Sahte doçent Zulal Atalay Laçin, tüm sahtekarlığını bir bir anlattı!

Sahte doçent Zulal Atalay Laçin, tüm sahtekarlığını bir bir anlattı!

Sahte doçent Zulal Atalay Laçin, tüm sahteka... Zulâl Atalay Laçin 24 Kasım’da avukatı aracılığıyla Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurup, “İlk ifadem doğru değildi, tekrar ifade vermek istiyorum” dedi.

Hürriyet’in haberine göre; cezaevinden savcılığa getirilen Zulal Atalay Laçin bu kez “Pişmanım” diyerek belgeleri nasıl hazırladığını detaylarıyla şöyle anlattı:

“Ben Kars Kağızmanlıyım. İlkokulu Safranbolu’da tamamladım. Liseyi de Ankara’da bitirdim. 1992’de üniversite sınavlarına girdim. Daha önceki ifademde ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduğumu söylemiştim. Bu doğru değil. Anadolu Üniversitesi’nden mezun oldum. Mezuniyetten sonra 1996’da master yapmak için Manchester Üniversitesi’ne gittim. 2000 yılında Türkiye’ye döndüm. İfademde 2003-2004 yıllarında doktora çalışmalarına başladığımı söylemiştim. Bu da doğru değil.

ODTÜ’DE DOKTORA DA YALAN

ODTÜ’de ‘Uluslararası Güvenlik ve Silahsız Yapılanma’ başlığı altında doktora yapmadım. ODTÜ’den 1996’da aldığımı beyan ettiğim diplomayı kendi imkânlarımla yaptım. Ben bilgisayarı çok iyi kullanırım. Google’dan arattığınızda birçok diploma örneği çıkar. Diplomadaki imzaları oralardan temin ettim ve kendim attım.

Doçentlik belgesini de aynı şekilde internetten bulduğum örneklerle kendim yaptım. Bu konuda kimseden destek de almadım. 1 Haziran 2020’de Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nın doçentlik ilanına başvurmuştum. Sunduğum dil sınavı belgesi ile gerçeği arasında fark olduğu iddia edildi. Hakkımda suç duyurusu yaptılar. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yaptı. Sahtecilik suçundan geçirdiğim soruşturmada bana kovuşturmaya yer olmadığına dair karar tebliğ edildi.”

SAVCILIĞA SAHTE YAZI

Zulâl Atalay Laçin ‘takipsizlik’ aldığını söylediği soruşturma sürerken savcılığa, ODTÜ adına hazırladığı sahte belgeyi nasıl sunduğunu da şöyle ifade etti:

“Bu soruşturma sırasında her şey o kadar çıkmaza girmişti ki ben de yine kendi imkânlarımla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu’na başlıklı ODTÜ antetli bir belge hazırladım. Ankara Başsavcılığı’na verdim.
Yine Üniversiteler Arası Kurul tarafından doçentlik belgemin hazırlanmasında (kendilerinden kaynaklı) eksiklik olduğunu belirten yazıyı da kendim hazırladım. Aslında bu olayların tamamı baştan itibaren yapılan bir hatanın sonucu olarak katlanarak geldi. Başta yaptığım bir hata bana çok büyük sonuçlara mal oldu. Olayın ilk paniğiyle gerçekleri saklama yoluna gitmiştim. Çok pişmanım. 3 yaşında engelli bir oğlum var. Benden başka bakacak kimsesi yok. Tahliyemi istiyorum.”

AÜ DE YALANLADI

Zulâl Atalay Laçin, sahte doçentlik belgesiyle 28 Eylül’de Aksaray Üniversitesi’nin profesörlük kadrosuna atanmış, ortaya çıkınca da görevden alınarak, 27 Ekim’de tutuklanmıştı. Laçin, ifadelerinde belgelerin sahte olmadığını ısrarla savunarak kendisine iftira atıldığını iddia etmişti.

Laçin’in sadece doçentlik belgesinin değil master ve doktora belgesinin de sahte olduğu da ortaya çıkmıştı. Laçin, ‘dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilikten Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Bu arada Laçin’in mezun olduğunu söylediği Anadolu Üniversitesi (AÜ) yetkilileri de “Okulumuz kayıtlarında böyle bir öğrenci yok” diye ifade etti.

"Sahte doçent Zulal Atalay Laçin, tüm sahtekarlığını bir bir anlattı!" haberi, 16 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sahte doçent Zulal Atalay Laçin, tüm sahtekarlığını bir bir anlattı! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sahte doçent Zulal Atalay Laçin, tüm sahtekarlığını bir bir anlattı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  2. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  3. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  4. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  5. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  6. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  7. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  8. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  9. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  10. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  11. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  12. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  13. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  14. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  15. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  16. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  17. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  18. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  19. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  20. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
Gündem Haberleri