Sadece Kılıçdaroğlu kaybetmedi, hep birlikte kaybettik: İttifak partileri Akşener'in konuşmasını değerlendirdi

Sadece Kılıçdaroğlu kaybetmedi, hep birlikte kaybettik: İttifak partileri Akşener'in konuşmasını değerlendirdi

Sadece Kılıçdaroğlu kaybetmedi, hep birlikte... DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi yetkilileri İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Afyon'da yaptığı konuşmasını değerlendirdi.

Akşener, Afyon’da yaptığı konuşmasında 14-28 Mayıs seçimlerinde ittifak ortağı ve cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu isim vermeden eleştirmesinin yankıları sürüyor. İttifakın işleyişini, aldığı kararları da hedefe koyan Akşener, yaklaşan yerel seçimleri işaret ederek tüm siyasi parti genel başkanlarına “Seçime ayrı ayrı girelim” çağrısı yaptı. 

Bunun üzerine Cumhuriyet’e konuşan Kılıçdaroğlu ise  Akşener’in sözlerine ilişkin soruyu, “Yanıtlarsam Sayın Akşener’e nezaketsizlik yapmış olurum" diyerek yanıtladı.

"Düne takılmadan önümüzdeki süreci konuşmak gerekiyor"

Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; Akşener’in Afyon konuşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, “Düne takılmadan önümüzdeki süreci konuşmak gerekiyor. Dün dünde kaldı, Türkiye’nin önemli problemlerine odaklanmak gerekir. Bu tartışmaları kamuoyu önünde yapmak yarar sağlamaz” değerlendirmesini yaptı.

Kaya, Akşener’in ‘yerel seçimlere ayrı ayrı girelim’ çağrısına ilişkin ise, partisinin bu çağrıdan önce tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarıyla girme kararı aldığını, çalışmalarını da bu yönde sürdürdüklerini ifade etti. Akşener’in ifade ettiği gibi sınırlı sayıda bazı iş birliklerinin olabileceğini de belirten Saadet Partili yönetici, bu iş birliklerinin seçim sürecine girince netleşeceğini söyledi.

"Beraberce bir iş birliği yaptık, başaramadık"

Gelecek Parti’sinden Selçuk Özdağ ise Akşener'in konuşmalarına yönelik şu değerlendirmeyi yaptı:

“Beraberce bir iş birliği yaptık, başaramadık. Yenilgi yalnızdır, kimse sahiplenmez. Hepimizin az veya çok vebali, az veya çok sevabı var. Biz siyaset kurumu olarak bunlardan ders alarak görevimizi nasıl yapabiliriz bunu düşünmeliyiz. Önümüze bakmamız gerekiyor. Gerçek gündem ittifak, iş birliği ve bu iş birliğindeki hatalar değil. Gerçek gündem Türkiye’de demokrasi, refah, adaletin inşasına duyulan ihtiyaç”

Akşener’in ‘ayrı ayrı girelim’ çağrısını “temenni” olarak yorumlayan Gelecek Partili Özdağ, “Gelecek Partisi olarak biz kendi adaylarımızı çıkaracağız, kuvvetli olduğu yerlerde Saadet Partisi'ni destekleyeceğiz. Belli yerlerde tek adam sistemine, adaletsizliğe, eşitsizliğe karşı iş birliklerine de açık olacağız, bir araya geleceğimiz yerler olacak. Akşener de bunu söyledi” dedi.

"Sadece Kılıçdaroğlu kaybetmedi, hep birlikte kaybettik" 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Meral Akşener’in konuşmasında ‘yeniye dair’ bir şey olmadığını belirterek, “Sayın Akşener, daha öncesinden bildiğimiz cümleleri kurdu, daha önceki açıklamalarına benzer açıklamalar yaptı. Millet İttifakı bileşenleri ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı iki belediye başkanı olarak hep birlikte kaybettik. Sadece Sayın Kılıçdaroğlu kaybetmedi” ifadelerini kullandı. 

Yerel seçimlerde ittifak kurmanın zaten söz konusu olamadığını, ittifakın genel seçimlere ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine özgü bir durum olduğunu kaydeden DEVA’lı Şahin’se “Yerel seçimlerde ittifaklar ‘iş birliği modellerine’ döner. Zaten Sayın Akşener de ‘ittifaka hayır, iş birliğine açığız’ dedi” 

"Sadece Kılıçdaroğlu kaybetmedi, hep birlikte kaybettik: İttifak partileri Akşener'in konuşmasını d." haberi, 29 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 29 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sadece Kılıçdaroğlu kaybetmedi, hep birlikte kaybettik: İttifak partileri Akşener'in konuşmasını d.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sadece Kılıçdaroğlu kaybetmedi, hep birlikte kaybettik: İttifak partileri Akşener'in konuşmasını d.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  2. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  3. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  4. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  5. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  6. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  7. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  8. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  9. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  10. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  11. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  12. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  13. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  14. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  15. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  16. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  17. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  18. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  19. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  20. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
Politika Haberleri