SAĞLIK YÖNETİCİSİ HASAN AKIL: “SAÇ EKİMİ TEDAVİSİNDE BİLİNMEYEN ÇOK KONU VAR.”

SAĞLIK YÖNETİCİSİ HASAN AKIL: “SAÇ EKİMİ TEDAVİSİNDE BİLİNMEYEN ÇOK KONU VAR.”

SAĞLIK YÖNETİCİSİ HASAN AKIL: “SAÇ EKİMİ TED... Saç ekimi konusunda Türkiye’nin ve Dünya’nın yakından takip ettiği isim olan Hasan Akıl(Hasan Hüseyin Akıl) Saç Ekimi tedavisinde bilinmeyenleri açıkladı ve sorularımızı cevapladı.

- Öncelikle Sağlık Yöneticisi ve Saç Ekim Koordinatörü Hasan Akıl Kimdir?

Sağlık Yöneticisi Hasan AKIL, 1986 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Atatürk İlköğretim Okulu’nda ve Sağlık Meslek Lisesi’nde eğitimine devam etmiştir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Sağlık Kurumları İşletmeciliği lisans eğitimini tamamlamış, saç ekimi ve medikal estetik üzerine sağlık sektörüne adım atmıştır. Akıl, 2008 yılından bu yana estetik ve güzellik sektöründe çeşitli hastanelerde koordinatörlük pozisyonunda önemli görevler üstlenmiştir. 2010 yılında “Estemylife” markasını kurdu. Böylece kurucusu olduğu markanın Genel Müdürlük ve Saç Ekim Koordinatörlüğü görevlerini başarıyla yürütmüştür. 2020 yılında ise merkezi İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan 2000 metrekare kapalı alanda ve 100’e yakın personeli ile ‘Özel AKL Poliklinik’ markasının Aile kurucuları arasında yer almıştır. Dermatoloji, Plastik Cerrahi ve kozmetik ürünleri alanlarında, Sağlık turizminin önde gelen markalarının danışanı ve sektörün yöneticilerine danışmanlık yapan Hasan Akıl: ‘Tüm Dünyada ve özellikle Avrupa ülkelerinde sağlık turizminin gelişmesine çeşitli katkılarda bulundu. Bunlarla birlikte Hollanda, Arnavutluk, Makedonya, İsrail ve Moldova gibi sektöre daima yeniliklerle bakan bazı ülkelere saç ekimi başta olmak üzere, yeni açılan ve mevcut hizmet veren birçok kliniğin kurumsal danışmanlığını yaptı. ‘’Uzun yıllar Futbol Hakemliği ve TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Lisanslı Futbolcusu olan Akıl, Eskişehir Sivrihisar Spor Kulübü Başkan yardımcılığı görevini halen yürütmektedir.’’ Engelliler, Şehit ve Gazi yakınlarına yönelik gerçekleşen ve Ulusal basında yer alan birçok Sosyal Sorumluluk projelerine Sponsor desteğinde bulunan Hasan Akıl, Programlarında ise sürdürülebilir bağlamda gönüllü olarak görev almıştır. Üniversite öğrencilerinin eğitimine yönelik düzenlenen Burs programlarına öncülük etmektedir. Toplumsal duyarlılık amaçlayan yayınlarla Sağlık başta olmak üzere, Kültür ve Sanat içerikli programlar ile farkındalık oluşturarak uzun yıllar kamuoyunu bilgilendirmeye önem vermektedir. Avrupa Birliği riyasetinde hizmet veren European İnstitute, İBB İsmek (İstanbul Meslek Edindirme Kursu) ve çeşitli kamu kuruluşları bünyesinde birçok sertifika ve katılım belgesi alan Sağlık Yöneticisi Hasan Akıl (Hasan Hüseyin Akıl), Evli ve iki çocuk babasıdır.

- Saç Ekimi İhtiyacının Oluşma Süreci Nasıl Başlar ve Saç Kaybı Neden Oluşur?

Saç kayıpları genç yaşlarda görülmeye başlanırsa ileride o kadar çok belirgin ve sizin için rahatsız edici olmaya başlar. Eski saçlarınızın doğal görüntüsüne kavuşmasına imkan sağlayan, saç ekimi konusunda binlerce insanın saçlarını eski görüntüsüne kavuşturuyoruz. Uzman kişiler tarafından ekilen saçlar doğal görünür ve diğer saçlardan ayırt etmek neredeyse imkansızdır. Son dönemde gelişen teknolojiler saç ekimini ileri bir noktaya taşıdı. Günümüzde sizler için son teknoloji kullanıyor saçlarınıza ve sağlığınıza değer veriyoruz. Günümüzde en sık yaşanan kozmetik sorunlardan biri saç dökülmesidir. Erkek tipi saç dökülmelerinin nedeni %95 oranda genetik olduğundan, krem ya da ağız yolundan alınan ilaçlar ne yazık ki istenilen sonuçları vermez. Saç kayıpları hormonal değişiklik veya ailedeki genetik faktörlerden ötürü olabilir. Günlük 50 ile 100 arası saç teli arasında dökülme normal kabul edilir. Kişilerde özgüven eksikliğine sebep olmakta, yaşam kalitesini düşürmektedir. Kozmetik ürünler saç dökülmesini bir nebze önleyebilse de saç dökülmesi gözle görülebilecek bir durumda ise bir uzmana başvurmanız sizin için en iyi olandır. Saç ekim süreci hızlı, acısız, sağlıklı, yorucu olmayan ve kesin sonuç verecek bir süreçtir. Saç ekimine mani olacak bir rahatsızlığı olmayan herkes saç ekimi yaptırabilir. Yeni saçlar saç ekiminden 3 ay sonra görülmeye başlar. 1 yıl sonra ise arzulanan saç görünümü elde edilir. Kişiye özel çözümler ve uygulamalar sunulmakta saçın durumuna göre işlem yapılmaktadır. Saç ekimi sonrası dökülmemeye kodlanmış saç kökleri tekrardan dökülme yapmaz ve ömür boyu yanınızda olur. Sağlıklı bir şekilde saçlarınızın doğal görünümüne kavuşmak sizin kararınıza bağlıdır.

