Sahte ‘icra takibi’ dolandırıcılarına dikkat

Sahte ‘icra takibi’ dolandırıcılarına dikkat

Sahte ‘icra takibi’ dolandırıcılarına dikkat Kayseri Baro Avukatı Gizem Gül Uzun, sahte icra takibi dolandırıcılarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Vatandaşlar gelen mesajlardan değil e-devlet üzerinden icra dosyalarını takip etmeli” dedi.

Bazı vatandaşların dolandırıcılara inanarak paralarını kaptırdıklarını söyleyen Avukat Gizem Gül Uzun, “Son zamanlarda düzmece icra takibi dolandırıcıları türedi ve bu şahıslar kişilere bir şekilde ulaşıyorlar. Numaraları KVKK’ya aykırı bir şekilde ele geçiriyorlar ve kapıda satış sözleşmesi zarar tazmin bedeli istiyorlar. Bunu da şu şekilde istiyorlar; “Kapınıza kargo gelmiş, siz bu kargoyu almamışsınız. Bu yüzden sizi icraya verdik. İcra takip dosyasını bizlere şu kadar meblağ ödemeniz gerekiyor” diyerek kişilerden para talep ediyorlar ve bazı kişiler kandırılarak bu parayı maalesef ödüyorlar. Bu mevzuda tavsiyemiz de ilk olarak düzmece icra takibi dolandırıcılarına dikkat edilmeli. Aynı zamanda kişi kendisi hakkında açılan bir icra takip dosyası olup olmadığını muhakkak sorgulamalı. Bu sorgulamayı da nasıl yapabiliriz? e-devlete giriş yapılmalı ve daha sonra arama motoruna UYAP yurttaş portalı yazılmalı. Bundan sonra sorgulama işlemleri çıkacaktır karşınıza. Oradan da dosya sorgula butonuna basılmalı. Oradan icra butonu seçilerek hakkınızda açılmış icra takibi var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Ancak diyelim ki kandırıldınız ve bu şekilde bir para gönderdiniz. Bu durumda da Cumhuriyet Başsavcılığı’na muhakkak suç duyurusunda bulunulmasını tavsiye ederiz” dedi.

Uzun, dolandırıcıların avukatların da bilgilerini çalarak vatandaşları kandırdıklarını söyleyerek, “Suç duyurusunda bulunulduktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Soruşturma bürosu bu işlerle ilgileniyor. Aslında bu dolandırıcılar var olmayan bir icra dosyası için para talep etmekte ve bu durumda “Kapınıza kargo gelmiş almamışsınız, internetten sipariş vermişsiniz fakat almamışsınız. Hakkınızda bu yüzden icra takibi başlattık” gibi yalanlara inanmayın. Özellikle bu dolandırıcılar başka avukatların web üstünden bilgilerini ele geçiriyorlar. Bu husus benim de başıma geldi. Bilgiler dediğimiz gibi KVKK’ya aykırı bir şekilde ele geçiriliyor. Dikkat etmekte yarar var. Bazen de hiç avukat olmayan birinin adı veriliyor sanki icra takibi başlatmış gibi. Bu hususlara dikkat etmekte yarar bulunmakta” diye ifade etti.

"Sahte ‘icra takibi’ dolandırıcılarına dikkat" haberi, 17 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 17 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sahte ‘icra takibi’ dolandırıcılarına dikkat haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sahte ‘icra takibi’ dolandırıcılarına dikkat 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

SON HABERLER
  1. 17:38 Toz fırtınası Türkiye ye geliyor: Bu illerde yaşayanlar dikkat tarih verildi!
  2. 17:36 Bankadan para gönderecekler dikkat değişti: Tüm bankalarda yeni sistem!
  3. 16:30 İngiliz rock grubu Wishbone Ash, İstanbul'da konser verecek!
  4. 15:53 Arka Sokaklar Kadrosuna Bir Yıldız Oyuncu Daha!
  5. 15:31 Pelle Duveblad: Irak'tan Bisikletle Diyarbakır'a Unutulmaz Bir Yolculuk
  6. 15:25 Boeing'in Tedarikçisi Spirit AeroSystems'te Ciddi Kalite Kusurları İddiaları
  7. 15:21 41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
  8. 15:17 Nikola Jokic, Üçüncü MVP Ödülüyle NBA Tarihine İsim Yazdırdı
  9. 15:13 NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor
  10. 15:08 Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
  11. 15:07 THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!
  12. 15:05 Kayserispor'a FIFA'dan Transfer Yasağı: Kurallara Uyum İhlali
  13. 15:00 ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Düşerken Üretim Azaldı
  14. 14:54 Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
  15. 14:46 Real Madrid Bayern Münih Maçında Tartışmalı Ofsayt Kararı
  16. 14:41 İlk Kez Uygulanan Gen Tedavisiyle Opal Sandy İşitme Duyusunu Kazandı
  17. 14:37 Mahant Amar Bharti: Dünya Barışı İçin Sonsuz Kararlılık
  18. 14:26 Ergin Ataman'ın Panathinaikos'taki Zaferi: Yunan Basketbolunda Devrim!
  19. 14:16 Britanya, Rusya'nın "Kötü Niyetli Faaliyetleri"ne Karşı Sert Tedbirler Alıyor
  20. 14:11 Ogün Şanlısoy, 'Gelgit' Albümüyle Dorock XL Kadıköy'de Unutulmaz Bir Lansman Konseri Verdi
Gündem Haberleri