Sahur ve iftarda bu hataları yapan mide fesadı yaşıyor! Ramazan ayında doğru beslenme rehberine göz atın

Sahur ve iftarda bu hataları yapan mide fesadı yaşıyor! Ramazan ayında doğru beslenme rehberine göz atın

Sahur ve iftarda bu hataları yapan mide fesa... Yeterli ve dengeli beslenme, yaşamın her döneminde olduğu gibi Ramazan ayında da oldukça önemli. Bu nedenle sahurda ve iftarda sağlıklı besinlerin tüketilmesi göz ardı edilmemeli. Peki, Ramazan ayında beslenme nasıl olmalıdır? Ramazan ayında nelere dikkat etmeliyiz? İşte, Ramazan'da...

Beslenme uzmanları, öğünlerin azaldığı, açlık süresinin arttığı Ramazan ayında değişen öğünler için dengeli beslenmeye daha fazla özen göstermek gerektiğini altını çiziyor.

İki ana öğüne ve kısıtlı zamana yayılan beslenmeyi doğru yönetmek, sağlıklı ve zinde Ramazan ayı geçirmek için çok önemli.

Haberglobal'de yer alan habere göre, diyetisyen Derya Akça, Ramazan ayını zinde ve enerjik geçirmenin ipuçlarını şu şekilde veriyor:

SAHUR VAKTİNDE NASIL BESLENMELİ?

Gün içerisinde enerjik ve aktif olabilmek için sahur öğününü atlamamak ve bu öğünde doğru beslenmek en önemli adımımız olmalı. Bu öğünde, vücudu tok tutacak, enerji sağlayacak ve gün süresince gereksinim duyulan besinleri içeren bir menü tercih edilmeli. Protein kaynakları, kompleks karbonhidratlar, lifli gıdalar ve sağlıklı yağlar içeren bir sahur menüsü, gün boyu enerjinizi sürdürmenize yardımcı olacaktır.Sahur sofraları yeniden uykuya geçişe uygun olacak şekilde deyim yerindeyse “yükte hafif besin değerinde yüksek” gıdalardan oluşmalı. Fazla karbonhidrat alımından kaçınarak, sebze ve protein ağırlıklı bir menü hazırlayabilirsiniz. Mevsim sebzelerinden, yumurtadan faydalanabilir, avokado, ceviz ve badem gibi sağlıklı yağları tüketerek uzun süre tok kalabilir ve vücut fonksiyonlarınızın düzenli çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

İFTAR VAKTİNDE NASIL BESLENMELİ?

İftarda ise ilk tüketilen besinler sindirim rahatlığı ve bünyenin uzun süren açlıktan sonra alışması için oldukça önemlidir. Ana yemeğe geçmeden önce vücudun elektrolit dengesini sağlayacak sıvı ve hafif gıdalara yönelmek gerekir. İftar menünüzde protein kaynakları (et, tavuk, balık), tam tahıllar, sebzeler, meyveler ve sıvıları bulundurarak vücudun gereksinim duyduğu besinleri karşılayabilirsiniz.İftar beslenmesi hakkında dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi uzun süreli sıvı alımının sınırlamasının peşinden su tüketimine özen göstermektir. Suya ek olarak çorba, ayran ve komposto gibi içeceklerle bu ihtiyacı dengeli bir şekilde karşılamak mümkündür.

ORUÇ BESLENMESİNİN PÜF NOKTALARI

Oruç süresince su kaybı yaşandığından, iftar ve sahur arasında yeterli su içmeye özen gösterin. Hidrasyon seviyenizi korumak için şekerli içeceklerden kaçının ve mümkünse su, taze meyve suları veya bitki çayları tercih edin.İftar ve sahurda porsiyon kontrolüne dikkat edin. Aşırı yemekten kaçının ve her iki öğünde de ölçülü porsiyonlarla beslenmeye özen gösterin. Bu, sindirim sisteminizin yükünü azaltabilir.İftar sonrası ani şeker yükselmelerini önlemek için şeker içeriği yüksek tatlılardan kaçının. Aynı şekilde, tuzlu gıdalardan uzak durun ve tuz tüketimini sınırlayın.Çay ve kahve gibi kafein içeren içeceklerin aşırı tüketiminden kaçının, çünkü bu durum su kaybına neden olabilir.Oruç tutarken düzenli olarak hafif egzersizlere yer vermek, sindirimi düzenlemeye, enerji seviyelerini artırmaya ve genel sağlığınızı desteklemeye yardımcı olabilir.

"Sahur ve iftarda bu hataları yapan mide fesadı yaşıyor! Ramazan ayında doğru beslenme rehberine gö." haberi, 19 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Sahur ve iftarda bu hataları yapan mide fesadı yaşıyor! Ramazan ayında doğru beslenme rehberine gö.. haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sahur ve iftarda bu hataları yapan mide fesadı yaşıyor! Ramazan ayında doğru beslenme rehberine gö.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:27 KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
  2. 08:24 Murat Ülker milyon dolarlık anlaşmadan çekiliyor
  3. 08:18 Erdoğan'dan 'trol' talimatı: AK Parti, 'troller' için harekete geçti
  4. 08:15 Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
  5. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
  6. 08:07 İsmail Saymaz: “Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
  7. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
  8. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  9. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  10. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
  11. 01:46 Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
  12. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  13. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  14. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  15. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  16. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  17. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  18. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  19. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  20. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
Yaşam Haberleri