Sağlık Bakanlığı, Prof. Zoroğlu'nu soruşturmaya izin vermemiş

Sağlık Bakanlığı, Prof. Zoroğlu'nu soruşturmaya izin vermemiş

Sağlık Bakanlığı, Prof. Zoroğlu'nu soruşturm... Gazeteci Timur Soykan'ın gündeme getirdiği vakada, Zoroğlu hakkında temmuz ayında Sağlık Bakanlığı’ndan benzer iddialarla soruşturma izni istenmiş.

Sağlık Bakanlığı'nın hastası olan küçüklere ketamin vererek ailelerini tecavüzle suçlattırdığı iddiasıyla tutuklanan eski İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu için soruşturma izni vermediği ortaya çıktı.

10haber'den Hazar Dost'un haberine göre, Zoroğlu, ifadesinde hakkındaki iddiaların bir kısmını kabul ederken, "Bir doktordan daha farklı yaklaştım" dedi. Zoroğlu’nun hastalarına yaklaşımı mevzusunda etik ihlaller olduğuna dair meslek örgütleri de açıklama yaptı.

Gazeteci Timur Soykan'ın gündeme getirdiği vakada, Zoroğlu hakkında temmuz ayında Sağlık Bakanlığı’ndan benzer iddialarla soruşturma izni istenmiş. Fakat Sağlık Bakanlığı, "Bütün bilgi, belge ve alınan ifadelerin incelenerek birlikte değerlendirilmesi sonucunda hekimlik mesleğinin icrası kapsamında yapılan muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin işlem ve uygulamalarda Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nun eyleminin hastanın zikredilen tüm müracat ve tedavilerinde yerindelik, bilimsellik ve özen yükümlülüklerinin yerine getirilmiş olduğu düşünüldüğünden" diyerek, soruşturmaya izin vermemiş. 

Dosyada, Zoroğlu’nun çocuklarına ketamin ve başka uyuşturucu maddeler vererek tedavi uyguladığı belirtilirken, başka hastanelerde görevli hekimler tarafınca yeniden incelenen çocukların, Zoroğlu’nun yönlendirici sorular sorduğu yönünde beyanları olduğu da aktarıldı.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı’ndan soruşturma izni istenen dilekçede Zoroğlu’nun hastalarıyla olan konuşmalarının etikten uzak olduğu da ifade edildi.

"Sağlık Bakanlığı, Prof. Zoroğlu'nu soruşturmaya izin vermemiş" haberi, 30 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 30 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sağlık Bakanlığı, Prof. Zoroğlu'nu soruşturmaya izin vermemiş haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı, Prof. Zoroğlu'nu soruşturmaya izin vermemiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  2. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  3. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  4. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  5. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  6. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  7. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  8. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  9. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  10. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  11. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  12. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  13. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  14. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  15. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  16. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  17. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  18. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  19. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  20. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
Gündem Haberleri