Sağlık Bakanı Koca’dan İran’dan gelen uçağa ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Koca’dan İran’dan gelen uçağa ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Koca’dan İran’dan gelen uçağa ... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tahran'dan Ankara'ya gelen uçakta Koronavirüs şüphesi olan hastalara ilişkin açıklama yapıyor.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tahran'dan Ankara'ya inen ve Koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınan...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tahran'dan Ankara'ya gelen uçakta Koronavirüs şüphesi olan hastalara ilişkin açıklama yapıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tahran'dan Ankara'ya inen ve Koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınan yolculara ilişkin "140 kişi içinde ateşi olan herhangi bir yolcumuzun olmadığını sadece 4 hastada öksürük, 2 hastada boğaz ağrısı olduğunu ve genel durumlarının iyi olduğunu ifade etmek istiyorum. Sonuçlar önümüzdeki saatler içinde çıkmış olur" dedi.

Bakan Koca, ''Ülkemizde şu ana kadar bir corona virüsü vakasına rastlanılmamıştır. Öncelikle kara sınırlarımız ve havalimanlarında tedbrilerimizi harekete geçirdik. Bilim Kurulumuz'un önerisi üzerine de daha katı kararlar almaya karar verdik. Ankara'ya inen yolcularda ilişkin, Ankara'ya yönlendirmemizin sebebi deneyimli ekibin orada bulunmasıydı. İstanbul'daki merkezlerimizinde hazır olduğunu duyurmak isterim. Ankara'ya zorunlu iniş yapan hastanelerimizin ilk numuneleri alındı, ve ateşi olan hastalardan virüs vakasına rastlanılmadığını duyurmak isterim. 140 kişi içerisinde ateşi olan herhangi bir yolcumuzun olmadığını duyurmak isterim'' dedi.

Öte yandan Koca, İran'dan getirilen Türklere ilişkin, yolculardan bir kısmının Kum ve Meşhed ziyaretleri olduğunun öğrenilmesi, birkaç yolcuda da ateş olmayıp, öksürük bulgularının olması sebebiyle uçağı Ankara'ya indirme kararı aldık'' diye ekledi.

''Uçakta bulunan yolcuların Kum ve Meşhed ziyaretleri oldukları duyunca riske atmak istemedik.'' diyen Koca, ''Hiçbir uçuşun izin verilmemesi noktasında Bilim Kurulu bugün bir karar aldı. Türk vatandaşlarımızın hep yanında olacağız ama emin olmadıkça, özel uçuşlar dışında, izin vermeyeceğiz'' ifadesini kullandı.

Karantinaya alan yolcuların her birinin ayrı olduğunu belirten Bakan Koca, karantina altına olanların sonuçları bu akşam çıkar diyerek ''İran'daki Türk vatandaşları ile ilgili Türkiye'ye gelmek isterlerse her türlü imkanımızı seferber edebileceğimizi duyurmak isterim. Kuluçka döneminde bulaşıcılık konusunda farklı yaklaşımlar var. Belirtilerin başladığı zaman pozitif olacağı yönünde de açıklamalar var. Dolayısıyla siz numuneyi aldığınızda negatif çıktığında sonrasında olmayacağı anlamına gelmez'' ifadelerini aktardı.

''ŞÜPHELİ BİR UÇAĞIN İNİŞİNE İZİN VERMEDİK''

Koca sözlerine şu şekilde devam etti:

Özellikle belli bir mesafeden bulaşmadığı yönünde bir bilgimiz var. Bizim corona virüs noktasında daha hassas davrandığımız belirtmek isterim. Geçmiş 3-4 gün önce bir ülkeden özellikle uçak seyahati yapan bir yolcuların bulunduğu içinde şüpheli olduğunu bildiğimiz bir vaka ile ilgili, Türkiye aktarmalı olan uçağı biz Türkiye'ye sokmadık. Başka bir ülkede yakıt ikmali yaptırdık. Şu an 140 kişi var 8'i mürettebat olmak üzere, 14 gün devam edecek mi, Kum ve Meşhed geçmişi olduğu ve ne kadar olduğu artı klinik olarak bulgu durumu bugün itibari ile risk analizi yapılacak. Bilim Kurulu bu analizler doğrultusunda nasıl bir yaklaşım izleyeceklerini belirleyecek. Yolcuların ağrlıklı kısmı ise genç yolcu ve bu iyi bir durum. Gelenlerin ise hepsi Türk vatandaşı. Biz Türkiye'den de İran'a geçişlerle ilgili hiç bir vatandaşımızın İran'a gitmesine izin vermiyoruz.

''TÜRKİYE'DE MASKE SIKINTISI YOK''

Maske konusunda bir sorunumuz yok. Bu anlamda daha fazla kapasite artırmalarını sağlamış olduk. Hatta hem Çin'e büyük bir kargo uçağı ile yardım içerisindeyiz. İran'dan kit talebi oldu, bu talebi yarın yerine getirmiş olacağız.

"Sağlık Bakanı Koca’dan İran’dan gelen uçağa ilişkin açıklama" haberi, 25 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Sağlık Bakanı Koca’dan İran’dan gelen uçağa ilişkin açıklama haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sağlık Bakanı Koca’dan İran’dan gelen uçağa ilişkin açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  2. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  3. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  4. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  5. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  6. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  7. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  8. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  9. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  10. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  11. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  12. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
  13. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  14. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  15. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
  16. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
  17. 11:55 Maaşlar ilk üç ayda bitti: Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi
  18. 11:54 İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler düzenleniyor
  19. 11:50 ABD üniversitelerinde Gazze halkına destek gösterileri: Apartheid yatırımlarına son verin
  20. 11:29 WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
Politika Haberleri