Sadettin Tantan: Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek

Sadettin Tantan: Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek

Sadettin Tantan: Tek amaçları içişleri Bakan... Tantan, SÖZCÜ’ye anlattı:. Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gizli tanık Serdar Sertçelik’in ifadelerinin tutarsız olduğunu belirten Tantan “Amaç İçişleri Bakanı’nı görevden aldırmak ya da gözdağı vererek belirli sınırlar içinde kalmalarını sağlamak” dedi.

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli şahit Serdar Sertçelik’in ifadelerinin tutarsız olduğunu belirterek, "Amaç İçişleri Bakanı’nı görevden aldırmak ya da gözdağı vererek belirli sınırlar içinde kalmalarını sağlamak" dedi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Sadettin Tantan, Bora Kaplan suç örgütü ile ilgili olarak yapılan yorumlarla Emniyet Teşkilatı’nın yıpratıldığını söyledi. "Mensubu olmaktan onur duyduğum emniyet teşkilatımızın, siyasi tartışmalara alet edilmesi hepimizi derinden yaramaktadır. Emniyet teşkilatının siyasi tartışmalardan uzak tutularak görevini icra etmesi sağlanmalı ve görev başındakilerin yıpratılmaması, hukuka uygun olarak suç ve suçlu ile mücadelesine her insanın destek vermesi birincil öncelik olmalı" diyen Tantan, "Aksi tutum ve davranışların hepsi Emniyet Teşkilatı’nı yıpratır. Bu nedenle siyasetçilerin söylem, tutum ve davranışlarıyla Emniyet Teşkilatı’nı yıpratmamaları gerekmektedir" diye uyardı.

"BASKILARLA KIŞILERIN OPERASYONLARA MONTE EDILMEYE ÇALIŞILDIĞI IDDIALARI TUTARSIZDIR"

"Görevlilerin hatası olsa da şuursuzca iddia edilmiş olduğu gibi bu vakada hükümete komplo ve kanunsuz dinlemeler yapıldığı, baskılarla kişilerin operasyonlara monte edilmeye çalışıldığı iddiaları tutarsızdır" diyen Tantan, şu şekilde devam etti:

"Çünkü FETÖ’cüler bile dinlemeleri düzmece isimlerle ‘önleme dinlemesi’ bahanesiyle telefon IMEI numaraları üstünden yapmıştı. Telefon sizin fakat siz başka isim üstünden dinleniyorsunuz. Bunlar ortaya çıktı. Günümüzde bunun yapılmasının, kişilerin kanunsuz izlenmesinin imkanı kalmamıştır. Hiçbir kurum ve görevli buna cesaret edemez. Zaten Telekom ve diğer kurumların desteği olmaksızın hiçbir kurumun bunu yapabilmesi mümkün değildir. İddialarla da kişiler dosyaya eklenemez. Eklense de inandırıcı olmaz. Çünkü kişiler iddia edilmiş olduğu yerde olmadığını her zaman şahit ve HTS kayıtlarıyla ispat edebilirler."

"AMAÇ YA ANKARA EMNIYET MÜDÜRÜ VE BAKANI GÖREVDEN ALMAK YA DA GÖZDAĞI VEREREK BELIRLI SINIRLAR IÇINDE KALMALARINI SAĞLAMAKTIR"

Tantan, "Esas şaşırtıcı olan firari bir örgüt mensubunun söylediklerini, yıpratmaya yönelik bu kadar tutarsız iddiaları aklı başlangıcında sanılan kurum ve kişilerin ciddiymiş gibi tekrarlamasıdır. Bu örgütün yatay örgütlenmesinin başarısıdır. Nihai hedef operasyonların boyutunun fazla yükseltmemesi için İçişleri Bakanı’dır. Amaç ya Ankara Emniyet Müdürü ve bakanı görevden almak ya da gözdağı vererek belirli sınırlar içinde kalmalarını sağlamaktır" diye tepki gösterdi.

Tantan, şu değerlendirmelerde bulunmuş oldu:

"Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na gelişiyle, mücadelenin boyutu yükseltildi. Dokunulamayan alanlara da operasyon yapılmaya başlandı. Başta bazı siyasi kesim olmak üzere bu durum pek çok çevreyi tedirgin etti. Bu nedenle Ankara’daki operasyonu yargı ve emniyetteki görevlilerin hatası sebebiyle fırsat bilmişler ve yatay yapı harekete geçmiştir. Görevlilerin hatası elbet soruşturulmalı, delillendirilirse cezalarını da çekmeleri lazım. Ama durum daha netleşmeden saldırıların başlaması görünüşte Ankara Emniyet Müdürü’ne ve operasyon görevlilerine yöneltilse de esas amaç Ali Yerlikaya’yı siyaseten tasfiye etmek."

"Sadettin Tantan: Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek" haberi, 20 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sadettin Tantan: Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sadettin Tantan: Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:29 İznik Gölü'nde jet ski faciası
  2. 22:15 Adana’da damadın aile katliamı kameraya yansıdı
  3. 22:07 A Milli Takım yine kaybetti
  4. 21:54 Tüm Türkiye'deki Emeklilere Müjde! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Üyelerine Ücretsiz Hizmet!
  5. 20:32 Kiliseye Silahlı Saldırı Düzenlendi: Ölü ve Yaralılar Var!
  6. 20:22 Bankalar, Atm'lerde Para Çekme Ve Yatırma İşlemlerinde Yeni Düzenlemeler Getiriyor!
  7. 20:17 Emekliye Yönelik Büyük Bir Değişiklik: Hükümet Kararından Vazgeçti!
  8. 19:36 Eski bankacı Seçil Erzan'ın 'tazminat' arayışı
  9. 19:33 Eşini sokak ortasında öldürdü
  10. 19:30 “Gruptan çıkmak için çok umutluyuz”
  11. 19:24 Kadınlar Voleybol Milletler Ligi’nde şampiyon İtalya
  12. 19:17 Cenk Tosun Montella'ya ince mesaj
  13. 19:09 Fransa’da koşu yapan kadına kurtlar saldırmış oldu
  14. 18:43 Yılmaz Vural görevdeyken resmen yıkıldı
  15. 17:42 Hakan Çalhanoğlu: Arda idmanda kasığından sakatlık geçirdi
  16. 17:38 Somer Sivrioğlu ve Ayşe Özyılmazel'den Tatil Pozu Geldi
  17. 17:33 Bu hafta para piyasaları ne olacak?: Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak
  18. 17:28 Ronaldo'nun Arda Güler'e karşı olan hareketi gündem oldu!
  19. 17:22 Ukrayna, Kırım'a ABD yapımı füzelerle saldırdı: Hayatını kaybedenler var!
  20. 17:19 Hakan Çalhanoğlu: 'Dünkü maç dünyanın sonu değil' dedi!
Gündem Haberleri