Salda Gölü için taş kaplama ve taş döşeme ihalesi!

Salda Gölü için taş kaplama ve taş döşeme ihalesi!

Salda Gölü için taş kaplama ve taş döşeme ih... Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğü’nün; Salda Gölü’nün yanına plak taş kaplama ve granit taş döşenmesi için ihaleye çıkılmasını istediği ortaya çıktı.

Burdur’un Yeşilova ilçesinde, “Türkiye’nin Maldivleri” olarak anılan ve UNECO’nun Doğal Miras Alanı Listesi’ne alınması için çalışma başlatıldığı Salda Gölü’nde Millet Bahçesi yapımına ilişkin çalışmalar sürüyor.

Göl, Kurban Bayramı’nda bazı yurttaşların semaver yakması ile tekrar gündeme gelmişti. Bolu Valiliği ise semaver yakanlar hakkında idari para cezası uygulandığını açıklamıştı. Salda Gölü Koruma Derneği yaptığı yazılı açıklamada, “Suya girenler nedeniyle kenardaki hidromanyezit stromatolitlerin oluşumu bozularak balçık oluşmakta” açıklamasını yapmıştı.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE TALİMAT

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nün 24 Haziran 2021 tarihinde Burdur İl Özel İdaresi’ne gönderdiği yazıda Kurban Bayramı’nda oluşan görüntüleri daha önceden öngördüğü ve göl ile halk plajı arasına elle plak taş kaplama ve granit taş döşenmesini istediği ortaya çıktı. Yazıda şunları yer verildi:

“DOĞAL YAPIYA EN AZ MÜDAHALE”

“Beyaz Adalar bölgesinde gölgeliklerin konumlandırılacağı alanların doğal yapıya en az müdahale ile beton dökülmeden plak taş kaplama ve granit bordür yapılmalı. Halk plajı bölgesinin karayolu ile bağlantısının olduğu yerlerde yine doğal yapıya en az müdahale ile granit küp taş döşeme ve ahşap travers ile zemin kaplamalarının mümkün olduğunca el işçiliği ile gerçekleştirilmesi gibi yapım tekniği açısından özellik arz eden işlerin İdarenizce zaman sınırlandırılması da göz önünde bulundurularak yapılmalı.”

“İVEDİ İHALE YAPALIM”

Budur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilay, müdürlükten gelen yazıyı kaynak göstererek; ilgili birimlere 28 Haziran 2021 tarihinde yazı gönderdi. Kurban Bayramı’nda yoğun ziyaretçi beklendiğinin de göz önünde bulundurulmasını isteyerek, plak taş kaplama ve granit bordür işi için ivedilikle ihaleye çıkılmasını istedi.

Yazıda, ihalede; acele, davet ve gizli yöntemleri içeren ve İhale Kanunu’nun 21/b maddesinde tanımlanan ihale usulünün tercih edilmesi gerektiği belirtildi. Bu yöntemin tercih edilmesi, koronavirüs pandemisi koşulları ile gerekçelendirildi.

“ADRESE TESLİM İHALE YAPMAYA NE KADAR DEVAM EDECEKSİNİZ?”

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, işin yapımının halen devam ettiği bölgeye gitti. Göker, burada yaptığı konuşmada, ihalenin henüz tamamlanmadığını vurgulayarak, “İhalesi tamamlanmamış projeyi nasıl ve ne şekilde başlattınız? Adrese teslim ihale yapmaya daha ne kadar devam edeceksiniz?” diye sordu.

Göker, Yeşilova’da köylülerin kuyu suyundan içme suyu temini yaptığını belirterek, “Buraya yapılması planlanan içme suyu projesine gönderilen 4 milyon liralık ihale bedelini, acaba acaba duyumlarımız bu yönde, bu ihalenin yapımı için kanalize ettiniz mi? İhale kaydırması yaptınız mı? Vatandaşın içme suyu yerine çevre güzelleştirmesini daha mı çok tercih ediyorsunuz?” diye Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan yanıt istedi.

"Salda Gölü için taş kaplama ve taş döşeme ihalesi!" haberi, 30 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 30 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Çevre kategorisi altında bulunan Salda Gölü için taş kaplama ve taş döşeme ihalesi! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Salda Gölü için taş kaplama ve taş döşeme ihalesi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Çevre konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Çevre Haberleri