Sağanak hayatı felç etti: 3 kişi hayatını kaybetti

Sağanak hayatı felç etti: 3 kişi hayatını ka... Ankara'da, akşam saatlerinde şehri etkisi altına alan kuvvetli sağanak nedeniyle, cadde ve sokakları su bastı. Pek çok yerde oluşan sel nedeniyle,

Ankara'da, akşam saatlerinde şehri etkisi altına alan kuvvetli sağanak nedeniyle, cadde ve sokakları su bastı. Pek çok yerde oluşan sel nedeniyle, otomobiller, iş yerleri ve bodrum kattaki evler sular altında kaldı. Üç kişi hayatını kaybetti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur yavaş, belediyedeki tüm izinlerin iptal edildiğini duyurdu.

Akşam saatlerinde Ankara’da meydana gelen yağış nedeniyle çukur semtlerdeki ev ve iş yerlerini su bastı.

Barış Canmercan da adındaki kuaför, dükkanının sular altında kaldığını öğrenerek, eşyalarını kurtarmak istedi. Canmercan, suyun içinde kalan eşyalarını çıkardığı sırada elektrik akımına kapıldı.

Canmercan'i hareketsiz gören vatandaşlar, durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Canmercan'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri incelemesinin ardından, Barış Canmercan'ın cansız bedeni morga kaldırılırken, kuafördeki sel suları da tahliye edildi.

BAHÇE KAPISINI KAPATMAYA ÇALIŞIRKEN HAYATINI KAYBETTİ

Çankaya ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle evinin bahçe kapısını kapatmaya çalışırken sele kapılan 56 yaşındaki Ayşe Arslan da hayatını kaybetti.

Kent genelinde etkili olan sağanak, Karataş Mahallesi’nde sele neden oldu. Birçok evi su basarken, sel sularına engel olmak için bahçe kapısını kapatmaya çalışan Ayşe Arslan, sulara kapıldı. Yaklaşık 100 metre sürüklenen Arslan, köylüler tarafından sudan çıkarıldı. Köylüler, durumu sağlık, AFAD ve jandarma ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, Arslan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Arslan’ın cansız bedeni yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

ETİMESGUT'TA BİR ESNAF İŞ YERİNİN DEPOSUNA DOLAN SUDA BOĞULDU

Piyade Mahallesi'nde esnaflık yapan Metin Altınışık (54),dükkanını su basması üzerine elektriği kesmek için depoya indi.

Bu sırada deponun duvarının yağmur suyunun baskısıyla çökmesi üzerine sıkışan Altınışık, depoda biriken suda boğuldu.

AA'nın haberine göre Altınışık'ın cesedi, olay yerine gelen AFAD, Ankara Büyükşehir ve Etimesgut belediyeleri ekiplerinin 4 saat süren çalışmaları sonucunda depodan çıkarıldı.

Piyade Mahallesi Muhtarı Yakup Dinç, Metin Altınışık'ın uzun yıllardır mahallede esnaf olduğunu, yaşanan talihsiz olay nedeniyle hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduklarını söyledi.

Aniden bastıran yağış nedeniyle mahallenin sular altında kaldığını anlatan Dinç, ekiplerin olay yerine kısa sürede intikal etmelerine rağmen Altınışık'ın kurtarılamadığını kaydetti.

MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMA YAPTI: BELEDİYEDEKİ TÜM İZİNLER İPTAL

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sel felaketi sonrası yaptığı açıklamada belediyedeki tüm izinlerin iptal edildiğini duyurarak şunları kaybetti:

Mansur Yavaş, sel felaketi sonrası Twitter'dan açıklama yaptı. Yavaş şunları söyledi:

"Başkentimizde kuvvetli yağış sonrası meydana gelen su taşkınları nedeniyle, İtfaiye ve ASKİ ekiplerimizin izinleri iptal edilmiş olup, ilgili birimlerimizin tamamı sahada yaşanan ve yaşanması muhtemel olaylara müdahale etmektedir. Bunun birlikte, Fen İşleri ve Kent Estetiği Daire Başkanlığımıza bağlı ekipler de vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak adına çalışmalarını sürdürmektedir. 153 Mavi Masa ekiplerimizin de izinleri iptal edilmiş olup, vatandaşlarımızın ihbarlarını ve taleplerini iletmesi için 24 saat esası ile hizmet vermektedir.

Tüm metropol ilçe belediye ekipleri ile birlikte, beklenenin yaklaşık 5 katı kadar gerçeklesen yağış ve yaşanan felaketin kötü sonuçlarını azaltmak için teyakkuz halindeyiz. Belediyemizde kurulan koordinasyon ekibi ise süreci olağan duruma dönene kadar yakından takip edecektir."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNLEM ALDI

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye tarafından alınan önlemleri de açıkladı:

"ASKİ: 230 personel, 50’nin üzerinde iş makinesi, vidanjör, seyyar pompa aracı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi: 30 kişilik ekip.

İtfaiye Dairesi: 220 Personel, 65 Araç, 140 Pompa 14 ayrı itfaiye grubu toplam 40 ekip Kent Estetiği Dairesi: 27 Araç, 43 Personel Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi: 15 Basın Yayın Personeli, 33 Mavi Masa Personeli, toplam 48 kişi.

Fen İşleri Dairesi, Güvercinlik Merkez: Memur 15, Formen 13, Baş şoför 2, Baş şoför Yardımcısı 4, Saha Kontrol 10, Şoför 113, Operatör 75, İşçi 45 Bölgeler: Memur 18, Arazi Kontrol 15, Şoför 48, Operatör 58 ve 25 işçi kesintisiz olarak çalışmaktadır."

"Sağanak hayatı felç etti: 3 kişi hayatını kaybetti" haberi, 12 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Sağanak hayatı felç etti: 3 kişi hayatını kaybetti haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sağanak hayatı felç etti: 3 kişi hayatını kaybetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  2. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  3. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  4. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  5. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  6. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  7. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  8. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  9. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  10. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  11. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  12. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  13. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  14. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  15. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  16. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  17. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  18. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  19. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  20. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
Yaşam Haberleri