SADAT, emniyet ve jandarmaya cephane tedarik işi yaptığını açıkladı

SADAT, emniyet ve jandarmaya cephane tedarik işi yaptığını açıkladı

SADAT, emniyet ve jandarmaya cephane tedarik... “Hareketli, taşınabilir ve sabit modüler cephanelik tasarımları hem ülke silahlı kuvvetlerinin görev başarılarının yükselmesini sağlamakta hem de düşük maliyetli olması sebebiyle önemli bir eksiği gidermektedir''

Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı’nca, Makine ve Kimya Endüstrisi’nin (MKE) ürettiği silahları yurt dışına sattıklarına ilişkin açıklamaları yalanlanan SADAT, resmi sitesinden “Emniyet ve jandarma teşkilatının teşkilat ve malzeme kadrolarına göre ihtiyaç duyulan modern silah, araç ve gereçlerinin uluslararası temininde müşavirlik ve aracılık yaptığını” duyuruyor.

Cumhuriyet'ten Işık Kansu imzalı habere göre, SADAT’ın bu duyurusu, resmi sitesinin iç güvenlik alanında donatım hizmetleri ile ilgili bölümünde yer alırken, askeri alanda verdikleri donatım hizmetlerine ilişkin olarak da şu bilgiler aktarıldı:

“SADAT Savunma; hizmet verilen ülkenin silahlı kuvvetleri ve polis teşkilatının ihtiyaç duyacağı her türlü silah, araç, gereç, yedek parça, patlayıcı madde ve malzemenin ihtiyaçlarının tespiti, depolanması, tedariki, dağıtımı, bakımı ve onarımı hizmetlerini yapar. SADAT Savunma; hizmet verilen ülkenin savunma ve güvenlik teşkilatlarının ihtiyaç duyacağı eğitim, atış, spor tesisleri ile cephanelik, depo, karargâh binaları, sosyal tesisler, koğuşlar gibi bir kışlada ihtiyaç duyulabilecek her türlü yapıyı planlar, projelendirir ve inşa eder. SADAT Savunma’nın donatım hizmetleri; silahlı kuvvetlerin kara, deniz ve hava kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı teşkilat ve malzeme kadrolarında mevcut; harp silahı, araç, gereç, teçhizat, yedek parça ve patlayıcı maddelerinin ihtiyaçlarının tespiti, tedariki, depolanması, dağıtımı, kayıtlarının tutulması, kullanıcı seviyesinden fabrika seviyesine kadar olan kademelerdeki bakım, onarım, yenileştirilmesi hususlarında ihtisaslaşmış sınıf ve branşlarında uzun süreler, subay veya astsubay olarak, fiili ve aktif olarak görev yaptıktan sonra silahlı kuvvetlerden emekli olmuş, teknik bilgi ve beceri sahibi yetenekli personel tarafından yapılmaktadır.”

SADAT ayrıca, cephanelik sistemleri konusunda da hizmet veriyor. Konuya ilişkin SADAT’ın resmi sitesinde şu duyuruya yer veriliyor:

“Hareketli, taşınabilir ve sabit modüler cephanelik tasarımları hem ülke silahlı kuvvetlerinin görev başarılarının yükselmesini sağlamakta hem de düşük maliyetli olması sebebiyle önemli bir eksiği gidermektedir. Taşınabilir olarak tasarlanmış cephanelikler istenilen bölgede toprak altına gömülerek veya üzeri doğal bitki örtüsüne uygun olarak örtülmüş olarak kullanılabilmekte olup, gerektiğinde başka bölgeye kolayca nakledilebilecek şekilde tasarlanmıştır.”

"SADAT, emniyet ve jandarmaya cephane tedarik işi yaptığını açıkladı" haberi, 15 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan SADAT, emniyet ve jandarmaya cephane tedarik işi yaptığını açıkladı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SADAT, emniyet ve jandarmaya cephane tedarik işi yaptığını açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Gündem Haberleri