Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerine sosyal mesafe gözaltısı!

Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerine sosyal mesafe gözaltısı!

Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerine sos... Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, partinin Ankara Gençlik Kolları üyelerinin gözaltına alınmasının ardından olayla ilgili Bakan Süleyman Soylu'ya soru önergesi sundu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, partisinin Ankara Gençlik Kolları üyesi gençlerin gözaltına alınmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Giresun'da yaptığı mitingde binlerce insan bir araya gelmiş ve Erdoğan'ın çay fırlattığı sırada izdiham yaşanmıştı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, partisinin Ankara Gençlik Kolları üyesi gençlerin Takvim gazetesinin manşetine tepki göstermesinin ardından, “sosyal mesafe” gerekçe gösterilerek gözaltına alınmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Karaduman, “Arkadaşlarımızın maske ve sosyal mesafe kuralına uydukları ve herhangi bir taşkınlık yapmadıkları videolarda sabittir” ifadelerini kullanan Karaduman, İçişleri Bakanı Soylu’nun cevaplaması için soru önergesi verdi. TBMM Başkanlığı’na verilen soru önergesinde Karaduman, gözaltıların hangi gerekçe ile yapıldığı başta olmak üzere 4 soru sorarak, “Gözaltı bilginiz dâhilinde mi gerçekleşmiştir?” ifadelerini kullandı.

HERHANGİ BİR TAŞKINLIK YAPILMADIĞI VİDEODA SABİT

Karaduman, iktidara yakın Takvim Gazetesi’nin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu hedef alan manşetini protesto etmek için bir araya gelen Saadet Partili gençlerin haksız bir şekilde gözaltına alındığını hatırlatarak, “Bu basın açıklamasından sonra teşkilat mensubu arkadaşlarımız Ankara Emniyet mensupları tarafından bir ekip arabasına sıkıştırılarak emniyete götürülmüş ve yaklaşık 4 saat bekletildikten sonra da sosyal mesafeyi ihlal ettikleri gerekçesiyle kendilerine idari para cezası kesilmiştir. Arkadaşlarımızın maske ve sosyal mesafe kuralına uydukları ve herhangi bir taşkınlık yapmadıkları videolarda sabittir” ifadelerini kullandı. Milli Gazete’nin haberine göre; TBMM Başkanlığı’na verilen soru önergesinde Karaduman, İçişleri Bakanı Soylu’ya şu 4 soruyu yöneltti:

GÖZALTILAR BİLGİNİZ DAHİLİNDE Mİ?

1- Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları mensubu arkadaşlarımızın maske ve mesafe kuralına riayet ettiği ortadayken hangi gerekçe ile gözaltına alınmışlardır? Gözaltı bilginiz dâhilinde mi gerçekleşmiştir? 2- Pandemi sürecinde uygulanan maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal eden kişiler, mesafe kuralı ihlal edilerek ekip araçlarına istiflenip gözaltına mı alınmaktadır? 3- Arkadaşlarımız hakkında gözaltı kararının alınmasında söz konusu gazetenin de mensubu olduğu medya grubunun dahli olmuş mudur? 4- Gözaltına alınmalarını gerektirecek herhangi bir suç işlemeyen arkadaşlarımız 4 saat boyunca keyfi olarak alıkonulmuştur. Bu keyfi tutumun sorumluları hakkında gerekli idari işlem yapılacak mıdır?

GİRESUN MİTİNGİNDE BİNLERCE İNSAN TOPLANMIŞTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun’un Dereli ilçesinde yurttaşlara hitap ettiği konuşmasında sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü. Erdoğan, Giresun’da miting yaptığı alanda kalabalığa çay fırlattı 

"Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerine sosyal mesafe gözaltısı!" haberi, 02 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 02 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerine sosyal mesafe gözaltısı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerine sosyal mesafe gözaltısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  7. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  8. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  9. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  10. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  11. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  12. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  13. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  14. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  15. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  16. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  17. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  18. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  19. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  20. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
Politika Haberleri