Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın gerçek babası üvey babasını suçladı: Saklıyorlar

Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın gerçek babası üvey babasını suçladı: Saklıyorlar

Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın gerçek babası ü... Sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın Tokat’ta yaşayan babası konuştu. Traktörünü satarak kızına para yolladığını belirterek, “Tıp kitapları için benden 35 bin lira para aldı. Annesinin ve üvey babasının da haberi var, saklıyorlar” dedi.

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde sahte doktorluk yaparken gözaltına alınarak ve tutuklanan Ayşe Özkiraz’ın, babası Ali Özkiraz’ı da kandırdığı ortaya çıktı.

Özkiraz’ın 5 ay boyunca kaldığı yurt sorumlusu ise “Normal bir öğrencinin böyle bir şey yapabileceğini düşünmediğimiz için şüphelenmedik. Arkadaşları söyleyince öğrenci işlerine sorduk, öğrenci olmadığını anlayınca gönderdik” diye konuştu.

Tekirdağ’da Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde 1 yıldır pratisyen hekim olarak görev yapan Ayşe Özkiraz’ın, lise mezunu sahte doktor olduğu ortaya çıktı.

Kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın tutuklanmasının ardından, Tokat’ta yaşayan babası Ali Özkiraz DHA’ya önemli açıklamalar yaptı.

“KIZIMI OKUTMAK İÇİN TRAKTÖRÜMÜ SATTIM”

Telefonla açıklama yapan baba Özkiraz, kızını okutmak için sürekli para gönderdiğini belirterek, “Traktörümü satıp parasını kızıma gönderdim. Tıp kitapları için benden 35 bin lira para aldı. Devamlı oğlumla birlikte 2012 yılından beri ona para gönderiyordum. Bu paraları bunlar aile içinde mi yediler? Annesinin ve üvey babasının da haberi var, saklıyorlar. Kızım bana geçen sene doktor olduğunu söyledi. Oğlum ile telefonda konuşuyordu, ben de şüphelendim sordum, kızım, ‘Süper puan ile mezun oldum’ dedi. Ağabeyi de şokta, 5 çocuğunun rızkını Ayşe’ye verdi. Oğlum da kullanıldı. Ben daha önce şüphelenip oğluma sordum, ‘Bu kızın yaşı tutmuyor? Nasıl bitirdi okulu’ dedim. Ben hayatımda 19 yaşında doktor görmedim” dedi.

“BELGELERİNİ GÖRMÜŞTÜK”

Özkiraz’ın kaldığı yurdun sorumlusu ise “Burada 4-5 ay kaldı. Belgelerin hepsini görmüştük, normal bir öğrencinin böyle bir şey yapabileceğini düşünmediğimiz için şüphelenmedik. Arkadaşları söyleyince öğrenci işlerine sorduk, öğrenci olmadığını anlayınca gönderdik” ifadelerini kullandı.

MÜFETİŞ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği 2 müfettiş, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne 4 gün süren çalışmalarını tamamladı.

Ayşe Özkiraz’ın verdiği, “Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki tüm cerrahi branşlarda doktorlarıyla iletişim kurdum, muhabbet ettim. Birçok kez ameliyatlara izleyici olarak katıldım. Doktor M.K.’nin hastalarını ameliyattan sonra yapılan dikiş işlemini bizzat kendim yaptım. Diğer cerrahların da ameliyatlarına katıldım ancak bu diğer doktorların ameliyatlarında herhangi bir tıbbi işlem yapmadım. Sadece gözlemci oldum. Bu ameliyatlara hep doktorların rızasıyla girdim. Hastanede herkes beni sevmişti. Burada bulunduğum zaman zarfında zaman zaman önlük, forma giyip stetoskop takıyordum. Birçok muayene ve ameliyata katıldım” ifadelerinden yola çıkan müfettişler, başhekim Mehmet Ali Filiz, İdari ve Mali Hizmet Müdürü Tufan Çetinkaya ile görevli cerrahlar ile asistanların ifadelerine başvurdu.

BANKA HESAPLARI İNCELEMEYE ALINDI

Müfettişlerin ayrıca hastanede detaylı incelemelerde bulunduğu öğrenildi. Müfettişlerin tomografi, MR ve ameliyathane kısımlarında da incelemelerde bulunduğu belirtildi. İncelemelerini tamamlayan müfettişler, Çerkezköy’den ayrıldı.

“SARMALIN İÇERİSİNE GİRİP ÇIKAMADIM”

Soruşturma kapsamında daha önce el konulan cep telefonu incelemesi süren Ayşe Özkiraz’ın banka hesapları da incelenmeye alındı. Özkiraz ise ifadesinde, üzerine atılı suçlamaları kabul etti. Özkiraz, “Bu süreçte kimseyi maddi olarak mağdur etmedim. Tıp fakültesini kazanamadığım için ailemden korkarak yalan söyledim. Sonra bir sarmalın içerisine girip çıkamadım. Çok pişmanım, işlerin bu noktaya gelmesini hiç istemezdim. Herhangi bir akıl hastalığım yok. Pişmanlığımı ifade ederek, üzerime atılı suçlamayı bu haliyle kabul ediyorum” dedi.

Ayşe Özkiraz’ın zaman zaman sakinleştirici ilaç aldığını ve bu ilacı içince rahatladığını söylediği belirtildi.

"Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın gerçek babası üvey babasını suçladı: Saklıyorlar" haberi, 30 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 30 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın gerçek babası üvey babasını suçladı: Saklıyorlar haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın gerçek babası üvey babasını suçladı: Saklıyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  2. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  3. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  4. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  5. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  6. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  7. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  8. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  9. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  10. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  11. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  12. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  13. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  14. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  15. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  16. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  17. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  18. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  19. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  20. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
Gündem Haberleri