- Saç Nakli ya da diğer bir adıyla Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir? Acılı ve Ağrılı bir Tedavi midir?

Aslına bakılırsa “Saç Ekimi Tedavisinde Bilinmeyen Çok Konu Var.” Saç nakli, lazer gibi birçok kişinin ihtiyacına göre yöntem bulunuyor ve kişinin durumuna göre hizmet veriliyor. Saç Ekimi işlemi tamamen acısızdır. Saç ekim işlemi tek başına sadece lokal anestezi kullanılarak yapılabileceği gibi beraberinde sedatiflerde kullanılabilir. FUE tekniğinden farklı olarak, bir saç ekimi yöntemi olan DHI saç ekimi yöntemi karşımıza çıkmaktadır. DHI saç ekimi yöntemi, hastadan teker teker toplanan saç köklerinin implanter kalemi yardımıyla ekim alanına yerleştirilme işlemidir. FUE saç ekimi yöntemi ile arasındaki en belirgin fark ise, DHI saç ekimi işleminin traşsız yapılabilmesidir. Normal saç ekim yöntemlerinde 2 adımda yapılabilen işlem, DHI ile tek adımda yapılabildiği için Doğrudan Saç Ekimi olarak da karşımıza çıkabilmektedir. Saç ekimi yöntemleri zaman ilerledikçe sınır tanımıyor gelişmeye devam ediyor, bu gelişimleri takip ediyor sizlere son teknoloji, sağlıklı yöntemleri sunuyoruz. Saç ekimine engel olacak bir rahatsızlığa sahip değilseniz önünüzde hiçbir engel kalmıyor. Eski görünümünüze, özgüveninize kavuşmak için bizi tercih edebilirsiniz.

- Saç Ekimi Hayatımızı Nasıl Değiştirir?

Çevrenizdeki inşalara karşı ilk izleniminiz oldukça önemlidir. Kendinizi beğenmiyor kusurlarınızdan rahatsız oluyorsanız özgüven sorunları ve insanlar karşı çekingenlik başlar. Saçlarınızın dökülmesi yaşa ve genetiğe bağlı olarak saçlar zaman içinde dökülebilir. Saçlarını kaybetmiş olmak sizi depresyona sokabilir. Saçlarını geri isteyen insanlar için saç ekimi son yıllarda oldukça gelişti. Teknoloji ile birlikte yeni saç ekimi teknikleri, yeni cihazlar, yeni cerrahi yöntemler keşif edildi. En son ve en iyi yöntemleri kullanarak sizleri eski görünümünüze kavuşturmak bizlerin işi. Saç ekimi yaptırmak ve saçlarını kaybetmek normal bir durumdur. Psikolojik sağlığınız için dış görünüşünüzün sizi tatmin etmesi oldukça önemlidir. Saç dökülmesi hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen bir durumdur. Saçı dökülen kişi kendini mutsuz hissedebilir. Dünya genelinde son 20 yılda saç ekim teknikleri oldukça gelişmiş olup güzel sonuçlar vermeye devam etmektedir.

- Saç Ekimi Nasıl Olur?

İlk olarak sizin beklentiniz önemlidir. Saç ekiminden ne beklediğiniz, nasıl bir sonuç almak istediğinize göre doktorlarımız sizlere yöntemler sunar. Bu yöntemler sizin saç yapınıza, kafa yapınıza göre değişiklik gösterebilir. Ulaşılmak istenen sonuç belirlendikten sonra nakil yapılacak bölge seçimi yapılır. Vücudunuz bir başka yerinde hali hazırda var olan kıl kökleri belirlenir. Belirlenen kıl kökleri nakil yöntemleri ile taşınır. Saç dökülmesi ne kadar yoğun ise işlem süresi de artmaktadır, bu işlemler yapılırken acı oranı neredeyse sıfırdır. Yıllardır uygulanan teknikler ve bu tekniklerin güvenilirliği yayıldıkça saç ektirmek isteyen insan sayısı da artmaya başladı.

Son olarak sorsak ve desek ki “Hasan Akıl Saç Ekimini Nasıl Görüyor?” bize kısaca ne söylemek istersiniz?

“Saç Ekimi, her zaman bahsettiğim üzere hayat değiştiren bir tedavidir. Birçok psikolojik sorun ve bunların yol açtığı sosyolojik karmaşanın önüne geçen, tamamen doğal ve teknolojik yöntemlerle hastalara kendisi olma özgüvenini yeniden kazandıran tartışılmaz bir tedavidir.”

"SAĞLIK YÖNETİCİSİ HASAN AKIL: “SAÇ EKİMİ TEDAVİSİNDE BİLİNMEYEN ÇOK KONU VAR.”" haberi, 01 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 01 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan SAĞLIK YÖNETİCİSİ HASAN AKIL: “SAÇ EKİMİ TEDAVİSİNDE BİLİNMEYEN ÇOK KONU VAR.” haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SAĞLIK YÖNETİCİSİ HASAN AKIL: “SAÇ EKİMİ TEDAVİSİNDE BİLİNMEYEN ÇOK KONU VAR.” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Sağlık Haberleri