Sağlık Bakanlığı’nın projesinde skandal! 3 ay kullanım ömrü kan ürünleri ucuza ithal edilip, yüzde 1800 kârla

Sağlık Bakanlığı’nın projesinde skandal! 3 ay kullanım ömrü kan ürünleri ucuza ithal edilip, yüzde 1800 kârla

Sağlık Bakanlığı’nın projesinde skandal! 3 a... Sağlık Bakanlığı tarafından, yerli kan ürünü üretilmesi amacıyla başlatılan projede ihale verilen Ethem Sancak’ın akrabası Murat Sancak...

Sağlık Bakanlığı tarafından, yerli kan ürünü üretilmesi amacıyla başlatılan projede ihale verilen Ethem Sancak’ın akrabası Murat Sancak’a ait Maxicells AŞ adlı firmanın, 3 ay kullanım ömrü kalan ürünleri ithal ettiği ve ürünlerin yüzde 1800 kârla satıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Mehmet Lıcalı'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen yerli kan ürünü üretilmesi amacıyla başlatılan projede ihale verilen Ethem Sancak’ın akrabası Murat Sancak’a ait Maxicells AŞ adlı firmanın, 3 ay kullanım ömrü kalan ürünleri ithal ettiği ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Avrupa’da üç ay kullanım ömrü kalmış ürünler yok pahasına sokulup yüzde 1800 kârla hastalara ve eczanelere fatura ediliyor” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yürütülen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Kızılayı’nın da yer aldığı kan ürünü üretme projesinde skandala imza atıldığı ortaya çıktı. Proje çerçevesinde, 2017 yılında 12 yıllığına Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait Maxicells AŞ’ye verilen ihalenin ardından gelinen aşama akılları karıştırdı.

Özel, şunları dile getirdi: “Bu firma Avrupa’dan Türkiye’ye bir yıldan az miadı olan kan ürünü sokulması yasakken Avrupa’da üç ay miadı kalmış kan ürünlerini bedavaya, yok pahasına sokup yüzde 1800 kârlarla hastalara ve eczanelere fatura etmektedir. Söz konusu ihale kapsamında Türkiye’de 5 kan toplama merkezi kurulması gerekirken iki yıllık süre zarfında ne bir tek toplama merkezi için faaliyetlere başlanmış, ne bir tek çivi çakılmıştır. 12 yılı bulan bir iltimasla, görülmemiş bir kârlılıkla, Sancak’ın Maxicells’i bu sistemi emmekte, eczacının iyi niyetini istismar etmektedir.”

YERLİ VE MİLLİ!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel söz konusu süreci, “Yerli ve milli kan ürünü üreteceğiz dediler. Bunun için kan ürünü satan 7 firmayı bir toplantıya çağırdılar. 11 firma daha geldi, 18 firmayla müzakerelere başladılar. Herkes bildiğini anlatacak dediler. Kan ürününü yurtdışından getiren kim varsa, yazılı olarak bilgileri aldılar, dosyaları istediler, sonra firmaları azalttılar. En sonunda şeffaf olmayan ve açık bir ihale yöntemiyle değil müzakere yöntemiyle kan ürünü işini bilen firmaları da ekarte edip bütün bilgileri, bütün formülleri bir firmaya verdiler, sen kazandın dediler” diye özetledi.

SOKULMASI YASAK

Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait firmanın Avrupa’dan Türkiye’ye bir yıldan az kullanım ömrü olan kan ürünü sokulmasının yasak olmasına karşın; proje kapsamında aldığı ihaleyle birlikte kullanım ömrü 3 ay olan ürünleri ithal ettiği belirlendi. CHP Grup Başkanvekili Özel, alınan kan ürünlerinin Türkiye’nin en az satılan, ruhsatı duran ama sahada faal olmayan kan ürünü firmasına yapılan cazip teklifle alındığını dile getirdi.

"Sağlık Bakanlığı’nın projesinde skandal! 3 ay kullanım ömrü kan ürünleri ucuza ithal edilip, yüzde." haberi, 30 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Sağlık Bakanlığı’nın projesinde skandal! 3 ay kullanım ömrü kan ürünleri ucuza ithal edilip, yüzde.. haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın projesinde skandal! 3 ay kullanım ömrü kan ürünleri ucuza ithal edilip, yüzde.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri