Saç Ekim Merkezleri Hakkında Merak Edilenler

Saç Ekim Merkezleri Hakkında Merak Edilenler

Saç Ekim Merkezleri Hakkında Merak Edilenler Saç ekimi operasyonları son yıllarda estetik operasyonlar içerisinde en popüler olanı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dolayısıyla saç ekim yaptırmak isteyen pek çok hasta adayının kafasını kurcalayan sorular bulunmakta. Saç ekim merkezleri hakkında merak edilenler bu soruların en başında geliyor. Birçok farklı saç ekim merkezinin olmasından ötürü hastaların karar alma süreçleri biraz sancılı olabiliyor.

Saç Ekiminde Kullanılan Yöntemler

Saç ekimini detaylı araştıran hasta adayları operasyonlarda kullanılan birçok farklı yöntemle karşılaşıyorlar. Haliyle saç ekim merkezlerinde kullanılan yöntemler de merak konusu oluyor. Esas olarak bakıldığında saç ekiminde en çok tercih edilen 2 yöntem olarak karşımıza FUE ve DHI yöntemi çıkıyor. Ancak bu yöntemlerin de merkezden merkeze değişen varyasyonları olabiliyor. Saç ekiminde en iyi yöntem şudur demek sizleri yanlış yönlendirebilir. Dolayısıyla saç ekim merkezleri ile birebir görüşerek sizler için uygun olan saç ekim yöntemine beraber karar vermeniz, en sağlıklı sonucu sizlere verecektir.

Saç Ekimleri Nerelerde Yapılıyor?

Ülkemizde saç ekimleri, hastaneler ve özel saç ekim merkezlerinde yapılmaktadır. Ancak saç ekiminin bu kadar popüler olması maalesef sağlık bakanlığı tarafından izinleri olmayan bazı merdivenaltı denilen merkezlerin oluşmasına yol açmıştır. Dolayısıyla saç ekimi yaptırmak isteyen hasta adaylarının araştırma sürecinde saç ekim merkezlerini iyi araştırmış olması gerekmektedir. Sağlığın bu kadar ön planda olduğu bir operasyonda tercih edeceğiniz saç ekim merkezinin sağlık bakanlığı onaylı olması uygulanacak olan yöntemden çok daha önemlidir.

Sağlık Turizmi ve Saç Ekiminin Etkisi

Dünyada ve Türkiye’de turizm sektörünün gelişmesiyle birlikte birden fazla alternatif turizm seçenekleri ortaya çıkmıştır. Bu alternatif turizmlerden en önemlisi yılın her günü gerçekleştirilebilen sağlık turizmidir. Sağlık turizminin ekonomik anlamda ülkemize getirisi çok fazladır.

Sağlık turizmi içerisindeki en büyük pay saç ekimine ait diyebiliriz. Sağlık bakanlığı verilerine göre 500 bini aşkın bir sayıyla saç ekiminde dünyada ilk sırada yer alıyoruz. Aynı zamanda saç ekiminden ülke ekonomimize yaklaşık 1 ile 1,5 milyar dolarlık bir ekonomik getiri söz konusudur. Saç ekimi için gelen hastaların büyük çoğunluğunu ise Avrupa’dan gelen hastalar karşılıyor. Hem sağlık hizmeti alıp hem de turistik gezi yapabilmek hastalara çok cazip geliyor. 

Saç Ekiminde Yetkinlik Belgeleri Nelerdir?

Saç ekimi operasyonları her şeyden önce tecrübe ve el becerisi gerektirmektedir. Cerrahi bir operasyon olan saç ekiminin hijyen standartlarına uygun olan yerlerde yapılması çok önemlidir. Bundan dolayı saç ekimini yaptıracağınız saç ekim merkezinin sahip olması gereken yetkinlik belgelerinin tam olmasına dikkat etmenizde fayda var. Sağlık turizmi belgeleri tam olan merkezleri listenize eklemeye özen göstermelisiniz. Dolayısıyla saç ekim merkezlerinde yapacağınız ön görüşmeler de bu detayların karşılandığına emin olmalısınız.

Saç Ekimi Merkezi Türkiye’de En Çok Nerede Var?

Türkiye’nin birçok şehrinde fazlaca saç ekim merkezi bulunmaktadır. Ancak istatistiksel verilere bakıldığında saç ekim merkezlerinin en çok İstanbul’da olduğu görülmektedir. İstanbul’u ise Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük şehirler takip etmektedir. Saç ekim merkezlerinin İstanbul gibi büyük şehirlerde tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri de hasta adaylarının operasyon sonrası tatil yapabilme olanaklarıdır.

Türkiye’deki saç ekim merkezlerinin tam listesi için aşağıdaki yazıya ulaşabilirsiniz;
https://haberard.com/en-iyi-sac-ekim-merkezi-ve-sac-ekimi-fiyatlari/

 Saç Ekimi Fiyatları 2021 Yılında Ne Kadar?

Saç ekimi fiyatlarının geçmiş yıllara nazaran 2021 yılında bir tık arttığını görmekteyiz. Fiyatlarda görülen bu artışın en önemli sebebi ise pandemi döneminin sağlık turizmine olan etkisinden kaynaklıdır. Küresel çapta yaşanan pandemi yalnızca sağlık turizmini değil birçok farklı sektöre de zarar verdi. Haliyle yaşanan bu krizden ötürü saç ekimi için Türkiye’yi tercih eden hasta sayısında bir azalma görülmüştür.

Saç ekiminde uygulanan fiyatlar merkezden merkeze değiştiği için net bir fiyat söylemek oldukça zor. Ancak 2021 yılında saç ekimi fiyatlarının ortalama olarak 6.000 TL ile 25.000 TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

"Saç Ekim Merkezleri Hakkında Merak Edilenler" haberi, 21 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Saç Ekim Merkezleri Hakkında Merak Edilenler haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saç Ekim Merkezleri Hakkında Merak Edilenler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  2. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  3. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  4. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  5. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  6. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  7. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  8. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  9. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  10. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  11. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  12. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  13. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  14. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  15. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  16. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  17. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  18. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  19. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  20. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
Gündem Haberleri