteneği olmayanlar bu stratejiyi kullanıyor
Dünya Haberleri