Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan AKP'yi eleştirdi: Ellerinden gelen sadece bu mu?

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan AKP'yi eleştirdi: Ellerinden gelen sadece bu mu?

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan AKP'yi el... Hilal Kaplan, AYM Üyesi Engin Yıldırım üzerinde AKP'li yetkilileri eleştirdi. Kaplan, "Bu noktada kusura bakmasınlar AK Partili ilgili yetkilileri anlamıyorum. Biz de tweet atıyoruz, onlar da tweet atıyorlar. Ellerinden gelen sadece bu mu?” dedi.

Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, “Engin Yıldırım istifa etmezse...” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Kaplan, Anayasa Mahkemesi’ndeki (AYM) FETÖ yapılanmasına değindikten sonra, yaptığı paylaşım tartışma yaratan AYM Üyesi Engin Yıldırım’a değindi. AYM’de FETÖ’cü çıkan isimlerin birçoğunu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün atadığını belirten Hilal Kaplan, Yıldırım’ın atamasının da Gül tarafından yapıldığını kaydetti. AKP’li yetkililere seslenen Kaplan, “Bu noktada kusura bakmasınlar AK Partili ilgili yetkilileri anlamıyorum. Biz de tweet atıyoruz, onlar da tweet atıyorlar. Ellerinden gelen sadece bu mu?” dedi.

“77 RAPORTÖRÜN 33'Ü HAKKINDA FETÖ'DEN İŞLEM YAPILDI”

Hilal Kaplan yazısında şunları kaydetti: “Anayasa Mahkemeleri, demokratik hukuk devletlerinde sadece yargının en üst seviyesini temsil etmezler. Aynı zamanda o devletin hukuka bakışını da simgeleyen bir duruşa karşılık gelirler. 1961 darbe anayasası sayesinde kurulduğundan mıdır bilinmez, bizim tarihimizde AYM'nin böylesi bir 'yüksek' imajı hiç olmadı. Nitekim darbeden sonra ortaya çıkan tablo da bu açıdan ayrıca ürkütücüydü. Anayasa Mahkemesi'nde çalışan 77 raportörün 33'ü hakkında FETÖ'den işlem yapıldı. Dahası iki AYM üyesinin ByLock kullanıcısı ve dolayısıyla FETÖ üyesi olduğuna hükmedildi. Bu iki AYM üyesine talimatları veren AYM raportörü olan Selami Er'di. Er'e talimatları iletense, eskiden öğretmen olan Ömer İnan isimli "yüksek yargı imamı"ydı. İnan ve Er firar ederek yargılamadan kurtuldu.

“KEŞKE BİRİSİ GÜL'ÜN BÜROKRASİ ATAMALARININ YÜZDE KAÇININ FETÖ'CÜ ÇIKTIĞININ HESABINI KİTABINI ORTAYA DÖKSE DİYE DÜŞÜNÜYOR”

FETÖ yöneticisi İnan'ın, 13 Eylül 2015'te, raportör Er'e ilettiği ByLock mesajlarından birinde ‘Cumhurbaşkanının yargılanması konusunda çalışılması gerektiğini, bu hususu örgüt mensubu olan 'Bülent' kodlu Anayasa Mahkemesi raportörü Bahadır Yalçınöz'e de bildirdiğini, bu hususta başka cezacıların da çalışacağını belirttiği’ yer alıyordu. ByLockçu AYM üyelerinden Alparslan Altan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından önce Denizcilik Müsteşarlığı'na atanıp, 31 gün sonra da AYM üyesi yapılmıştı. Diğer ByLockçu AYM üyesi Erdal Tercan ise 2008 yılında önce kadrosu Ankara'da kalmak üzere Akdeniz Üniversitesi'ne dekan olarak atanmıştı. O dönemki rektör İsrafil Kurtcephe'yi atayan da Gül'dü ve Kurtcephe de şu an FETÖ'den hükümlü... Ardından Tercan da 2011 yılında yine Gül tarafından AYM'ye atandı. Tercan'la aynı gün yine Gül'ün Danıştay'a atadığı Mustafa Döner de şu an FETÖ hükümlüsü. İnsan gerçekten hayret ediyor ve keşke birisi Gül'ün bürokrasi atamalarının yüzde kaçının FETÖ'cü çıktığının hesabını kitabını ortaya dökse diye düşünüyor. Mecburi hatırlatma... Elbette kardeşi Deniz Yıldırım FETÖ'den yargılanıyor diye veya "çalışma ekonomisi" bölümünde bir çırpıda profesör yapılıp ardından Gül tarafından jet hızıyla AYM'ye atandı diye Engin Yıldırım'ın FETÖ'cü olduğunu iddia ediyor değilim. Ancak sadece dört yıl önce kanlı bir darbe girişimi yaşamış ülkede, çalışanlarının nerdeyse yarısı FETÖ'cü çıkmış yüksek mahkemenin bir üyesinin darbe imalı tweet atması öylesine geçiştirilemez, geçiştirilmemeli.

“AK PARTİLİ İLGİLİ YETKİLİLERİ ANLAMIYORUM…”

AYM'nin memurlara güvenlik soruşturması uygulamasının kaldırılmasından Can Dündar'ın tahliyesine değin FETÖ'nün işine gelen pek çok kararı oldu. Bunlar zaten kişilerden bağımsız soru işaretleridir. Ancak AYM, anayasayı herkesten çok savunması beklenen yüksek mahkeme üyesinin, anayasayı askıya almayı ima eden bir göndermede bulunmasının gölgesinden kurtulmak istiyorsa, "Şahsi görüşüdür, bizi bağlamaz"dan öte bir inisiyatif ortaya koymalıdır. Bu noktada kusura bakmasınlar AK Partili ilgili yetkilileri anlamıyorum. Biz de tweet atıyoruz, onlar da tweet atıyorlar. Ellerinden gelen sadece bu mu? En azından kamuoyuna meselenin ciddiyetini anlatmaya çalışan başka bir girişimleri olacak mı, merak ediyorum doğrusu.”

"Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan AKP'yi eleştirdi: Ellerinden gelen sadece bu mu?" haberi, 20 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 21 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan AKP'yi eleştirdi: Ellerinden gelen sadece bu mu? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan AKP'yi eleştirdi: Ellerinden gelen sadece bu mu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  2. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  3. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  4. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  5. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  6. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  7. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  8. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  9. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  10. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  11. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  12. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  13. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  14. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  15. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  16. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  17. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  18. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  19. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  20. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
Politika Haberleri