Şahin Ciner | Erken seçim Erdoğan’ı da kurtarır

Şahin Ciner | Erken seçim Erdoğan’ı da kurtarır

Şahin Ciner | Erken seçim Erdoğan’ı da kurtarır Muhalif yayın organlarında okuyucuyu bildik konularla yormak doğru değil fakat son dönemde ülkenin geldiği noktayı kısaca hatırlatmak yanlış olmayacaktır.

Şahin Ciner TELE1 için yazdı...

Muhalif yayın organlarında okuyucuyu bildik konularla yormak doğru değil fakat son dönemde ülkenin geldiği noktayı kısaca hatırlatmak yanlış olmayacaktır.

Karşı devrim yakıştırmasıyla “Devrim” kavramının kirletildiği, yapılmak istenenin rejimi değiştirerek emperyalist güçlerin gelecek hesaplarında olan Türkiye’nin yok edilmesi olduğunu bilmek gerekir.

Atatürk sonrası Türkiye yönetiminde İnönü ile başlayan devrimlerin kesintiye uğraması, Menderes’le devam eden Cumhuriyet devrimlerinin geri alınması, sonraki dönemlerde askeri müdahalelerle aydınlanmanın yerini karanlığa bıraktı.

Demokrasi maskesi altında iktidar amaçlarını sadece “iktidarda bulunmak” olarak gören siyaset anlayışının hâkim olduğu dönemler 7 yılı geçemezken, Erdoğan’ın 18 yıllık iktidarı ve bu konudaki inadı, AKP’yi tüm kadrolarıyla fırtınalı bir iktidar sonuna ve muhalefet dahi olamayacak meclis aritmetiğine taşımak üzeredir. ANAP ve DSP’nin siyasetimizdeki eski ve yeni yeri bu iddianın tartışılmaz doğrulukta olduğunu göstermez mi?

Demokratik olmayan seçimler ve seçimde yapılan hilelerin, seçimleri %25 etkileyebileceği gerçeğinden yola çıktığımızda, bunların kısmen engellendiği yeni bir seçimin sonucu ne olabilir?

İletişimin, toplumun herkesimine kadar ulaştığı bu dönemde, farkında olmayan seçmen sayısı yok denecek kadar azdır. Millet ittifakının yerelde başarısı siyaset tercihini sosyal yardıma tercih eden seçmenleri de “Sosyal yardımlaşmanın AKP’nin elinde olmadığına” ikna etmiş durumdadır.

Yağan karın erimesini üstüne yağan yeni bir kar durdursa da, bahar geldiğinde karlardan eser kalmıyorsa, her seçimi demokratik olmayan koşullarda ve şaibeli sonuçlarla iktidarda kalmak için kullanan Erdoğan yaklaşan baharı görmüş olabilir mi?

Gördü ise, muhalefete düştüğünde en huzurlu ve sağlıklı hayatı için erken seçim kurtuluşu olacaktır. Erdoğan sonrası yönetim, her ne kadar ülke sorunlarını önceleyecek ve devr-i sabık yaratmak için özel bir çaba harcamayacaksa da, muhalif toplumun siyasete tam katılımı önce adaleti sağlayan kurumların bağımsız ve tarafsızlığına odaklanacaktır. Sayıştay, Yargıtay, Danıştay ve sonrasında Anayasa Mahkeme yapısı adaleti önceliğinde, Erdoğan döneminin hesap verme sürecini başlatabilir.

Seçimlerin normal zamanda, 2023’de yapılması, AKP’nin tamamen eriyeceği bir tarih olacağından oluşacak meclis aritmetiği, tüm kurumların düzenlenmesi için var olan engellerin kanunlarla ortadan kaldırabileceği güçte olacaktır. Bu süreçte isnat edilecek suçlar ve belgeler medyanın bağımsızlığı ile geniş kitlelere ulaşacağından, toplum üstündeki saygınlığı değişecektir. Bugün, değil kendi canı, çocuklarının canını da ona bağışlayanların “kandırıldım” demesini duyar gibi oluyor musunuz?

2023’ü beklemeden bu yıl yapılacak erken seçimle oluşacak meclis aritmetiğinde Adalet kurumlarının bağımsızlık ve tarafsızlığının sağlanmasını da en az 5 yıl öteleyecektir. Böyle bir erken seçim sonrası 18 yıllık AKP iktidarının yargılanması yolunun açılması için muhalefet sayısı yeterli olmayacaktır.

Muhalefet belediye başkanlarının meclisteki AKP, MHP meclis üyelerinin sayısal engellemeleri ile çalıştırılmadığı buna örnektir.

Erdoğan, en azından muhalefetteki hayatının huzuru için, Demokrasi tramvayında kalmaya devam ederek “erken seçim kararı almak” zorundadır.  2023’e kalırsa, tamamen bitmiş bir AKP ile oluşacak meclis aritmetiği Türkiye geleceği için risk taşıyan oluşumlara yeniden çanak tutabilir. Amacımız Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracak hukuk sistemi ile halkın egemenliğinde geleceğimizi planlamamızdır. Gerçekleri halkın önüne koymak en adil yargılama olacaktır.

Koranavirüs ile yeniden mi karşılaşacağız? Prof. Dr. Başer cevapladı!

ANASAYFA

"Şahin Ciner | Erken seçim Erdoğan’ı da kurtarır" haberi, 26 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Şahin Ciner | Erken seçim Erdoğan’ı da kurtarır haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şahin Ciner | Erken seçim Erdoğan’ı da kurtarır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  2. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  3. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  4. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  5. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  6. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  7. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  8. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  9. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  10. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  11. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  12. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  13. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  14. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  15. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  16. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  17. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  18. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  19. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
  20. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
Politika Haberleri